طرز تهیه مربای انجیر زرد تازه خیلی خوشمزه و مجلسی به صورت درسته با زعفران
دستور تهیه مربای انجیر زرد تازه
مربای انجیر زرد یکی از مرباهای مجلسی و محبوب است که از نظر طعم و رنگ بینظیر می باشد. این مربا را می توانید با انجیر زرد یا سیاه و با ترکیب مواد مختلف مانند زعفران و گلاب و مغزهایی مانند گردو تهیه کنید. همچنین می توانید از انجیر درسته یا له شده برای تهیه مربای انجیر استفاده کنید که البته با انجیر زرد رنگ مربا بینظیر می شود. انجیر بوی بدن دهان را از بین می برد، استخوان ها را محکم و رویش مو را زیاد، دردها را برطرف می کند و با وجود انجیر نیازی به دوا نیست. امروز در جدول یاب طرز تهیه مربای انجیر زرد تازه مجلسی را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه مربای انجیر زرد تازه
- انجیر زرد ۷۰۰ گرم
- آب ۱ لیوان
- شکر ۴۰۰ گرم
- گلاب ۱ قاشق غذا خوری
- زعفران ۱ قاشق غذا خوری
- چوب دارچین ۲ الی ۳ تکه
- آبلیمو ۱ قاشق غذا خوری
- هل چند عدد
طرز تهیه مربای انجیر زرد تازه مجلسی و خوشمزه به صورت درسته
مرحله اول: شستن و تمیز کردن انجیر
انجیرها را تمیز کنید و دم آن ها را کمی بگیرید، با دقت بشویید و در آبکش بریزید تا کاملا آب آن ها کشیده شود بعد با یک خلال دندان چند سوراخ روی انجیرها ایجاد کنید تا هنگام پخت شیره به داخل انجیر برود و انجیر ظاهر خود را حفظ کند و چروکیده نشود.
مرحله دوم: ترکیب شکر و آب
در یک قابلمه مناسب ۴۰۰ گرم شکر را به همراه ۱ لیوان آب بریزید و روی شعله متوسط قرار دهید تا شکر به خوبی در آب حل شود و شروع به جوشیدن کند. ۳ تکه چوب دارچین را اضافه کنید و در این مدت اصلا هم نزنید.
مرحله سوم: ریختن انجیرها داخل قابلمه
بعد از جوش آمدن، ۱ قاشق غذا خوری آبلیمو بریزید و چند عدد هل را اضافه کنید. در ادامه انجیرها را داخل قابلمه بریزید و زمانی که انجیر ها کمی نرم شدند ۱ قاشق غذا خوری زعفران را اضافه کنید، شعله باید متناسب با قابلمه نه زیاد نه کم باشد. وقتی مربا به جوش آمد مرتب کف روی آن را بگیرید تا مربای شفافی داشته باشید. چند بار هم بزنید تا انجیرها داخل مربا زیر و رو شوند. اجازه دهید مربا روی حرارت بماند تا انجیر ها پخته شوند و مربا به قوام بیاید. یک فرچه را داخل آبلیمو بزنید و دور قابلمه را با آن تمیز کنید. وقتی اطراف قابلمه حباب های بزرگ ایجاد شد یعنی مربا به قوام رسیده است.
مرحله چهارم: پخت نهایی مربا
اگر آب مربا کم شد و به قوام رسید ولی انجیرها هنوز نپخته بودند می توانید آب اضافه کنید ولی توجه کنید که مربای انجیر آب کمی دارد. زمان پخت مربای انجیر حدود ۱ ساعت می باشد، انجیرها را چک کنید اگر پخته بودند و شیره هم به قوام آمده بود مربا آماده شده است. چند دقیقه آخر پخت مربا گلاب را اضافه و حرارت را خاموش کنید. صبر کنید تا مربا داخل قابلمه خنک شود بعد داخل ظرف شیشه ای بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
نکات کلیدی برای تهیه مربای انجیر زرد تازه مجلسی
- از انجیرهای رسیده استفاده کنید، انجیرها سفت یا خیلی له نباشند.
- اگر در قابلمه مسی مربا را طبخ کنید مربای شما خوشرنگ تر می شود.
- به ازای هر ۱ کیلو انجیر حدود ۷۰۰ گرم شکر نیاز دارید ولی به شیرینی انجیر شما بستگی دارد.
- برای تست اینکه مربا به قوام رسیده است، چند قاشق از شربت مربا را داخل کاسه ای بریزید و داخل فریزر قرار دهید بعد از دو سه دقیقه تست کنید اگر غلیظ و کشدار بود مربا آماده شده است.
- اگر انجیرها له شدند ولی شیره هنوز به قوام نرسیده بود، با کفگیر انجیرها را خارج کنید و اجازه دهید تا شیره قوام بیاد بعد دوباره انجیر ها را به شیره برگردانید و صبر کنید تا کمی با هم بجوشند و شیره به خورد انجیر ها برود.