طرز تهیه خمیر یوفکا ساده و راحت با سرکه برای باقلوا و سمبوسه در خانه
دستور تهیه خمیر یوفکا خانگی
خمیر یوفکا یکی از خمیرهای پر کاربرد در آشپزی و شیرینی پزی است و به صورت آماده در فروشگاه ها وجود دارد. خمیر یوفکا برای تهیه سمبوسه، پیراشکی، باقلوا، بورک مورد استفاده قرار می گیرد و تنوع غذایی را بالا می برد. درست کردن خمیر یوفکا کار چندان سختی نیست و می توانید به آسانی آن را در منزل تهیه و در آشپزی های خود استفاده کنید. در اکثر رسپی ها، خمیر یوفکا با آرد و آب و نمک تهیه می شود و دارای بکینگ پودر نمی باشد. امروز در جدول یاب طرز تهیه خمیر یوفکا برای باقلوا را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خمیر یوفکا در خانه
- آرد همه کاره ۵۰۰ گرم
- آب ولرم ۲۵۰ گرم
- نمک ۱ قاشق چای خوری سر خالی
- سرکه سفید ۲ قاشق غذا خوری سرخالی
- روغن زیتون ۴ قاشق غذا خوری پر
- آرد نشاسته ذرت به میزان لازم
طرز تهیه خمیر یوفکا ساده و راحت با سرکه و نشاسته ذرت
مرحله اول: الک کردن آرد و افزودن مواد خیس
آرد را چند بار الک کنید و داخل یک کاسه یا ظرف گود بریزید. وسط آرد را خالی کنید و ۱ قاشق چای خوری نمک را به همراه ۲ قاشق غذا خوری سرکه سفید وسط آرد بریزید. ۴ قاشق غذا خوری روغن زیتون را نیز اضافه کنید و آب ولرم را کم کم بریزید.
مرحله دوم: ورز دادن خمیر
با انگشتان دست آرد را آرام آرام با مواد مخلوط و در ادامه آب را در چند مرحله اضافه و خمیر را ورز دهید تا زمانی که همه مواد به هم بچسبند و خمیر تقریبا جمع شود. زمانی که یک خمیر یکدست درست شد، خمیر را روی یک سطح صاف قرار دهید و به مدت ده دقیقه ورز دهید. بعد از این مدت یک خمیر لطیف آماده می شود که به دست نمی چسبد.
مرحله سوم: استراحت دادن خمیر
خمیر را با دست گرد کنید و داخل یک کیسه نایلون قرار و یک ساعت در محیط استراحت دهید. در این مرحله یک ظرف آرد ذرت در کنار دست خود قرار دهید. بعد از این مدت سطح کار را با کمی آرد ذرت آرد پاشی کنید و خمیر را روی سطح بگذارید. خمیر را به هشت قسمت مساوی تقسیم و هر کدام را چانه کنید و داخل یک سینی آرد پاشی شده بچینید. روی چانه ها را حتما یک نایلون بکشید تا سطح خمیرها خشک نشود.
مرحله چهارم: باز کردن خمیر با وردنه
مجدد روی سطح کار نشاسته ذرت بریزید؛ نشاسته ذرت زیاد بریزید تا خمیر به سطح کار نچسبد و پاره نشود. خمیر را روی سطح کار قرار دهید و با یک وردنه بزرگ باز کنید. بعد از هر بار وردنه کردن خمیر را از سطح کار بلند کنید و دوباره روی سطح کار قرار دهید تا مطمئن شوید به سطح نچسبیده است. در این مرحله خمیر را به قطر ۲۰ تا ۲۵ سانت باز کنید.
مرحله پنجم: نازک کردن خمیر
برای نازک کردن خمیر از وردنه های باریک استفاده کنید. هر جا احساس کردید خمیر به سطح چسبیده است مقداری آرد ذرت روی سطح بپاشید. این کار را تا جایی ادامه دهید تا یک خمیر نازک و شفاف داشته باشید.
مرحله ششم: بسته بندی و نگهداری خمیر یوفکا
بعد از این مرحله روی سطح، کاغذ روغنی قرار دهید و خمیر را روی کاغذ روغنی بگذارید. سطح خمیر را نشاسته ذرت بپاشید و به همین ترتیب خمیرها را یکی یکی باز کنید و روی هم قرار دهید. در انتها روی خمیر آخر، کاغذ روغنی قرار دهید و به آرامی از یک طرف خمیر را لوله کنید. بعد دور آن را سلفون بپیچید و دو سر آن را ببندید و به مدت ۴ روز در یخچال و ۶ ماه در فریزر نگهداری کنید.
نکات کلیدی برای تهیه خمیر یوفکا
- خمیر یوفکا نیازی به بکینگ پودر ندارد چون هنگام کشیدن خمیر پاره خواهد شد.
- آرد را تا جایی بریزید که خمیر لطیفی داشته باشید که به دست نمی چسبد.
- به جای روغن زیتون می توانید از روغن کنجد یا یک روغن مایع با کیفیت استفاده کنید.
- سرکه سفید قابل حذف از مواد اولیه نمی باشد.
- تا جایی که می توانید خمیر را نازک کنید چون در کیفیت باقلوا خیلی تاثیر گذار است.