تاریخ دقیق شهادت زرتشت ، پیامبر ایرانیان باستان در تقویم سال ۱۴۰۱ چه روزی است؟
زرتشت یا آشو زرتشت پیامبر ایرانیان باستان بوده که اولین کسی بوده است که یکتاپرستی را رواج داده او سراینده گاتها، کهنترین بخش اوستا میباشد ، در این مطلب « تاریخ دقیق شهادت زرتشت را در تقویم سال ۱۴۰۱» را بررسی خواهیم کرد ، با ما همراه شوید :
تاریخ دقیق شهادت زرتشت ، پیامبر ایرانیان باستان در تقویم سال ۱۴۰۱
تاریخ شهادت زرتشت ، پیامبر ایرانیان باستان در تقویم شمسی برابر است با:
دوشنبه روز ۵ ماه دی سال ۱۴۰۱
تاریخ شهادت زرتشت ، پیامبر ایرانیان باستان در تقویم قمری برابر است با:
روز ۲ ماه جمادی الثانی سال ۱۴۴۴
تاریخ شهادت زرتشت ، پیامبر ایرانیان باستان در تقویم میلادی برابر است با:
روز ۲۶ ماه دسامبر سال ۲۰۲۲
تاریخ بعثت حضرت زرتشت (علیه السلام) بین سده ۶ تا ۱۸ ق.م تخمین زده شده است. ایرانیان قدیم آتش را به عنوان تجلّی الله ی «آگنی» ستایش می کردند و خورشید و دیگر اجرام نورانی آسمانی را می پرستیدند و به الهه نیک و بد اعتقاد داشتند. خداوند در چنین اوضاعی حضرت زرتشت را مبعوث فرمود و او به تبلیغ آیین الهی پرداخت، ولی نتوانست دین خود را در میان قبیله اش ــ میدیا در آذربایجان ــ نشر دهد. پس به بلخ رفت و در گشتاسب شاه آیین او را پذیرفت و دین زرتشت در سراسر ایران رواج یافت و در زندگی و سعادت مادّی و معنوی مردم تأثیری عمیق بخشید.
مرگ زرتشت در پنجم دی ماه گاهشماری ایرانی واقع شدهاست این روز را روز خورایزد گویند. به روایت برخی از نوشتههای اوستایی زرتشت، پیامیر ایرانی پس از پایان رسالت خود که بخشی از آن آموزش راستی و رستگاری و آرامش به انسانها بود، در شهر بلخ به سر میبرد. زرتشت هفتاد و هفت سال از عمرش میگذشت و در آتشکده شهر بلخ به آموزش و راهنمایی انسانها میپرداخت و این هنگامی بود که گشتاسب کیانی، فرمانروایی آن سامان را به عهده داشت.
گشتاسب و پسرش اسفندیار از بلخ که پایتخت آن زمان بود خارج شده بودند و فرمانروای تورانی ارجاسب، که دشمن دیرینه ایرانیان بود از موقعیت استفاده کرد و توربراتور فرمانده سپاه خود را با لشکری بسیار به ایران فرستاد. لشکر تورانی، دروازههای شهر بلخ را با همه دلاوریهای ایرانیان در هم شکستند و هنگامی که اشو زرتشت پیامبر ایرانی با لهراسب و گروهی از پیروانش در آتشکده بلخ به نیایش مشغول بودند حمله کردند و وی را کشتند. زرتشتیان در روز خورایزد و دیماه به آدریان و معابد روی میآورند و نیایش پروردگار یکتا را به جا میآورند.
بیشتر بخوانید: