زندگینامه جیمز کلرک ماکسول دانشمند پیشگام در الکترومغناطیس
یکی از دانشمندان بزرگ در عرصه فیزیک و نجوم جیمز کلرک ماکسول بوده که با دستاوردهایش خدمت بزرگی به بشریت کرده است ، در این مطلب مختصری از زندگینامه جیمز کلرک ماکسول را خواهیم خواند .
بیوگرافی جیمز کلرک ماکسول
چکیده ای از زندگی نامه جیمز کلرک ماکسول :
نام : جیمز سی ماکسول
نام و نام خانوادگی : جیمز کلرک ماکسول
تاریخ تولد : ۱۳ ژوئن ۱۸۳۱
تاریخ مرگ : ۵ نوامبر ۱۸۷۹
محل تولد : ادینبورگ، اسکاتلند، انگلستان
محل مرگ : کمبریج، انگلستان
لقب : پدر فیزیک مدرن
تحصیلات : دانشگاه کمبریج، کالج کینگ لندن، کالج ماریشال، دانشگاه ادینبورگ، آکادمی ادینبورگ
آیا میدانستید؟
جیمز سی ماکسول، مبتکر اپتیک، اولین عکس رنگی را در سال ۱۸۶۱، به طور خاص از روبان تارتان گرفت.
جیمز سی ماکسول از پیشگامان شیمی و فیزیک قرن نوزدهم بود که ایده الکترومغناطیس را بیان کرد.
جیمز سی ماکسول که بود؟
جیمز سی ماکسول قبل از تصدی پست های مختلف استادی در دانشگاه کمبریج تحصیل کرده است. نظریه های پیشگامانه او در زمینه الکترومغناطیس، که در معادلات مشهور ماکسول بیان شده بود، که قبلاً به دلیل نوآوری های خود در زمینه نوری و سرعت گاز شناخته شده بود، بر فیزیک مدرن که ما می شناسیم تأثیر زیادی گذاشت.
آشنایی با جیمز کلرک ماکسول
پیشینه تحصیلی جیمز کلرک ماکسول
جیمز کلرک ماکسول در ۱۳ ژوئن ۱۸۳۱ در ادینبورگ اسکاتلند متولد شد. او از کودکی دارای هوش زیادی بود، یکی از مقاله های هندسی خود را در دوران نوجوانی در انجمن سلطنتی ادینبورگ ارائه کرد. در ۱۶ سالگی، او در دانشگاه ادینبورگ ثبت نام کرد و علاقه زیادی به نوری و تحقیقات رنگ داشت. او سه سال در آنجا تحصیل کرد و سرانجام در کالج ترینیتی دانشگاه کمبریج شرکت کرد و در سال ۱۸۵۴ فارغ التحصیل شد.
پس از مدتی تدریس در ترینیتی، ماکسول به عنوان بخشی از دانشکده فیزیک به کالج مارشال رفت. او در سال ۱۸۵۸ با کاترین مری دیور ازدواج کرد.
حلقه های زحل
ماکسول در مارشال، در مورد یک سوال بزرگ نجومی، با بررسی پرونده زحل و به این ایده رسید که حلقه های این سیاره از ذرات تشکیل شده است، نظریه ای که بعداً توسط کاوشگرهای فضایی قرن بیستم تأیید شد. برای این منظور، ماکسول جایزه آدامز را دریافت کرد.
پس از عضویت مارشال در دانشگاه آبردین، ماکسول در کالج کینگ در لندن به عنوان استاد مشغول به کار شد. او تا سال ۱۸۶۵ در آنجا تدریس کرد تا زمانی که از سمت خود کناره گیری کرد تا در خانه اش در گلنلایر تحقیق کند. با ادامه همکاری با دانشگاه کمبریج، ماکسول در ایجاد آزمایشگاه کاوندیش این موسسه نقش موثری داشت و در آنجا در اوایل دهه ۱۸۷۰ به عنوان مدیر آزمایشگاه و استاد فیزیک تجربی ایفای نقش کرد.
پیشگام در الکترومغناطیس
ماکسول تحقیقات خود را در مورد رنگ ادامه داده و در مورد سرعت گاز به اکتشافات پیشگامانه ای دست یافته بود. در زمان ماکسول در کالج کینگ بود که او شروع به به اشتراک گذاشتن ایده های انقلابی در مورد الکترومغناطیس و نور کرد.
مایکل فارادی، فیزیکدان دیگر، پیش از این بر این باور بود که برق و مغناطیس به هم متصل هستند. ماکسول، از طریق آزمایش روی گردابها، کار فارادی را گسترش داد و نظریه حرکت الکترومغناطیسی را به شکل امواج، با انرژی گفته شده با سرعت نور، مطرح کرد.
دستاوردهای جیمز کلرک ماکسول
معادلات ماکسول
معادلات ماکسول – با استعداد محقق در استفاده از ریاضیات برای بیان وقایع علمی – در مقاله “نظریه دینامیکی میدان الکترومغناطیسی” ارائه شد که در سال ۱۸۶۴ به انجمن سلطنتی لندن ارائه شد و سال بعد منتشر شد. وی در سال ۱۸۷۳ کتاب رساله ای در مورد الکتریسیته و مغناطیس منتشر کرد که تحقیقات وی را بیشتر توضیح داد.
تولید اولین عکس رنگی که در سال ۱۸۶۱ گرفته شد و ایجاد محاسبات مهندسی سازه برای نگهداری پل از دیگر مشارکت های ماکسول بود. او در طول دوران حرفه ای خود تعدادی جوایز از جمله مدال رامفورد، جایزه کیت و جایزه هاپکینز را دریافت کرد، علاوه بر عضویت در گروه هایی مانند آکادمی سلطنتی علوم آمستردام. انتشارات دیگر شامل نظریه گرما (۱۸۷۱) و ماده و حرکت (۱۸۷۷) بود.
مرگ و میراث
ماکسول در کمبریج انگلستان در ۵ نوامبر ۱۸۷۹ بر اثر سرطان شکم درگذشت. اکتشافات وی راه را برای بسیاری از نوآوری های تکنولوژیکی جهان مدرن هموار کرد و در قرن آینده نیز تا حد زیادی بر فیزیک تأثیر گذاشت و اندیشمندانی مانند آلبرت انیشتین او را برای مشارکت های ضروری او تحسین کردند. خانه اصلی ماکسول، که اکنون موزه است، محل بنیاد جیمز کلرک ماکسول است.
بیشتر بخوانید :