زندگینامه کامل مارک زاکربرگ و همسرش + زندگی شخصی و اینستاگرام

مارک زاکربرگ، بنیانگذار فیسبوک به عنوان اولین کارآفرین ثروتمند زیر ۴۰ سال، ۱۹ امین فرد قدرتمند جهان، ۴ امین ثروتمند در حوزه ی تکنولوژی و ۱۶ امین میلیاردر جهان در سال ۲۰۱۵ از سوی فوربس شناخته شده است.

بیوگرافی مارک زاکربرگ:

زادروز: ۱۴ مهٔ ۱۹۸۴ ‏

وایت پلینز، نیویورک، ایالات متحده آمریکا ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی

از دانشگاه: دانشگاه هاروارد (ترک تحصیل)

سال‌های فعالیت: ۲۰۰۴ تاکنون

شناخته‌شده برای: مؤسس فیس‌بوک در سال ۲۰۰۴، جوانترین میلیاردر جهان تا سال ۲۰۰۸

نقش‌های برجسته: مدیرعامل شرکت فیس‌بوک

دارایی خالص : ▲ ۵۵٫۳ میلیارد دلار آمریکا (۲۰۱۶)

همسر: پریسیلا چان

جایزه‌ها: شخص سال ۲۰۱۰ مجله تایم

دوران کودکی و نوجوانی مارک زاکربرگ

مارک زاکربرگ (اسم کامل: مارک الیوت زاکربرگ) در ۱۴ می سال ۱۹۸۴ در وایت پلینز نیویورک به دنیا آمد و در دابزفری، حومه ی نیویورک بزرگ شد. مارک دومین فرزند خانواده ی ۶ نفری و تنها فرزند پسر تحصیلکرده ی این خانواده بود. پدر مارک، ادوارد زاکربرگ دندانپزشک و مادرش کارن زاکربرگ روانپزشک هستند.

مارک زاکربرگ و سه خواهر او با نام های آریل (Arielle)، رندی (Randi) و دونا (Donna) در دابزفری بزرگ شدند.

مارک در همان سنین نوجوانی علاقه شدیدش به کامپیوترها را آشکار کرد.

مارک زاکربرگ وقتی تنها دوازده سال داشت، با استفاده از Atari BASIC نوعی برنامه پیام رسان به نام زاکنت را توسعه داد و آن را در اختیار پدرش قرار داد تا در مطب استفاده کند. به این ترتیب منشی پدر دیگر لازم نبود نام بیمار بعدی که وارد اتاق می شود را داد بزند و با استفاده از برنامه دکتر را از این بابت باخبر می کرد.

حتی اعضای خانواده مارک زاکربرگ نیز از زاکنت برای ارتباط با هم در داخل منزل استفاده می کردند. مارک جوان با همراهی دوستانش حتی تعدادی بازی کامپیوتری را توسعه داد که البته صرفا جنبه سرگرمی داشتند. زاکربرگ در این باره می گوید: «من دوستان نقاش زیادی داشتم که پیشم می‌آمدند و چیزهایی می‌کشیدند. من از آن نقاشی‌ها، بازی جدیدی می‌ساختم.»

والدین مارک برای همگام شدن با علاقه رو به رشد وی به کامپیوتر یک معلم خصوصی به نام دیوید نیومن را استخدام کردند که هفته ای یکبار به منزلشان می آمد و با مارک کامپیوتر کار می کرد.

بعدها نیومن در مصاحبه اش با خبرنگاران اظهار داشت: جلو افتادن از زاکربرگ اعجوبه که همزمان کلاس هایی را هم در کالج Mercy می گذراند ابدا برایم ساده نبود.

مارک زاکربرگ در دوران دبیرستان، به آکادمی فیلیپس اکستر در نیوهمپشایر رفت و در رشته‌های علوم ادبیات نتایج فوق‌العاده‌ای کسب کرد، علاقه‌اش به ادبیات کلاسیک بسیار زیاد بود و شیفته ایلیاد و اودیسه هومر بود؛ به‌طوری‌که هم‌زمان با دبیرستان در ادبیات کلاسیک هم دیپلم گرفت.

در همان دوران مارک زاکربرگ یک نرم‌افزار پخش رسانه‌ای هوشمند به نام سیناپس برای فایل‌های صوتی MP3 توسعه داد. این برنامه به‌دقت لیست آهنگ‌های کاربر را بررسی می‌کرد و حدس می‌زد آهنگ‌های بعدی موردعلاقه شخص چیست. شرکت‌های مایکروسافت و AOL علاقه شدید خود را به این برنامه نشان دادند؛ ولی مارک زاکربرگ مؤدبانه پیشنهاد خرید آن‌ها را رد کرد و درخواست آن‌ها برای همکاری را نپذیرفت.

این غول‌های آی‌تی تنها شرکت‌هایی نبودند که پیشنهادهای وسوسه کننده‌ای به مارک زاکربرگ دادند و زاکربرگ بارها با پیشنهاد همکاری شرکت‌های بزرگ کامپیوتری و برنامه‌نویسی مواجه شد.

تحصیل در هاروارد و طلوع فیسبوک

مارک زاکربرگ کمی پس از شروع تحصیلاتش در دانشگاه هاروارد در سال ۲۰۰۲، اعتبار زیادی به عنوان یک برنامه نویس متبحر برای خود دست و پا کرد. مارک زاکربرگ با چند تن از دوستانش پروژه فیس بوک را راه اندازی کرد و در سال دوم دانشگاه انصراف داد و تا تمام وقت روی آن کار کند، بطوریکه تا پایان سال ۲۰۰۴ میلادی شمار کاربران وبسایتش به یک میلیون نفر رسید.

به لطف فیس بوک، مردم سراسر جهان می توانند به سادگی با همه ی دوستان خود در هر کجای دنیا که هستند در ارتباط باشند. روابط در فیسبوک تنها به آشنایان و اطرافیان محدود نخواهد شد، گروه ها و فن پیج های بی شماری وجود دارد که به اجتماع افراد از هر نوع قشری کمک می کند.

شکوفایی facebook

برای توسعه فیس‌بوک و تجهیز آن به امکانات جدید نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتری بود. اکسل پارتنر و گریلوک پارتنر به ترتیب به میزان ۱۲.۷ میلیون دلار و ۲۷.۵ میلیون دلار روی فیس‌بوک سرمایه‌گذاری کردند. خیلی زود فیس‌بوک از مرزهای دانشگاهی و آموزشی فراتر رفت و یک سال بعد وب‌سایت برای تمامی افراد بالای ۱۳ سال آزاد شد. تب فیس‌بوک فراگیر شده بود.

هنگامی‌که شمار کاربران فیس‌بوک از مرز ۵۰ میلیون نفر گذشت، شرکت‌های بزرگ برای خرید آن با هم به رقابت پرداختند. یاهو با پیشنهادی ۹۰۰ میلیون دلاری در صدر خریداران قرار گرفت ولی مارک زاکربرگ با هیچ‌کدام موافقت نکرد.

مارک زاکربرگ در سال ۲۰۱۰ از سوی نشریه تایم به عنوان “شخصیت سال” انتخاب شد.

مدیران عامل کمی در دنیا هستند که از زندگی آنها فیلم ساخته می‌ شود اما در سال ۲۰۱۰ فیلم سینمایی شبکه اجتماعی بر اساس زندگی مارک زاکربرگ و نحوه ایجاد فیس‌ بوک توسط وی ساخته شد که نامزد هشت جایزه اسکار شد. مارک زاکربرگ بعداً قاطعانه اعلام کرد که بسیاری از جزئیات این فیلم درست نیست.

مارک زاکربرگ در ۱۸ می ۲۰۱۲ فیس‌ بوک را به یک شرکت سهامی عام تبدیل کرد. ۱۶ میلیارد دلار سهام این شرکت به فروش رسید و آن را به بزرگترین شرکت سهامی عام در کل تاریخ تا آن زمان تبدیل کرد.

زندگی شخصی مارک زاکربرگ

مارک الیوت زاکربرگ در ۱۹ می سال ۲۰۱۲ و درست یک روز بعد از عرضه سهام فیسبوک به بازار بورس با پریسیلا چان ازدواج کرد و حدودا صد نفری در مراسم ازدواج مارک زاکربرگ وهمسرش در پالو آلتو حضور یافتند.

در نوامبر سال ۲۰۱۵ دختر مارک زاکربرگ و همسرش به نام ماکسیما به دنیا آمد و زاکربرگ نیز اعلام کرد که دو ماه به مرخصی پدر شدن می رود تا وقتش را با خانواده اش سپری کند. مارک زاکربرگ و همسرش در نامه ای سرگشاده ای که برای فرزندشان نوشتند، اعلام کردند ۹۹ درصد از سهامشان در فیسبوک را به خیریه خواهند داد.

مارک زاکربرگ و پرسیلا چان در این نامه نوشتند: ما متعهد هستیم که سهم کوچکی را برای ایجاد جهانی بهتر برای کودکان ادا نماییم و به همین خاطر ۹۹ درصد از سهام فیسبوک مان را که هم اکنون ارزشی برابر با ۴۵ میلیارد دلار دارد در طول حیات خود برای نسل های آتی صرف خواهیم کرد.

مارک زاکربرگ، بنیانگذار فیسبوک به عنوان اولین کارآفرین ثروتمند زیر ۴۰ سال، ۶ امین فرد قدرتمند جهان، ۳ امین ثروتمند در حوزه ی تکنولوژی و ۶ امین میلیاردر جهان در سال ۲۰۱۶ از سوی فوربس شناخته شده است.

بیوگرافی پریسیلا چان همسر زاکربرگ

چان در برینتری، ماساچوست به دنیا آمده و بزرگ شده ی کویینسی، بیرون از بوستون است. والدین او از پناهندگان چینی-ویتنامی بوده که با قایق های پناهندگان به ایالات متحده مهاجرت کرده اند. او با لهجه کانتونی (چینی سنتی) بزرگ شد و برای پدربزرگ و مادر بزرگش حکم یک مترجم را داشت. او دو خواهر کوچکتر از خود دارد.پریسیلا چان در سال ۲۰۰۳ از دبیرستان کویینسی فارغ التحصیل شد و کسی بود که طبق رسم سنتی فارغ التحصیلی دبیرستان های ایالت متحده آمریکا، خطابه جشن فارغ التحصیلی را خواند و به رای همکلاسی هایش، لقب”نابغه کلاس” را از آن خود کرد.

چان در برینتری، ماساچوست به دنیا آمده و بزرگ شده ی کویینسی، بیرون از بوستون است. والدین او از پناهندگان چینی-ویتنامی بوده که با قایق های پناهندگان به ایالات متحده مهاجرت کرده اند. او با لهجه کانتونی (چینی سنتی) بزرگ شد و برای پدربزرگ و مادر بزرگش حکم یک مترجم را داشت. او دو خواهر کوچکتر از خود دارد.پریسیلا چان در سال ۲۰۰۳ از دبیرستان کویینسی فارغ التحصیل شد و کسی بود که طبق رسم سنتی فارغ التحصیلی دبیرستان های ایالت متحده آمریکا، خطابه جشن فارغ التحصیلی را خواند و به رای همکلاسی هایش، لقب"نابغه کلاس" را از آن خود کرد.

پریسیلا چان سپس به دانشگاه هاروارد رفت و در آنجا بود که با مارک زوکربرگ، بنیان گذار فیسبوک، آشنا شد. او در سال ۲۰۰۷ توانست مدرک کارشناسی خود در رشته زیست شناسی را بگیرد و البته در این مدت، زبان اسپانیایی را نیز فراگرفت. او بعد از فارغ التحصیلی اش و قبل از ورودش به دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیا، سان فرانسیسکو در سال ۲۰۰۸، به مدت یک سال در مدرسه خصوصی هارکر، به فراگیری علم و دانش پرداخت. پریسیلا چان در سال ۲۰۱۲ فارغ التحصیل شد و رزیدنتی کودکان را در تابستان ۲۰۱۵ به پایان رساند. او در نوزدهم ماه می ۲۰۱۲ و درست یک روز بعد از عرضه سهام فیسبوک در بورس با مارک زوکربرگ ازدواج کرد.

پریسیلا چان و مارک زوکربرگ در یکم دسامبر سال ۲۰۱۵، تولد دخترشان، ماکسیما چان زوکربرگ (مکس، Max) را اعلام کردند. چان پیش از این، سه بار سقط جنین کرده بود که زوکربرگ در اینباره در فیسبوک، مطلبی نوشته است.

بشر دوستی پریسیلا چان

مارک زوکربرگ و پریسیلا چان تا به حال ۱.۶ میلیارد دلار به خیریه ها اهدا کرده اند؛ از جمله اهدای ۷۵ میلیون دلار به بیمارستان عمومی سان فرانسیسکو – جایی که چان در آن مشغول به کار بوده است.

این دو در سال ۲۰۱۳، ۱۸ میلیون سهم از فیسبوک (با ارزش بیش از ۹۷۰ میلیون دلار) را به بنیاد جامعه دره سیلیکون اهدا کردند. روزنامه The Chronicle of Philanthropy، این زوج موفق را در بالای لیست ۵۰ تایی بشر دوست ترین سخاوتمندان ایالات متحده قرار داد. آن ها همچنین پرداخت کمکی ۱۲۰ میلیون دلاری به مدارس عمومی منطقه خلیج سانفرانسیسکو را متقبل شدند.

در یکم دسامبر ۲۰۱۵ و همزمان با تولد دخترشان، نامه ای سرگشاده برای او نوشتند؛ پریسیلا چان و مارک زوکربرگ متعهد شدند ۹۹ درصد از سهام فیسبوکشان به ارزش ۴۵ میلیارد دلار را به بنیاد چان و زوکربرگ – موسسه خیریه جدیدشان که تمرکز خود را روی حوزه های سلامت و پزشکی قرار داده – اختصاص دادند.

اهداف خیرخواهانه چان بر روی حوزه های آموزش، سلامت و علم (که به شدت به سابقه فعالیت های پیشین او نیز مرتبط است) معطوف شده است. گفته می شود که پریسیلا چان ، تاثیر بسیار زیادی بر روی رفتار بشر دوستانه همسرش داشته است. او تصمیم دارد که در سال ۲۰۱۶، یک دبیرستان غیر انتفاعی تاسیس نماید که آموزش K-12 و همچنین مراقبت های دوران بارداری را در ایست پالو آلتو (East Palo Alto)، کالیفرنیا فراهم می کند (K-12 نوعی از نظام آموزشی است که به مجموع آموزش ابتدایی و دبیرستان گفته می شود و در ایالات متحده، کانادا، کره جنوبی، ترکیه، فیلیپین، مصر و استرالیا استفاده می گردد).

آیا مارک زاکربرگ نابغه است؟

چهره سرشناس و موفق سال ۲۰۱۰ مجله Time کسی نبود جز دانشجوی انصرافی دانشگاه هاروارد که در خوابگاه دانشگاه شبکه اجتماعی خلق کرده بود که امروز تبدیل شده به سومین کشور پرجمعیت (مجازی) دنیا !

مارک الیوت زاکربرگ نام کاملش است؛
عاشق برنامه نویسی بود و در سال  ۲۰۰۴ به کمک دو تن از هم دانشگاهی های دیگرش شروع کردند به برنامه نویسی یک شبکه اجتماعی مجازی که بتوانند مردم را به یک دیگر نزدیک کنند و ارتباط را آسان تر کنند.

خالق فیس بوک مارک زاکربرگ از میلیونر هایی بود که در سن زیر ۳۰ سال میلیونر شده بود، اما به تازگی تولد ۳۰ سالگی اش را جشن گرفت و از لیست میلیونر های زیر ۳۰ سال خارج و به لیست میلیونر های زیر ۴۰ سال انتقال یافت.

مارک زاکربرگ که جز ده فرد ثروتمند دنیاست، در سال  ۲۰۱۰ تصمیم غیرقابل باور گرفت… مارک زاکربرگ تصمیم گرفت به همراه همسرش ۹۹% سرمایه و پولی که دارند را وقف خیریه کنند !

برای ما ایرانی ها این اقدام به دور از تصور است…
اما مارک زاکربرگ کارآفرین، آنرا اقدامی کاملا بشردوستانه میداند و برایش مهم نیست چه مقدار سرمایه یا پس انداز داشته باشد چون میخواهد دنیا را به جایی بهتر برای زندگی تبدیل کند.

بهترین سخنان مارک زاکربرگ

نصیحت شماره ۱
« سریع حرکت و کن و همه چیز را به هم بریز… تا وقتیکه مرتب و منظم بخواهید در بازار پیشروی کنید، رقبا اجازه پیشرفت به شما نمیدهند. اگر به حد کافی اوضاع را به هم نریزید، به حد کافی سریع حرکت نمیکنید.» (اکتبر ۲۰۰۹)

نصیحت شماره ۲
«اگر من الان شروع کرده بودم کارم رو خیلی متفاوت تر عمل میکردم. من اوایل هیچ چیزی نمیدونستم. در منطقه سیلیکون ولی شما تنها چیزی که بهش اطمینان دارید این است که باید اینجا باشید، اما اینطور نیست. اگر من الان شروع کرده بودم در بوستون ادامه میدادم. سیلیکون ولی تمرکز کوتاه مدتی به کسب و کار القا میکند و این اذیتم میکند.» (اکتبر ۲۰۱۱)

نصیحت شماره ۳
«به خوبی به خاطر دارم. یک یا دو روز بعد ازینکه اولین نسخه از فیس بوک رو راه اندازی کردم با دوستانم داشتیم پیتزا میخوردیم که با خودم فکر میکردم “یه همچین خدماتی باید در اینترنت برای مردم وجود داشته باشد، واقعا مردم بهش نیاز دارند” و وقتی فهمیدم که من خودم باید این نیاز را برطرف کنم محتاط تر از قبل عمل کردم.» (جانویه ۲۰۱۴)

نصیحت شماره ۴
«سوال این نیست که “ما میخواهیم چی از مردم بدانیم؟” بلکه سوال اینجاست “مردم میخواهند چه چیزی درباره خودشون بگویند؟” » (نوامبر ۲۰۱۱)

نصیحت شماره ۵
«بزرگترین ریسک، ریسک نکردن است. در دنیایی که به سرعت در حال تغییر است، بهترین و تنها استراتژی برای شکست ریسک نکردن است.» (اکتبر ۲۰۱۱)

نصیحت شماره ۶
«تحقق یک ماموریت و ساختن یک کسب و کار هردو باهم اتفاق میفتد. درسته که تحقق ماموریت بیشتر به من انگیزه میده پیشروی کنم اما از همان ابتدا دریافتم که باید هردو باهم عملی شوند.» (سپتامبر ۲۰۱۲)

نصیحت شماره ۷
«جای هکر ها در زندان ها نیست. بلکه در شرکت های کامپیوتری بزرگ است. هکر ها یکی از مهمترین سمت ها هر شرکت تکنولوژیکی را باید داشته باشند زیرا انها اعتقاد دارند همیشه یک راه بهتری و مطمئن تری وجود دارد.» (فوریه ۲۰۱۲)

نصیحت شماره ۸
«مردم شاید یک ایده عالی داشته باشند که واقعا دنیا را تکان دهد ! اما اگر به آن باور نداشته باشند، هیچوقت این ایده به واقعیت نزدیک نخواهد شد.» (اکتبر ۲۰۰۵)

نصیحت شماره ۹
«من نمیخواهم فیس بوک یک شرکت آمریکایی باشه. من نمیخواهم این شرکتی باشد که در حال گسترش ارزش های آمریکایی در جهان است. دیدگاه من این است که شما با فیس بوک بتوانید فوق العاده در مردم ریزبین باشید و بفهمید چطور فکر میکنند.» (جانویه ۲۰۱۱)

نصیحت شماره ۱۰
«هدف من این بود که هرگز فقط یک شرکت تاسیس نکنم. اکثر مردم برداشت غلطی ازین حرف من دارند و فکر میکنند سود، درآمد و سهام و … برای من اهمیت ندارد. اما فقط یک شرکت نبودن یعنی اینکه چیزی که که یک تغییر اساسی قرار است در دنیا ایجاد کند.» (فوریه ۲۰۱۱)

خلاصه‌ای از زندگینامه مارک زاکربرگ

مارک در خانواده‌ای از طبقه‌ی متوسط و با تحصیلات بالا متولد شد. پدرش «ادوراد زاکربرگ» در کنار خانه، مطب دندان‌پزشکی داشت و مادرش «کارن» تا پیش از تولد چهار فرزندشان، روان‌پزشک بود.

کودکی مارک زاکربرگ

مارک زاکربرگ از همان سال‌های کودکی به رایانه علاقه نشان داد. وقتی فقط ۱۲ سال داشت با استفاده از Atari Basic یک برنامه پیام‌رسان ساخت و نامش را  «زاک‌نت» (Zucknet) گذاشت. پدرش این برنامه را در مطب به کار گرفت تا منشی، او را بدون صدا زدن، از آمدن مراجعین باخبر کند. نرم‌افزار Zucknet مارک در خانه هم با استقبال مواجه شد و اعضای خانواده برای ارتباط از آن استفاده می‌کردند. او با همراهی دوستانش چند بازی رایانه‌ای هم درست کرد. مارک می‌گوید: «در کودکی دوستانی داشتم که خیلی هنرمند بودند. دور هم جمع می‌شدیم، آن‌ها طراحی می‌کردند و من طرح‌ها را به بازی تبدیل می‌کردم.»

پدر و مادرش وقتی علاقه‌ی مارک به رایانه را دیدند یک معلم خصوصی برایش استخدام کردند تا هفته‌ای یک بار در خانه با او کار کند. معلمش بعدها و پس از مشهور شدن شاگردش گفت: «واقعا سخت بود که بتوانم از نابغه‌ای مانند مارک جلوتر بمانم و همیشه مطلب جدیدی برای عرضه داشته باشم.»

مارک زاکربرگ

زاکربرگ بعدا به آکادمی Phillips Exeter فرستاده شد تا بیشتر یاد بگیرد. در آن‌جا بود که مشخص شد او توانایی رهبری و مدیریت نیز دارد. به علاوه در ادبیات هم جلوتر از هم‌کلاسی‌ها بود. اما هم‌چنان شیفتگی‌اش به رایانه و کار روی برنامه‌های مختلف را رها نکرد. در همان دبیرستان بود که نسخه‌ی اولیه نرم‌افزار موسیقی پاندورا (Pandora) را نوشت. آن موقع اسمش را سیناپس (Synapse) گذاشته بود. شرکت‌های زیادی از جمله AOL و مایکروسافت می‌خواستند او و برنامه‌اش را یک‌جا به خدمت بگیرند ولی زاکربرگ جوان همه‌ی پیشنهادها را رد کرد.

mark-zuckerberg

مارک زاکربرگ در هاروارد

بعد از اتمام دوره‌ی تحصیل در Exeter در سال ۲۰۰۲، زاکربرگ به هاروارد رفت. دو سالی که در آن‌جا بود همه او را به عنوان یک توسعه‌دهنده‌ی نرم‌افزار می‌شناختند. در همان دوران بود که برنامه‌ای به نام CourseMatch نوشت که به دانشجویان کمک می‌کرد کلاس‌های خود را بر اساس کلاس‌هایی که دیگر کاربران انتخاب کرده بودند برگزینند. برنامه‌ی‌ دیگری به نام «فیس‌مش» (Facemash) هم ساخت که عکس دو دانشجوی دانشگاه را به قیاس می‌گذاشت و به کاربران امکان می‌داد زیباترین‌شان را انتخاب کنند. این برنامه در بین دانشجویان خیلی محبوب شد ولی نهایتا مسوولان دانشگاه به خاطر ناراحتی‌هایی که برای مقایسه‌شوندگان پیش آمده بود تصمیم به بستن آن گرفتند.

در همین زمان سه نفر از هم‌دانشگاهی‌ها که استعداد مارک را دیده بودند به او پیشنهاد دادند یک شبکه‌ی اجتماعی برای دانشجویان هاروارد درست کند. درنهایت هر چهار نفر مشغول کار روی شبکه‌ی اجتماعی شدند.

زاکربرگ به اتفاق دوستانش وبگاهی درست کرد که به کاربر امکان می‌داد یک پروفایل از خود ایجاد کرده، عکس بارگذاری کند و با دیگر کاربران ارتباط داشته باشد. این گروه تا ماه ژوئن ۲۰۰۴ فیسبوک را که آن موقع The Facebook نامیده بودند در هاروارد پیش بردند. نهایتا در سال دوم دانشگاه، مارک زاکربرگ تصمیم گرفت برای تمرکز کامل روی شبکه‌ی اجتماعی‌اش دانشگاه را رها کند. تا پایان ۲۰۰۴ فیسبوک یک میلیون کاربر داشت.

اوج‌گیری فیسبوک

در سال ۲۰۰۵ فیسبوک موفق به جذب سرمایه‌ی قابل‌توجهی از شرکت Accel Partners شد. این شرکت در آن سال ۱۲٫۷ میلیون دلار روی شبکه‌ای سرمایه‌گذاری کرد که تا آن زمان تنها در اختیار دانشجویان دانشگاه‌های برتر آمریکا بود.

مارک زاکربرگ میلیاردر در جایگاه خیّر

زاکربرگ از وقتی به ثروت رسید میلیون‌ها دلار صرف امور خیر کرد. یکی از بارزترین آن‌ها اهدای ۱۰۰ میلیون دلار برای جلوگیری از  سقوط نظام تحصیلی عمومی و رایگان نیوجرسی بود. بعد از آن، در سال ۲۰۱۰ طی اعلامی به همراه بیل گیتس و جورج لوکاس متعهد شد نیمی از آن‌چه تا پایان عمر به دست خواهد آورد را برای خیریه کنار بگذارد.

zuckerberg-work

سپس از دیگر کارآفرینان جوان و ثروتمند هم دعوت کرد تا در امور خیر وارد شده و با تاثیرگذاری روی نونهالان امروز، آینده‌ی روشن‌تری برای بشریت رقم بزنند.

عرضه‌ی عمومی سهام فیسبوک

زاکربرگ در ماه می سال ۲۰۱۲ دو تغییر عمده در مسیر زندگی‌اش ایجاد کرد. فیسبوک با رسیدن به ۱۶ میلیارد دلار توانست به عنوان بزرگ‌ترین عرضه‌ی اولیه سهام برای یک شرکت اینترنتی مطرح شود. همه منتظر بودند که ببیند قدم بعدی زاکربرگ پس از به دست آوردن چنین سرمایه‌ی هنگفتی چیست که مشخص شد او در پی خریدهای بیشتر است. مارک شخصا برای تصاحب اینستاگرام وارد مذاکره شده بود.

سهام فیسبوک

در چند روز اول بعد از عرضه، کمی از قیمت سهام کاسته شد ولی زاکربرگ با پیش‌بینی چنین شرایطی با حفظ ۵۷ درصد از سهام، حق تصمیم اصلی را برای خود باقی گذاشت.

در نوزدهم ماه می ۲۰۱۲ و یک روز پس از عرضه‌ی سهام، مارک زاکربرگ بالاخره با یار دیرینش پریسیلا چن ازدواج کرد. حدود صد نفر در مراسمی دعوت شدند که فکر می‌کردند جشن فارغ‌التحصیلی چن باشد؛ ولی با جاری‌شدن خطبه‌ی عقد این دو نفر مواجه شدند. در ماه می ۲۰۱۳ فیسبوک برای اولین بار به فهرست ۵۰۰ شرکت برتر از نگاه مجله‌ی Fortune وارد شد تا زاکربرگ در ۲۸ سالگی جوان‌ترین مدیر عامل این فهرست باشد.

بچه مارک زاکربرگ

مارک زاکربرگ در کنار همسر و دخترش

دو سال بعد، در نوامبر ۲۰۱۵ دخترش، مکس (Max) به دنیا آمد و زاکربرگ اعلام کرد که قصد دارد دو ماهی را به دور از هیاهوها و در کنار خانواده بگذراند. در این زمان بود که مارک و همسرش در نامه‌ای سرگشاده خطاب به فرزندشان اعلام کردند که می‌خواهند ۹۹ درصد سهام خود را وقف خیریه کنند: «ما متعهدیم سهم کوچک خودمان را در ایجاد جهانی [بهتر] برای همه‌ی کودکان به جا آوریم ـ ما ۹۹ درصد از سهام خود در فیسبوک را خواهیم بخشید ـ ارزش آن اکنون در حدود ۴۵ میلیارد دلار است ـ در طول حیات خود با پیوستن به خیل خیرخواهان، در جهت بهبود این جهان برای آیندگان [حرکت خواهیم کرد]». این نامه در صفحه‌ی فیسبوک زاکربرگ قرار گرفت. بد نیست بدانید خالق و مشوق شبکه‌های اجتماعی، خود علاقه‌ی چندانی به اشتراک‌گذاری زندگی خصوصی خود ندارد و اطلاعات کمی از خود و خانواده‌اش در دسترس است.

اینستاگرام زاکربرگ:

https://www.instagram.com/zuck/

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا