طرز تهیه آش ترخینه خشک با دوغ و عدس به روش کرمانشاهی برای ۵ نفر

دستور پخت آش ترخینه با ترخینه آماده

طرز تهیه آش ترخینه

آش ترخینه یکی از آش های بسیار خوشمزه و مقوی است که شما از ترخینه خشک آماده که در عطاری ها می باشد و برای سرما خوردگی یکی از بهترین گزینه ها می باشد. ترحینه از گندم و دوغ تهیه می شود که در کرمانشاه در فصل تابستان به روی پشت بوم ها خشک می شود. اما این آش به روش های مختلفی تهیه می شود و ما سعی کردیم یکی از بهترین روش ها و رسپی ها را برای شما بیاوریم که با ذائقه خود همه بسیار هماهنگ است. امروز در جدول یاب طرز تهیه آش ترخینه را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.

مواد لازم

عدس۱ پیمانه
نخود۱ پیمانه
لوبیا۱ پیمانه
ترخینه۱۰ عدد
دوغ ترش۱ لیتر
سبزی آش۴۰۰ گرم
پیاز داغ، سیر داغ، نعنا داغبه مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمزبه مقدار لازم

طرز تهیه آش ترخینه

مرحله اول: آماده سازی

ابتدا باید از شب قبل نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود و چندین بار آب نخود و لوبیا را عوض کنید تا راحت نیز پخته شود. عدس را نیز برای ۱ ساعت بپزید تا بهتر پخته شود.

مرحله دوم: آماده سازی ترخینه

ترخینه خشک را داخل یک کاسه بریزید و به آن دوغ بریزید و بگذارید تا ترخینه کم کم نرم شود و با دست می توانید کمی چنگ بزنید تا باز شود و بگذارید تا کنار نرم شود.

مرحله سوم: پخت حبوبات

در ادامه نخود و لوبیا را به همراه کمی آب بگذارید تا پخته و نرم شود و یا می توانید داخل زودپز بریزید و برای نیم ساعت بگذارید تا پخته شود. عدس را نیز به صورت جداگانه بگذارید تا پخته شود.

مرحله چهارم: مخلوط کردن مواد

در ادامه ترخینه خیس خورده را داخل قابلمه بریزید و کمی آب اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید و زمان دهید تا کاملا پخته شود و بعد داخل یک تابه مقداری پیاز داغ و روغن و زردچوبه و سیر را باهم تفت دهید و زمانی که سبک شد چند قاشق نعنا داغ اضافه کنید و به آش اضافه کنید و بعد نخود و لوبیا و عدس پخته شده را نیز افزوده و هم بزنید تا یکدست شود.

مرحله پنجم: تهیه آش ترخینه

در ادامه سبزی آش را نیز خرد کنید و به آش اضافه کنید و هم بزنید سپس در انتها ادویه ها را افزوده و هم بزنید و نمک آش را بچشید و اندازه ها را بالانس کنید. نوش جان

فوت و فن های دستور پخت آش ترخینه

  1. اگر بلغور یا همان ترخینه نپخته بود می توانید مجدد آب اضافه کنید.
  2. می توانید به دلخواه از گوشت قلقلی استفاده کنید.
  3. ترجیحا برنج نیم دانه ایرانی استفاده کنید.
  4. اگر برگ سیر تازه دارین می توانید سیر رو حذف کنید.
‫۵/۵ (۱ امتیاز )
۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا