بیوگرافی کامل مریم میرزاخانی پروفسور و نابغه ایرانی + عکس نوشته به مناسبت زادروزش

مریم میرزاخانی (Maryam Mirzakhani) نابغه ۴۰ ساله ریاضی جهان دختر پرافتخار ایرانی در اردیبهشت سال ۱۳۵۶ متولد و تیر ماه ۱۳۹۶ بر اثر بیماری سرطان درگذشت.وی ۱۳ اردیبهشت ۱۳۵۶ در تهران به دنیا آمد ،مریم سومین فرزند خانواده میرزاخانی بود دو برادر و یک خواهر بزرگتر داشت.

مریم میرزاخانی

دوران تحصیل مریم میرزاخانی

وقتی دوره ابتدایی را تمام کرده ،جنگ ایران و عراق به پایان رسیده و توانسته به مدرسه فرزانگان که زیر نظر سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان بود برود .۱۵-۱۶ ساله که بوده، می دانست قطعا می خواهد ریاضی بخواند و در دبیرستان و دانشگاه ادامه اش بدهد.

در سال های ۱۳۷۳ و ۱۳۷۴ در زمان تحصیل در دبیرستان با کسب مدال طلای المپیاد ریاضی کشوری به المپیاد جهانی ریاضیات در هنگ کنگ و کانادا اعزام شد که در المپیاد ۱۹۹۵ کانادا علاوه بر کسب مدال طلا حائز بالاترین امتیاز در بین دانش آموزان جهان شد.

میرزاخانی از بازماندگان سانحه غمبار سقوط اتوبوس حامل نخبگان ریاضی دانشگاه صنعتی شریف به دره در اسفندماه ۷۶ است. در این حادثه اتوبوس حامل دانشجویان ریاضی شرکت کننده در بیست و دومین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی که از اهواز راهی تهران بود به دره سقوط کرد و طی آن شش تن از دانشجوی نخبه ریاضی دانشگاه صنعتی شریف که اغلب از برگزیدگان المپیادهای ملی و بین المللی ریاضی بودند جان باختند. ملکه ریاضی ایران پس از پایان تحصیلات متوسطه در دبیرستان فرزانگان تهران، تحصیلات کارشناسی خود را در رشته ریاضی در دانشگاه صنعتی شریف به اتمام رساند. حالا زمانی بود که او می خواست در عرصه جهانی حاضر شود برای همین برای ادامه تحصیل به دانشگاه هاروارد آمریکا رفت. مریم در سال ۱۹۹۹ میلادی زمانی که در دانشگاه پرینستون به تحقیق و تدریس اشتغال داشت موفق شد راه حلی برای یک مشکل ریاضی پیدا کند.

میرزاخانی در سال ۲۰۰۵ زمانی که با کمتر از ۳۰ سال سن در دانشگاه پرینستون آمریکا تدریس می کرد از سوی نشریه علمی Popular Science به عنوان یکی از ۱۰ مغز برتر امریکای شمالی معرفی شد.

ریاضیدانان مدت های طولانی است که به دنبال یافتن راه عملی برای محاسبه حجم رمزهای جایگزین فرم های هندسی هذلولی بوده اند و در این میان مریم میرزاخانی جوان در دانشگاه پرینستون نشان داد که با استفاده از ریاضیات شاید بتوان بهترین راه را به سوی دست یافتن به راه حلی روشن در اختیار داشت:محاسبه عمق حلقه های ترسیم شده بر روی سطوح هذلولی.

تحقیقات مریم میرزاخانی در ریاضی به شاخه های مختلفی از جمله هندسه هذلولوی، هندسه جبری، توپولوژی، سیستم های دینامیکی و نظریه احتمال مرتبط بوده و آن ها را به هم مرتبط و زمینه ساز روش های جدیدی در این شاخه ها شده ، از جمله اینکه دیدگاه و اثبات بدیعی از برخی مسائل مطرح ریاضی، هم چون حدس ویتن در مورد فضای زمینه سطوح ریمانی یا شار ترستن در سیستم های دینامیکی به دست می دهند. مریم میرزاخانی و همکارانش اثبات با حدسی در حوزه فضاهای زمینه مختلط مسئله حل نشده ریاضیدانان را حل کردند.

درخشش مریم میرزاخانی در سال ۲۰۱۴ با دریافت مدال فیلدز

مریم میرزاخانی جایزه ریاضی مدال فیلدز ۲۰۱۴ را بعنوان اولین زن و اولین ایرانی در تاریخ خود به دست آورد. این جایزه که جایزه نوبل ریاضیات و از معتبرترین و پرافتخارترین جوایز علمی است به پاس از زحمات وی در هندسه، سیستم های دینامیکی و شناخت تقارن در سطوح منحنی مانند کره و اشیا هذلولی، اهدا شد و او توانست نام خود را به عنوان نخستین زن دست یافته به این جایزه ارزشمند به ثبت برساند.

بیماری و درگذشت مریم میرزاخانی

مریم میرزاخانی که چندی بود به دلیل ابتلا به سرطان در یکی از بیمارستان های امریکا بستری بود، در ۲۴ تیر ماه ۱۳۹۶ دارفانی را وداع گفت.

فیروز نادری، پژوهشگر ناسا نیز با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود از درگذشت این دانشمند ایرانی خبر داده بود.

عکس های مریم میرزاخانی

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا