طرز تهیه ته چین مرغ زعفرانی ساده و مجلسی در قابلمه و فر
دستور پخت ته چین مرغ مجلسی
ته چین مرغ یکی از خوشمزه ترین و شیک ترین ته چین ها بین ما ایرانی ها می باشد که شما می توانید با سینه مرغ و چند قلم مواد به راحتی این ته چین خوشمزه را در خانه تهیه کنید. ته چین مرغ را می توانید مانند دیگر ته چین ها با فر و بدون فر در خانه تهیه کنید. شما می توانید سینه مرغ را به صورت خرد شده یا ریش شده وسط ته چین قرار دهید و در قالب های مختلف بریزید و داخل فر بگذارید یا می توانید داخل یک قابلمه گرد قرار دهید و روی شعله پخش کن گذاشته تا طلایی و برشته شود. امروز در جدول یاب طرز تهیه ته چین مرغ را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم
سینه مرغ | ۱/۲ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
کره یا روغن مایع | ۲ ق غذا خوری |
زعفران | به مقدار لازم |
برنج | ۲ پیمانه |
ماست سفت | ۱ ق غذا خوری |
تخم مرغ کامل | ۱ عدد |
گلاب | ۱ ق غذا خوری |
نمک، فلفل سیاه | به مقدار لازم |
طرز تهیه ته چین مرغ
مرحله اول: پخت مرغ
ابتدا باید مرغ را بپزید برای این کار سینه مرغ را با پیاز چهار قاچ شده و کمی نمک و فلفل سیاه داخل قابلمه قرار دهید و روی آن آب جوش بریزید و زمان دهید تا مرغ خوب پخته شود و در انتها از آب مرغ خارج کنید و ریش کنید و کمی زعفران اضافه کنید.
مرحله دوم: تهیه مایه ته چین
در ادامه باید مایه ته چین را تهیه کنید برای این کار ماست سفت را به همراه تخم مرغ و زعفران و گلاب و روغن و کمی نمک و فلفل سیاه با همزن دستی بزنید تا مواد مخلوط شود، شما می توانید از ۱ عدد زرده یا تخم مرغ کامل استفاده کنید و دقت کنید که نباید مواد را بیش از اندازه بزنید وگرنه بوی زهم می گیرد.
مرحله سوم: تهیه برنج
در ادامه باید برنج را بپزید برای این کار از چند ساعت قبل برنج را خیس کنید و بعد داخل قابلمه مقداری آب بریزید و زمانی که جوش آمد باید برنج را اضافه کنید و زمانی که کمی دان بود از روی حرارت بردارید و آبکش کنید و با مایه ته چین مخلوط کنید.
مرحله چهارم: تهیه ته چین مرغ در فر و بدون فر
در ادامه باید کف قابلمه را چرب کنید و نیمی از برنج را بریزید و بعد از مرغ ریش شده اضافه کنید و بعد مابقی برنج را افزوه و با کفگیر مواد را خوب صاف کنید و روی درب قابلمه دمکنی قرار دهید و برای ۵۰ دقیقه بگذارید تا خوب برشته و طلایی شود و برای پخت در فر مواد را داخل قالب طرح دار که با کره چرب کردید بریزید و روی قالب را با فویل بپوشانید و چند سوارخ روی فویل بزنید و در فر از قبل گرم شده به مدت ۵۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ قرار دهید و در انتها فویل را بردارید تا روی ته چین طلایی شود. نوش جان
فوت و فن های دستور پخت ته چین مرغ
- هر چقدر زعفران بیشتری استفاده کنید رنگ ته چین شما زیبا تر می شود.
- می توانید برای تزیین کمی زرشک را با کره و شکر تفت دهید و روی ته چین بریزید.
- می توانید در فر برقی و توستر نیز ته چین را با دمای ۱۶۰ تهیه کنید.
- ماست حتما باید چکیده و سفت باشد.