طرز تهیه دلمه بادمجان و فلفل دلمه شکم پر خوشمزه و ساده + سس مخصوص دلمه بادمجان
دستور تهیه دلمه بادمجان مجلسی
دلمه بادمجان یکی از خوشمزه ترین غذاهایی است که می توانید با بادمجان درست و در مهمانی ها سرو کنید. دلمه را می توانید با سبزیجات مختلف مانند بادمجان، گوجه فرنگی، کدو و فلفل دلمه ای و با روش های متفاوتی درست کنید. مواد اصلی تشکیل دهنده دلمه، گوشت چرخکرده به همراه لپه و برنج پخته شده می باشد. امروز در جدول یاب طرز تهیه دلمه بادمجان و فلفل شکم پر لذیذ و خوشمزه را به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه دلمه بادمجان و فلفل
- لپه پخته نصف پیمانه
- پیاز بزرگ ۱ عدد
- گوشت چرخکرده ۴۰۰ گرم
- برنج نصف پیمانه
- بادمجان ۴ عدد
- فلفل دلمه ای ۲ عدد
- سبزی دلمه (مرزه، شوید، پیازچه، تره، گشنیز) ۳۰۰ گرم پاک و خرد شده
- زردچوبه و فلفل سیاه ۱ قاشق چای خوری
- نمک ۱ قاشق غذا خوری
- پودر سیر و پودر تخم گشنیز به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه سس
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
- آب ۱ لیوان
- نمک نصف قاشق چای خوری
- روغن ۲ قاشق غذا خوری
طرز تهیه دلمه بادمجان شکم پر با گوشت چرخ کرده و لپه
مرحله اول: خیساندن و پختن لپه
ابتدا لپه را پاک کنید و از شب قبل به همراه آب داخل یک کاسه بریزید تا به خوبی خیس بخورد و نفخ آن گرفته شود. بعد از این مدت لپه خیسانده شده را آبکشی کنید و داخل یک قابلمه مناسب بریزید، ۲ لیوان آب و مقداری نمک را اضافه کنید سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه صبر کنید تا لپه کمی نرم شود.
مرحله دوم: نیم پز کردن برنج
برنج را پاک کنید و بشویید، یک قابلمه آب جوش را روی حرارت قرار دهید و برنج را داخل آب جوش به همراه کمی نمک بریزید و حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا برنج نرم شود. برنج را تست کنید، اگر اطراف دانه های برنج نرم و مغز آن سفت بود برنج را آبکشی کنید.
مرحله سوم: خالی و سرخ کردن بادمجان
بادمجان ها را با آب بشویید و خشک کنید. سر بادمجان را از قسمت بالا جدا کنید و داخل بادمجان را خالی کنید. بادمجان ها را به مدت ۱ ساعت داخل مخلوط آب و نمک قرار دهید تا تلخی بادمجان گرفته شود. بعد از این مدت بادمجان ها را از آب نمک خارج کنید و بعد از خشک کردن داخل روغن کمی بادمجان ها را سرخ کنید و کنار بگذارید. فلفل دلمه ای را هم بشویید و سر فلفل دلمه ای را جدا و مواد داخل آن را خارج کنید.
مرحله چهارم: تفت دادن پیاز
پیاز را پوست بگیرید و بعد از شستن روی تخته آشپزخانه قرار دهید و به صورت نگینی خرد کنید. ماهیتابه ای را روی حرارت قرار دهید مقداری روغن داخل تابه بریزید و پیاز را در روغن داغ تفت دهید تا پیاز سبک و طلایی شود.
مرحله پنجم: تفت دادن گوشت با لپه و برنج
پس از اینکه پیاز کمی طلایی شد، گوشت چرخکرده را به همراه کمی زردچوبه اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد و سرخ شود. در این مرحله برنج را به همراه لپه پخته شده به مواد گوشتی اضافه کنید و مقداری نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر و پودر تخم گشنیز را بریزید و مواد را به خوبی با هم مخلوط و تفت دهید.
مرحله ششم: اضافه کردن سبزی ترشی
سبزی ترشی را پاک کنید و با آب سرد تمیز و خوب بشویید و در آبکش بریزید و اجازه دهید تا آب سبزی کشیده شود، سبزی را با خردکن یا چاقو به صورت ریز خرد کنید. در ادامه سبزی ترشی را به گوشت چرخکرده اضافه کنید و تفت دهید. نیاز نیست سبزی دلمه را خیلی تفت دهید که رنگش تیره شود.
مرحله هفتم: تهیه سس گوجه
قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید ۲ قاشق غذا خوری روغن را داخل آن بریزید و رب گوجه فرنگی را سرخ کنید. در ادامه کمی نمک و ۱ لیوان آب را بریزید و بعد از اینکه آب به جوش آمد حرارت را خاموش کنید.
مرحله هشتم: پخت دلمه
داخل بادمجان و فلفل دلمه ای را با مواد گوشت و برنج پر کنید و در یک قابلمه کنار هم بچینید. کلاهک های فلفل دلمه ای و بادمجان را روی آن ها قرار دهید و از سس گوجه فرنگی داخل قابلمه بریزید و حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا حدود ۱ الی ۲ ساعت روی حرارت باشد و پخته شود. پس از اینکه دلمه ها آماده شدند آن ها را در ظرف مورد نظر بچینید و سرو کنید.
نکات کلیدی برای تهیه دلمه بادمجان و فلفل دلمه با گوشت چرخ کرده
- سرخ کردن بادمجان اختیاری است ولی اگر سرخ کنید دلمه بادمجان خوشمزه تر می شود.
- نیاز نیست سبزی دلمه خیلی تفت بخورد، چون به این صورت عطر بیشتری به دلمه می دهد.
- بهتر است از بادمجان دلمه ای استفاده کنید چون هم خالی کردن و هم پر کردن آن آسان است.
- از پوره گوجه فرنگی هم می توانید داخل دلمه استفاده کنید.
- اگر گیاه خوار هستید می توانید از سویا استفاده کنید که خوشمزه تر هم می شود.