آموزش درست کردن آش رشته با آسان ترین روش + عکس مرحله به مرحله
آش رشته یکی از معروفترین انواع آش در ایران است. برای تهیه این غذای خوشمزه از انواع سبزی، رشته و البته کشک استفاده میشود. در ادامه قصد داریم طرز تهیه آش رشته را به شما آموزش دهیم تا در روزهای ماه مبارک رمضان در سفره افطار با تهیه آن لذت ببرید.
آش رشته چیست؟
این آش از معروفترین آشهای ایرانی است. این آش را غالبا با کشک و گاهی با سرکه و حتی ترشی میخورند. بسته به عادتهای خانوادگی از این خوراک به عنوان پیش خوراک یا خوراک اصلی استفاده میشود. همچنین گاهی در مهمانیها در فصل زمستان یا در مراسم افطار مسلمانان در ماه رمضان از آش رشته به عنوان پیش خوراک استفاده میشود.آش رشته در ماه رمضان جایگاه ویژهای بین خانواده های ایرانی دارد و از جمله خوراکهای مناسب این ماه است.
نقش آش رشته در ایران
آش یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ماه رمضان است که جایگاه ویژهای بین خانوادههای ایرانی دارد. این غذا از جمله غذاهای مناسبی است که براساس طبیعت مناطق جغرافیایی پخته میشو و معمولا در هنگام افطار به صورت نذری بین همسایهها پخش میشود. گاهی در مهمانیهای مراسم افطار از آش رشتهبه عنوان پیش غذا استفاده میشود. در طبخ این آش از سبزیجات مخوصی مانند: جعفری، گشنیز، اسفناج و برگ چغندر و انواع حبوبات نظیر نخود، عدس، انواع لوبیل و رشته آشی استفاده میشود. در برخی مناطق هم از قارا (قرهقروت ترش) استفاده میشود. از دیگر محتویات آن نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ است. این آش معمولا به عنوان پیش غذا سرو میشود.
نکات طرز تهیه آش رشته جاافتاده
- قابلمه باید گنجایش مواد را داشته و کمی بزرگتر از حجم آش باشد تا رشتهها به هم بچسبند و خمیر نشوند.
- سبزی آش باید بدون ساقه باشد و درشت خرد شود تا آش ظاهری خوب داشته باشد.
- زردچوبه آش نباید کم باشد چون هم در طعم و هم در رنگ آش موثر است.
- پیاز داغ داخل آش رشته نباید کم باشد تا آش بهتر جا بیفتد.
- رشته آش حتما باید از نوع مرغوب تهیه شود.
- نمک آش را میتوان بعد از اضافه کردن رشته و کشک اندازه گرفت تا آش شور نشود.
- روغن داخل آش باید به اندازه باشد چون به جا افتادن آن کمک میکند.
نکات مهم در مورد کشک
- کشک را نباید در آش جوشاند، زیرا تفاوت حرارت کشک و آش باعث میشود کشک ببُرد.
- کشک را باید حتما ۲۰ دقیقه بجوشانید.
- حرارت کشک و آش هنگام مخلوط کردن باهم، باید تقریبا یکسان باشد تا کشک نبُرد.
نکات مهم در تهیه نعنا داغ
برای درست کردن نعنا داغ ۲ قاشق روغن داغ کنید، نعنا خشک را در آن بریزید و فورا زیر آن را خاموش کنید تا نعنا نسوزد. استفاده از زردچوبه رنگ سبز نعنا را تیره میکند بهتر است هنگام داغ کردن از زردچوبه استفاده نکنید!
سبزی آش شامل ۵۰۰ گرم اسفناج یا برگ چغندر، ۱ کیلوگرم تره، جعفری و گشنیز است.
طرز تهیه آش رشته
مواد لازم
- ۳ لیوان خیس کرده لوبیا چیتی، نخود، لوبیا قرمز و عدس
- ۱٫۵ کیلوگرم سبزی آش پاک کرده
- ۶ قاشق غذاخوری روغن مایع
- ۳۰۰ گرم رشته آش
- ۲ قاشق غذاخوری زردچوبه
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- ۲ لیوان کشک
- ۶ قاشق غذاخوری پیازداغ
- ۳ قاشق غذاخوری نعناع خشک
- ۲ قاشق غذاخوری سیرداغ
دستور العمل
- حبوبات خیس کرده را کمی بجوشانید و در آبکش خالی کنید.
- سپس آنها را با آب و کمی نمک بپزید.
- در قابلمهای که برای این مواد گنجایش کافی دارد چهار قاشق روغن بریزید و زردچوبه را اضافه کنید. مراقب باشید زردچوبه نسوزد.
- به پیاز داغ و سیر داغ (به جز آن مقداری که برای تزیین نگه داشتید) ۱۰ لیوان آب و حبوبات پخته اضافه کنید تا جوش بیاید.
- بعد از جوش آمدن آب، سبزیها را در قابلمه بریزید تا سبزتر بماند و بدون اینکه له شود، بپزد.
- نمک را با احتیاط اضافه کنید زیرا ممکن است کشک و رشته آش شور باشند.
- فلفل را نیز اضافه کرده و رشته را در آش بریزید و آن را با کفگیر هم بزنید تا رشتهها به هم نچسبند.
- آب آش را اندازه کنید و اگر کم بود آب سرد اضافه کنید.
- هر چند دقیقه یکبار آش را هم بزنید تا ته نگیرد و رشتهها به هم نچسبد.
- حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول میکشد تا رشتهها بپزند. باید مراقب بود رشتهها له نشود.
- زیر آش را خاموش کرده، کشک جوشانده و گرم را به میزان دلخواه به آن اضافه کنید.
- روی آش را با پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ تزیین کنید.