کاج و سرو، درختان مشابه با تفاوت های خاص

اکثر مردم اصلا تفاوت کاج و سرو را نمی‌دانند و هر دو را یکی دانسته و کاج صدا می‌زنند. سرو و کاج هر کدام از یک خانواده جدا هستند و گونه‌های متفاوتی دارند. فرقی نمی‌کند؛ کسانی که با گل و گیاه سر کار دارند و یا کسانی که تحصیلات آن‌ها درباره کشاورزی است، می‌توانند با توجه به چند نکته به راحتی فرق بین این کاج و سرو را تشخیص دهند.

 

کاج و سرو، درختان مشابه با تفاوت های خاص

کاج

شیار‌های بلند روی تنه و ارتفاع زیاد از ویژگی درخت کاج است. تاج کاج که شاخه‌های عمودی دارد و به صورت افقی نیز رشد کرده با سوزن‌های قابل تفکیک و بلند است. هریک از شاخه‌های درخت کاج اعم از نوک یا شاخه جانبی روی تنه درخت را قطع کنیم به هیچ وجه جایگزین نخواهد شد. کاج به علت رشد بسیار کند، در صورت قطع کردن شاخه، آن قسمت قطع شده لخت باقی خواهد ماند. در نتیجه نباید درخت کاج را هرس و سربرداری کرد. اگر هرس یا سربرداری انجام شود به علت رشد کند فرم کلی درخت از بین رفته و نافرم می‌گردد. مخروطی و بزرگ بودن ویژگی اصلی میوه درخت کاج است. تاج درخت کاج محل بسیار مناسبی برای لانه سازی پرندگان مخصوصا پرندگانی مانند کلاغ است. ریختن سوزن و میوه درخت کاج بسیار زیاد است و از این نظر نگه داری و تمیز کردن جایی که این درخت کاشته شده است نسبت به دیگر درخت‌ها زحمت بیشتری می‌خواهد.
کاج و سرو، درختان مشابه با تفاوت های خاص

سرو

درخت سرو از سوزن‌های به هم پیوسته، گوشتی و کوچک تشکیل شده است. با توجه به توانایی بالای درخت سرو در رشد و سبز شدن، همیشه دارای پوششی سراسر سبز است به نحوی که این درخت حتی سر تا سر تنه اش نیز کاملا سبز است و اگر روی درخت سرو هرس انجام گردد، می‌تواند فرم‌های بسیار زیبایی را از این درخت بیرون آورد. همین ویژگی باعث شده تا درخت سرو در زیبایی شهر بسیار کاربردی باشد. وقتی سن درخت سرو بالا رود دارای میوه‌هایی گرد می‌شود که گاهی بزرگی این میوه‌ها به اندازه یک گردو نیز در می‌آید. ریختن میوه و برگ این درخت بسیار ناچیز است که از نظر تمیزی جایی که درخت سرو در آن کاشته شده است نیاز به زحمت چندانی ندارد.
برای مثال به دو گونه سرو که در شهر‌ها زیاد کاشته شده اشاره می‌کنیم:

سرو شیراز: این سرو دارای ارتفاعی بلند است و شاخه‌های کناری این نوع سرو به صورت عمودی رشد می‌کند و تمام تنه را در بر میگیرد و با هرس کردن این نوع سرو می‌توان فرم‌هایی زیبایی را بدست اورد که در باغ ارم شیراز و پارک‌های لاله و ساعی تهران می‌توان به وفور از این نوع درخت مشاهده کرد.

سرو نقره‌ای: این نوع سرو که به دلیل توانایی زیست با اب کم می‌توان این نوع سرو را در خاک‌هایی که کیفیت چندانی ندارند نیز کاشت و به همین دلیل در مناطقی مثل ارتفاعات تهران که آب برای درخت زیاد یافت نمی‌شود نیز مکان‌هایی که دارای خاک نامرغوب است، از این نوع درخت به وفور یافت می‌گردد. همانند دیگر سرو‌ها، این نوع سرو نیز رشد سریعی دارد که می‌توان با هرس کردن آن شکل‌های زیبایی را ایجاد کرد.

منبع: ستاره

 

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا