آشنایی با آسانترین سازها + ساز های مناسب زیر ۷سال
با توجه به متنوع بودن و فراوانی سازهای موسیقایی موجود، بدیهی است فرد در انتخاب ساز دچار سردرگمی شود. برخی به دلیل فرصت کم برای تمرین و یا به دلیل بالا بودن سن به دنبال یک ساز راحت برای یادگیری هستند. عوامل مختلفی در انتخاب ساز موثر هستند، ولی در پاسخ به اینکه آسان ترین ساز برای یادگیری چه سازی است باید گفت که هر چه قدر به ساز مورد نظر علاقهی بیشتری داشته باشید، همان ساز آسانترین ساز برای شما میشود. در حالی که همان ساز برای فردی که به آن علاقه ندارد سختترین ساز دنیا خواهد بود.
به عبارت دیگر آسانترین ساز برای یادگیری سازی است که نوازنده، صدای آن و نواختن آن را با تمام وجود حس کند و بتواند با سازش ارتباط برقرار کند. زیرا علاقه به ساز فرد را به تمرین در آن ساز (تمرین اصلیترین عامل موفقیت در موسیقی است) تشویق میکند و موجب پیشرفتهای روز افزون میشود. اگر فرد به سازی علاقه نداشته باشد، بدیهی است که به تمرین آن میل و علاقه نشان نمیدهد و به دنبالش هیچ گونه پیشرفتی نخواهد داشت.
ولی کسانی که هیچ گونه آشنایی با سازها و سبکهای موسیقی ندارد،انتخاب ساز برایشان مشکل است. بنابراین در ادامه یک روند کلی برای انتخاب ساز را خواهیم گفت.
سازهای مناسب برای سنین کمتر از ۷ سال
اگر فردی که قرار است به کلاس موسیقی برود سنی کمتر از ۷ الی ۸ سال دارد بهتر است که موسیقی را با کلاس ارف (موسیقی کودکان) شروع کند. در کلاس ارف موسیقی را همراه با بازی و سرگرمی به کودک آموزش میدهند تا به موسیقی علاقمند شود. در این کلاسها سازهای بلز و فلوت را آموزش میدهند و در پایان دوره سازهای موسیقی را به بچهها معرفی میکنند و کودک با توجه به شناختی که نسبت به صداها و اصوات موسیقایی پیدا کرده و همچنین به کمک مربی و شناختی که از کودک در کلاس پیدا کرده است، ساز مناسب و مورد علاقهاش را انتخاب میکند. این روش انتخاب ساز کمتر منجر به رها کردن کلاس موسیقی خواهد شد.
سازهای مناسب برای افراد بالای ۸ سال
افراد بالای ۸ سال باید در انتخاب ساز موارد زیر را در نظر بگیرند تا بتوانند مناسبترین ساز را انتخاب کنند:
- علاقه اولین و اصلیترین عامل در انتخاب ساز است. همان طور که گفتیم اگر به سازی علاقه داشته باشید تمام سختیها آسان میشود. برای مشخص کردن علاقه، ابتدا باید سبک مورد علاقه را مشخص کرد که برای این کار میتوان به کنسرتهای مختلف رفت و یا قطعات مختلف با سبکهای مختلف را گوش داد. پس از مشخص کردن سبک میتوان به یک مغازهی ساز فروشی و یا یک آموزشگاه موسیقی مراجعه کرد و تک تک سازها را از نزدیک دید و صدای آنها را شنید و یک ساز را انتخاب کرد.
- توجه به وضعیت جسمانی و فیزیکی یکی دیگر از عوامل موثر در انتخاب ساز بعد از عامل اول یعنی علاقه است. همهی افراد توانایی نواختن همهی سازها را دارند، ولی در مواردی برخی افراد ممکن است با مشکلاتی روبرو شوند. به عنوان نمونه برخی سازهای بادی به یک دستگاه تنفسی قوی احتیاج دارند، پس قطعا کسی که مشکل تنفسی داشته باشد نمیتواند به خوبی از پس نواختن چنین سازی بر آید.
- بودجه و فضای منزلتان را در نظر بگیرید و سپس یک ساز را انتخاب کنید. مثلا برخی سازها مانند ساکسیفون یا ترومپت دارای صدای بسیار بلندی هستند و ممکن است سر و صدای ایجاد شده از ساز برای اطرافیان و همسایگان مزاحمت ایجاد میکند پس قبل از انتخاب ساز باید وسعت صوتی صدای ساز و محل زندگی مورد بررسی قرار گیرد. همچنین برخی سازها قیمت بسیار بالایی دارند پس قبل از ثبت نام خود یا فرزندتان برای کلاس موسیقی و ساز مورد نظر از قیمت آن ساز مطلع شوید.
- علاقه به آواز: اگر به خوانندگی و آواز خواندن علاقه دارید و دوست دارید که در حین نواختن آواز هم بخوانید پس باید سازهایی مانند نی و فلوت و دیگر سازهای دهانی را از دایرهی انتخابی خود حذف کنید.
به کمک عوامل بالا میتوانید مناسبترین ساز را برای خودتان یا فرزندتان انتخاب کنید. انتخاب درست ساز باعث میشود، علاقه به آن ساز هر روز بیشتر شود و همین امر موجب میشود که از نظر نوازنده، آن ساز آسانترین ساز شود.
.