حداقل و حداکثر زمان پرداخت بیمه بیکاری چه مدت است ؟
کریم یاوری مدیر کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون،کار و امور اجتماعی در گفتوگو با خبرنگاران، در مورد حداقل و حداکثر زمان پرداخت بیمه بیکاری افزود: حداقل و حداکثر مدت بیمه برای متاهلین و مجردین متفاوت است
حداقل و حداکثر زمان پرداخت بیمه بیکاری
وی گفت: مقرری بیمه بیکاری به بیمه شدگانی که بدون میل و اراده از کار بیکار شده و آماده کار هستند، پرداخت میشود و این یک حمایت اجتماعی است. تمام مشمولان قانون کار و کار کشاورزی که مشمول قانون تامین اجتماعی هستند، مشمول قانون بیمه بیکاری هستند.
همچنین افزود حق بیمه بیکاری به میزان ۳ درصد مزد بیمه شده است که توسط کارفرما پرداخت میشود.
یاوری ادامه داد: شرایط استحقاق دریافت مقرری بیمه بیکاری این است که بیمه شده قبل از بیکار شدن حداقل ۶ ماه سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد، بیمه شده مکلف است ظرف ۳۰ روز از تاریخ بیکاری موضوع را به ادارات تعاون کار و رفاه اجتماعی محل اعلام کند.
وی گفت: بیمه شده آمادگی خود را برای اشتغال به کار مجدد از شغل تخصصی یا مشابه اعلام نماید. بیمه شده در دورههای کار آموزی و سواد آموزی توسط واحدهای تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام میشود، شرکت نماید.
یاوری گفت: بیمه شدگانی که به علت بروز حوادث قهریه و غیر مترقبه از قبیل سیل، زلزله، آتش سوزی،….. بیکار می شوند بدون در نظر گرفتن ۶ ماه سابقه پرداخت حق بیمه می توانند از مقرری بیمه بیکاری استفاده نمایند.
مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: جمع پرداخت مقرری از زمان برخورداری از مزایای بیمه بیکاری برای مجردان حداقل ۶ ماه و حد اکثر ۳۶ ماه و برای متاهلان یا متکلفین سرپرست خانوار حداقل ۱۲ ماه و حداکثر ۵۰ ماه بر اساس سابقه کلی پرداخت حق بیمه مطابق جدول زیر است.
محاسبه مقرری بیکاری
به گفته یاوری، میزان مقرری روزانه بیمه شده بیکاری معادل ۵۵% متوسط مزد یا حقوق یا کار مزد روزانه بیمه شده است. به مقرری افراد متاهل یا متکفل ، تا حداکثر ۴ نفر از افراد تحت تکفل به ازاء هریک از آنها به میزان ۱۰% حداقل دستمزد افزوده خواهد شد، در هر حال مجموع دریافتی مقرری بگیر نباید از حد اقل دستمزد، کمتر و از ۸۰% متوسط مزد یا حقوق وی بیشتر باشد .
کریم یاوری در پاسخ به این که مقرری بیمه بیکاری چه زمانی قطع میشود، گفت: زمانی که بیمه شده مجدداً اشتغال به کار یابد. بیمه شده بدون عذر موجه از شرکت در دورههای مهارت آموزی ، کار آموزی و سواد آموزی خود داری کند و بیمه شده از قبول شغل تخصصی خود و یا شغل مشابه پیشنهادی خودداری کند، بیمه شده بیکار ضمن دریافت مقرری بیمه بیکاری مشمول بازنشستگی یا از کار افتادگی کلی شود، بیمه شده به نحوی از انحاء با دریافت مزد ایام بلا تکلیفی به کار مربوطه برگردد و در صورتی که پس از پرداخت مقرری بیمه بیکاری محرز شود که بیکاری بیمه شده ناشی از میل و اراده او بوده است.
مدیر کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری گفت: یکی از امتیازات این قانون که هم مشمول کارگران و هم کارفرمایان است، اصلاح ساختار اقتصادی است. بیمه شدگانی که به علت تغییرات ساختار اقتصادی واحد مربوطه به تشخیص وزارتخانه ذیربط و تایید شورای عالی کار بیکار موقت شناخته شوند، نیز مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری خواهند بود.
به گفته وی، هرگونه تغییر یا بازسازی خط تولید ، جابجایی کارگاه و ماشین آلات به منظور کاهش وابستگی و بهینه کردن تولید که در راستای سیاستهای اقتصادی و اجتماعی صورت گیرد، تغییر ساختار اقتصادی تلقی میشود.
یاوری گفت: مقرری بگیران بیمه بیکاری مطابق تبصره ۲ ماده ۷ آیین نامه اجرایی قانون بیمه بیکاری مکلف هستند، در فاصله زمانهای معینی که توسط واحد های تعاون ، کار و رفاه اجتماعی تعیین میشود، در محل ادارات کار حضور یافته و دفاتر مربوطه را امضاء نمایند.
به گفته این مقام مسئول، دریافت کننده مقرری بیمه بیکاری مکلف است، در صورت اشتغال مجدد حداکثر طی ۱۵ روز از تاریخ اشتغال، مراتب را به واحد های تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام نمایند.
یاوری گفت: هم اکنون حدود ۲۶۰ هزار نفر از مقرری بیمه بیکاری استفاده مینمایند.
بیشتر بخوانید: