تاریخچه هندوانه به کدام کشور باز می گردد و چه خواصى دارد؟ آیا آب هندوانه ضرر دارد؟

تاریخچه هندوانه، هندوانه از میوه هایى است که سابقا فقط در تابستان آن را مى دیدیم ولى ایجاد راهها و توسعه کشاورزى در سراسر کشور تقریبا امروز در تمام فصول ما مى توانیم هندوانه تازه داشته باشیم زیرا در زمستان که هواى تهران سرد مى شود و اغلب برف مى بارد هندوانه تازه را از بندرعباس و کمى بعد از جیرفت مى آورند و طورى هندوانه به عمل مى آید که تقریبا مى توانیم در سراسر سال هندوانه تازه ببینیم .

تاریخچه هندوانه
تاریخچه هندوانه

در سالهاى اخیر تخم هندوانه را از آمریکا و آرژانتین آورده و در ایران کاشته اند که در نتیجه هندوانه هاى بزرگ و پر آبى به عمل مى آید که رنگ آن هم قرمز است و اگر خوب برسد خیلى شیرین است و گاهى قد آن به یک متر مى رسد. سابقا در تهران نوعى هندوانه داشت که به نام خانمى معروف بود تخمهاى آن خیلى ریز ولى گوشت آن پر آب و شیرین بود و بعلاوه از شریف آباد قزوین هم هندوانه هاى خوبى به دست مى آمد که در حال حاضر رفته رفته کم شده و شاید جاى آن را زراعت دیگرى گرفته است .

تاریخچه هندوانه

هندوانه هزاران سال است که کشت شده است و طبق شواهدی به مصریان باستان باز میگردد آنها متخصص بودند.بیش از ۹۰ درصد از حجم هندوانه آب است.به گفته سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO)، چین بزرگترین تولید کننده سالانه ۷۵ میلیون هندوانه در سال ۲۰۱۴ است. هندوانه به بیماریهایی نظیر آسم، سرطان و التهابها کمک می کند. فواید تکه هندوانه با یک میوه برابر است و دارای بسیاری از مزایای مرتبط از جمله کاهش وزن و سطح انرژی است.خوردن انواع میوه ها و سبزیجات به مدت طولانی ،با کاهش خطر بسیاری از بیماریها و با سبک زندگی مرتبط است. مطالعات بسیاری نشان داده است ،افزایش مصرف غذاهای گیاهی مانند هندوانه خطر ابتلا به چاقی و مرگ و میر، دیابت و بیماری های قلبی را کاهش می دهد ؛ سایر مزایای هندوانه، عبارتند از:ارتقای زیبایی و سلامت پوست و مو،افزایش انرژی و وزن است اما این تنها بخشی از فواید و خواص هندوانه است

هندوانه را از قرن ها پیش از ظهور مسیح در کشورهاى حوزه مدیترانه مى کاشته اند و در آفریقاى جنوبى به حالت وحشى مى روید. هندوانه را وقتى پاره کنید به رنگ زرد یا قرمز است . داراى تخمه هایى به رنگ هاى مختلف و گوشتى شیرین و پر آب است در صحراى کالاهارى واقع در آفریقاى جنوبى هندوانه به حالت خودرو و وحشى مى روید و به قبایل و طوایفى که در آن نواحى زندگى مى کنند. این میوه خودرو از نظر آب آشامیدنى کمک مى کند زیرا مردم آن قبایل آب هندوانه را به جاى آب مشروب مى نوشند.

هندوانه در مجارستان و روسیه جنوبى و آمریکا زیاد کاشته مى شود. کشت آن در کلیه سرزمین هاى استوایى و نیم گرم متداول و معمول است و در ایران اسمى که به این میوه داده اند از هند گرفته شده و شاید میوه اى باشد که از سرزمین هند به کشور ما آمده است و کشت آن در ایران معمول است .

در حال حاضر در فصل تابستان در تمام نقاط ایران هندوانه به عمل مى آید و یکى از میوه هاى سنتى این کشور است که تقریبا همه مردم از فقیر و غنى آن را مى خورند.

آقاى هانرى لوکلر در کتاب خود مى نویسد که هندوانه از میوه هاى بومى آفریقا و دره رود نیل و احتمالا عربستان است . این همان میوه است که در کتاب مقدس مسیحیان به نام آباتیشیم نامیده شده و اسم عربى آن بطیخ یا (باتکا) مى باشد.

اشعارى که ویرژیل سروده است ثابت مى کند که هندوانه را رومیان قدیم مى شناخته اند. زیرا معروف است که یکى از صاحبان مسافرخانه در رم قدیم براى این که مسافرى رهگذر را در مسافر خانه خود جلب و نگهدارى کند تمام میوه ها را به او نشان داد تا مجذوب آن شود وقتى هندوانه را به او نشان داد آن مسافر مجذوب این میوه شد و مدتى طولانى به خاطر آن در این مسافرخانه اقامت داشت .

تاریخچه هندوانه
تاریخچه هندوانه

اعراب درباره هندوانه مطالب زیادى گفته و نوشته اند.

عبدالرزاق جزایرى مى نویسد که پیامبر اکرم براى هندوانه اهمیت خاصى قائل بود و عقیده داشت که اگر هندوانه را قبل از غذا بخورند بدن را شستشو داده و مرض را از جسم دور مى کند.

جنگجویان صلیبى ، هندوانه را از فلسطین به اروپا آوردند و آن با به نام خربزه فلسطینى معروف کردند. فرهنگ دارویى قرن وسطى درباره هندوانه این طور مى نویسد:

((خربزه هاى فلسطین که به نام خربزه سارازن هم معروف است این خاصیت را دارد که براى دفع حرارت کسانى که زیاد در معده شان گرمى شده است و یا تب کرده اند مفید است و مصرف آن تجویز مى شود.)) سربازان ناپلئون وقتى به مصر رفتند با این که در اثر مصرف زیاد هندوانه مبتلا به دل درد و اسهال شدند با این حال ناپلئون به یکى از فرماندهان بزرگ فرانسه گفته بود که هندوانه هاى مصر موجب رفع عطش سربازان ما در این سرزمین گرم و آفتابدار شد و شاید یکى از علل بزرگ پیروزى ما در مصر باشد و ما به این میوه دره نیل خیلى مدیون هستیم . بوته هندوانه نازک و حقیر است . به روى زمین مى خزد و از آن گلهاى کوچکى پیدا مى شود که از آن گل هندوانه که در ابتدا در اندازه یک فندق است پدیدار گشته رفته رفته بزرگ مى شود و آدمى وقتى به آن نگریست تعجب مى کند که چگونه از بوته اى حقیر میوه اى به این بزرگى به وجود مى آید.

از پوست هندوانه هاى کلفت و ضخیم خانم هاى خانه دار مرباى خوشمزه اى درست مى کنند و تخمه هندوانه را هم بو داده و به عنوان آجیل مصرف مى کنند.

اغلب ، هندوانه تا بریده و باز نشود نمى توان گفت که رسیده و شیرین است به همین علت است که به دختر و پسر جوانى که تازه مى خواهند ازدواج کنند و هنوز حقایق زندگى را درک نکرده و خود را آن طور که هستند نشان نداده اند مى گویند (مثل هندوانه در بسته اى هستند). هندوانه داراى آب ، قند، املاح معدنى و ویتامین مخصوصا ویتامین مى باشد.

تاریخچه هندوانه
تاریخچه هندوانه

خواص و فواید هندوانه

جلوگیری از آسم:
خطر ابتلا به آسم در افرادی که میزان بالایی از مواد مغذی خاصی را مصرف می کنند، کمتر است.یکی از این مواد مغذی، ویتامین C است که در بسیاری از میوه ها و سبزیجات، از جمله هندوانه یافت می شود.
فشار خون:
یک مطالعه منتشر شده توسط مجله آمریکایی فشار خون بالا نشان داد که مکمل عصاره هندوانه باعث بهبود سلامت سیستم گردش خون در بزرگسالان میانسال دارای اضافه وزن مبتلا به فشار خون بالا ،در مرحله ۱ می شود.رژیم های غذایی غنی از لیکوپن موجود در هندوانه، ممکن است به حفاظت در برابر بیماری های قلبی کمک کند.
خواص هندوانه برای درمان فشارخون
سرطان:
هندوانه به عنوان یک منبع عالی از آنتی اکسیدان ها، از جمله ویتامین C، می تواند به مبارزه با تشکیل رادیکال های آزاد شناخته شده برای ایجاد سرطان کمک کند.درتحقیقات بسیاری نشان داده شده که مصرف لیکوپن با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات ارتباط دارد.
هضم و منظم:
هندوانه، به دلیل محتوای آب و فیبر آن، به جلوگیری از یبوست کمک می کند و به منظم شدن دستگاه گوارش سالم کمک می کند.
هیدراتاسیون:
هندوانه از ۹۲ درصد آب و الکترولیت های مهم تشکیل شده است که در طول ماه های گرم تابستان یک میان وعده خوب برای جلوگیری از کم آبی بدن است.همچنین می توانید در برش های یخ زده برای میان وعده سبک از اسموتی هندوانه استفاده کنید.
التهاب:
کولین موجود در هندوانه – یک ماده مغذی بسیار مهم و متنوع است؛ که به بدن شما در خواب، حرکت عضلانی، یادگیری و حافظه کمک می کند.کولین همچنین برای حفظ ساختار غشاهای سلولی، کمک به انتقال امواج عصبی، کمک به جذب چربی و کاهش التهاب مزمن کمک می کند.
تاریخچه هندوانه
تاریخچه هندوانه
خواص باورنکردنی هندوانه برای درمان بیماری ها
درد عضلانی:
نشان داده شده ایت که هندوانه و آب هندوانه موجب کاهش درد عضلانی و بهبود زمان بازسازی پس از ورزش در ورزشکاران میشود.محققان معتقدند این ،احتمالا به دلیل اسید آمینه L-citrulline موجود در هندوانه است.
پوست:
هندوانه برای پوست بسیار عالی است، زیرا حاوی ویتامین A، مواد مغذی مورد نیاز برای تولید آب بدن است.ویتامین A نیز برای رشد تمام بافت های بدن، از جمله پوست و مو ضروری است.مصرف کافی ویتامین C برای ساخت و نگهداری کلاژن، که ساختار پوست و مو را فراهم می کند، مورد نیاز است. علاوه بر این، هندوانه به آبرسانی کلی کمک می کند، که برای پوست و موی سالم ضروری است.
با این همه خواص هر روز هندوانه بخورید

ارزش غذایی هندوانه :

یک فنجان آب هندوانه (۱۵۲ گرم) حاوی:

• ۴۳ کالری
• ۰ گرم چربی
• ۲ میلی گرم سدیم
• ۱۱ گرم کربوهیدرات (شامل ۹ گرم شکر)
• ۱ گرم فیبر
خواص خوردن هندوانه در روزهای داغ تابستان
یک فنجان هندوانه درصد کمتری از ویتامین های روزانه را تامین می کند:
• ۱۷ درصد ویتامین A
• ۲۱ درصد ویتامین C است
• ۲ درصد آهن
• ۱ درصد کلسیم
هندوانه همچنین حاوی تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین B6، فولات، پانتوتنیک اسید، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس، منگنز، سلنیوم، کولین، لیکوپن و بتایین و حاوی لیکوپن بیشتر از سایر میوه ها یا سبزیجات است.
خواص شگفت انگیز هندوانه برای سلامتی
تاریخچه هندوانه
تاریخچه هندوانه

خطرات و عوارض هندوانه :

در استفاده از مقادیر متناسب هندوانه در حال حاضر هیچ خطر جدی برای سلامتی وجود ندارد.مصرف بیش از حد می تواند سطح ویتامین های خاصی در بدن را افزایش دهد که ممکن است عوارض ایجاد کند. ویتامین C فراوان در هندوانه، می تواند علایمی مانند اسهال یا ناراحتی های دستگاه گوارش ایجاد کند.
غذاهای حاوی لیکوپن مانند هندوانه ممکن است این علائم را نیز ایجاد کنند.این علائم فقط وقتی دیده می شود، که لیکوپن از طریق میوه جذب شده باشد ،نه غذا. سطح پتاسیم در هندوانه نکته حائز اهمیت دیگر است، که ممکن است منجر به عوارض مانند هایپرکالمیا که باعث آریتمی قلب می شود و می تواند خطرناک باشد ؛ همچنین عوارض ناشی از مصرف زیاد هندوانه را می توان با مصرف متناسب متعادل نمود.
عجیب اما واقعی:با نمک، هندوانه شیرین تر می شود!
اگرچه ممکن است این خبر کمی عجیب به نظر برسد، اما اگر فقط مقداری نمک روی سطح هندوانه بریزید متوجه خواهید شد که طعم و مزه آن در مقایسه با قبل شیرین تر خواهد شد و البته اگر مقدار بیشتری نمک روی آن بریزید آنگاه طعم شورمزه آن را به خوبی احساس خواهید کرد.
آشنایی با خواص و مضرات هندوانه

گنجاندن هندوانه در رژیم غذایی:

هندوانه هایی را که، سنگین و متقارن بدون لکه های نرم و کبودی است در یابید با استفاده از سطح خارجی می توان به عنوان بافت میوه در داخل یک سانتی داشت. گوش دادن به صد ای تقریبا توخالی و تیز؛ نشان می دهد که آب و میوه موجود کم و دارای ساختاری پایدار است.از آنجا که هندوانه خیلی متنوع است، می تواند به آسانی در یک رژیم گنجانده شود.
خواص و فواید هندوانه

موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • دانه های روغنی – گرفتن دانه های هندوانه و فرآوری آنها در فر برای مدت ۱۵-۲۰ دقیقه، یک میان وعده خوشمزه است.
  • سعی کنید فقط کمی نمک برای طعم دادن به آن اضافه کنید.
  • مخلوط اسموتی- هندوانه و چند قطعه یخ در مخلوط کن برای یک نوشیدنی خنک و با طراوت مناسب است، که برای جبران تعرق هنگام ورزش یا یک روز آفتابی فوق العاده می باشد.
  • سالاد – با اضافه کردن هندوانه، نعناع و موتزارلا تازه به یک ظرف برگ اسفناج، یک سالاد معرکه آماده کنید و از سرکه بالزامیک به عنوان چاشنی استفاده کنید.
  • اسموتیها یک راه خوب برای مصرف هندوانه هستند محتوای زیاد آب، آنها را خیلی لطیف می کند و می توانند در عرض چند ثانیه آماده نوشیدن باشند.

آب هندوانه را نگیرید چون :

سعی کنید از آبگیری هندوانه اجتناب کنید، چرا که باعث میشود فیبر موجود در هندوانه از صافی رد و فقط مقادیر زیادی آب و قند مصرف کنید.

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا