طرز تهیه آش ترخینه ( کرمانشاه ) در آشپزی

آشپزی

آش ترخینه (کرمانشاه)
ترخینه 250 گرم .  نخود 1/2 لیوان .  لوبیا 1/2 لیوان .  عدس 1/2 لیوان .  پیاز 4 عدد
سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) 500 گرم .  نعنا خشک و کشک مقدار لازم
طرز تهیه: آش ترخینه جزو غذاهای اصیل ایرانی و غذای سنتی کرمانشاه محسوب میشود، ترخینه به شکل خمیری خشک است که از ترکیب بلغور گندم، دوغ، زردچوبه، فلفل سیاه، گل زرد و نعنا خشک تهیه میشود، شما میتوانید ترخینه را از عطاری یا فروشگاه ها تهیه کنید.
نخود، لوبیا و عدس را از شب قبل خیس دهید و تا روز بعد چند بار آب آن را تعویض کنید، پیازها را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شوند، نخود و لوبیا را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید سپس 6 لیوان آب اضافه کنید و پس از اینکه به جوش آمد حرارت را ملایم کنید.
پس از حدود 1 ساعت ترخینه، عدس، نمک و فلفل را اضافه کنید , پس از حدود 30 دقیقه سبزی آش را اضافه نمایید (سبزی را بشویید و ریز خرد کنید)، با حرارت ملایم اجازه دهید آش جا بیفتد سپس در ظرف بکشید و همراه با کشک و نعنا داغ سرو کنید.
نکته ها: برای تهیه نعنا داغ کمی نعنای خشک را در مقداری اب خیس کنید سپس ابکشی کنید و درون روغن تفت دهید تا رنگ نعنا تغییر کند و کمی تیره تر شود.

پیشنهاد شما
جهت ثبت نظر و معنی پیشنهادی لطفا وارد حساب کاربری خود شوید. در صورتی که هنوز عضو جدول یاب نشده اید ثبت نام کنید.
اشتراک گذاری
تصاویر