طرز تهیه کیک کشمش و آلو قیسی در آشپزی
طرز تهیه: فر را با دمای 170 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود، دوغ غلیظ و جوش شیرین را داخل کاسه ای بریزید و مخلوط کنید سپس به مدت 20 دقیقه کناری قرار دهید تا استراحت کند و آماده شود.
آلو قیسی خشک را با چاقو به تکه های کوچک خرد کنید و همراه با کشمش داخل کاسه ای بریزید و آب ولرم اضافه کنید تا چند دقیقه خیس خورده و نرم شوند.
تخم مرغ ها و شکر را داخل کاسه ای بریزید و با دور تند همزن 3 دقیقه بزنید تا کرم رنگ و یکدست شود سپس کره یا روغن آب شده و اسانس وانیل را اضافه و مخلوط کنید (دقت کنید که کره یا روغن داغ نباشد).
مخلوط دوغ و جوش شیرین را به تخم مرغ های زده شده اضافه کنید، کمی هم بزنید تا مواد مخلوط شوند سپس آرد را کم کم روی مواد الک کنید و با قاشق مخلوط نمایید.
پس از اینکه مواد خوب ترکیب شدند پوست پرتقال رنده شده، کشمش و آلوی خیس خورده را اضافه کنید و کمی هم بزنید تا مواد باهم مخلوط شوند (بهتر است کشمش و آلو را در مقداری آرد بغلطانید سپس اضافه کنید تا در زمان پخت کیک ته نشین نشوند).
داخل قالب کاغذ روغنی بیندازید و مایه کیک را به آرامی داخل قالب بریزید، قالب را درون فری که از قبل روشن کرده اید و گرم شده است به مدت 1 ساعت قرار دهید تا کیک بپزد (بسته به دمای فر و اندازه قالب مدت زمان پخت متفاوت است، هرچه قالب کوتاه تر باشد مدت زمان پخت کمتر میشود)، پس از پخت کیک را از فر خارج کنید و کناری قرار دهید تا سرد شود سپس با پودر قند تزیین و سرو کنید.
نکته ها: پیشنهاد میشود به جای دوغ از کفیر استفاده کنید (کفیر بافت نرم تری به کیک میدهد)، میتوانید همراه با کشمش از مغزهایی مانند گردو، بادام هندی و … نیز استفاده کنید.