مربای آلبالو در آشپزی
مربای آلبالو
آلبالو 1 کیلوگرم . شکر 1 کیلوگرم . آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه: دم آلبالوها را بگیرید، سپس آنها را شسته و هسته آنها را طوری جدا کنید که آلبالوها له نشوند، شکر را لای آلبالوها بریزید و بگذارید آلبالوها یک روز در یخچال بمانند تا به آب بیفتند.
روز بعد مواد را روی حرارت متوسط قرار دهید و پس از اینکه 10 دقیقه جوشید آلبالوها را از آب آن جدا کنید و آبلیمو را اضافه کنید و بگذارید تا شربت قوام بیاید سپس آلبالوها را به شربت قوام آمده اضافه نمایید (اگر آلبالو زیاد بجوشد رنگ خود را از دست داده و له میشود، به این دلیل آلبالوها را از شربت ان جدا کنید، اگر آب آلبالو زیاد بود میتوانید بعنوان شیره شربت از آن استفاده کنید).
نکته: هیچگاه از قاشقی که خوب تمیز نشده برای هم زدن مربا استفاده نکنید چون موجب میشود مربا زود کپک بزند.
نشانه قوام آمدن مربا: مقداری از شربت را در قاشقی بریزد، اگر شیره پس از خنک شدن سریع از قاشق نریخت یعنی که شربتش قوام آمده است.
دلیل کپک زدن مربا: شکر آن کم باشد، قوام نیامده باشد، کاملا پخته نشده باشد.
دلیل شکرک زدن مربا: این حالت معمولاً در مرباها و شیره ها دیده میشود، وقتی مربا یا شیره بیش از حد بجوشد یا آنکه شیرینی آن کم باشد شکرک میزند و برای رفع آن باید در شربت یا مربا کمی آب جوش و مقداری آبلیمو اضافه کنید و بگذارید چند جوش بزند تا شکرک ان از بین برود.