معنی لوتر در فرهنگ لغات ها (دهخدا،معین و ... ) + سایر منابع اطلاعاتی

لغت نامه دهخدا

لوتر. [ت ِ] (اِخ) مارتین. مجدد مذهب مسیح و از مردم آلمان، مولد آیزلِبن (1483-1546 م.). وی بانی مذهب پرتستان است و عقاید و اعمال وی در شرح این فرقه بیاید.

لوتر. [ت َ] (اِ) لوترا. زبانی غیرمعمول که دو کس با هم قرار داده باشند تا چون با هم سخن کنند دیگران نفهمند و آن را زبان زرگری هم گویند. || لغز. چیستان. (برهان).

حل جدول

بنیانگذار پروتستانیسم

فرهنگ فارسی هوشیار

(اسم) زبانی غیر معمول که دوکس باهم قرار داده باشند که بدان سخن گویند تا دیگران ازآن چیزی نفهمند زبان شکسته: مردم استراباد بدو زبان سخن گویند: یکی به لوترا (ی) استرابادی ودیگری بپارسی کردانی.

فرهنگ فارسی آزاد

لوتر (1546- 1483) Martin Luter- مصلِح یا مُعتَرِض کاتولیک، اهل آلمان که قیام به مخالفت با بعضی از آداب و اعمال کلیسای کاتولیک رومی نمود و از جمله 95 مورد مانند مخالفت با: خرید و فروش اراضی بهشت، خرید و فروش آمرزش نامه، تبدیل نان و شراب به جسم و خون حضرت مسیح در جسم هرخورنده، منع ترجمه و انتشار آزاد انجیل، اعلی بودن مرجعیت پاپ و غیره را نوشت و در آخر اکتبر 1517 بدرب کلیسای ویتنبرگ Wittenburg نصب نمود. هرچند قبل از لوتر، همزمان با او مصلحین یا معترضین دیگری در همین زمینه بوده اند، امّا لوتر را بانی انشعاب پروتستانی میشمرند. مذاهب و شعبه های پروتستانی بسیار متعددند، خود لوترانیسم Lutheranism حدود 80 میلیون پیرو در جهان دارد،

پیشنهاد شما
جهت ثبت نظر و معنی پیشنهادی لطفا وارد حساب کاربری خود شوید. در صورتی که هنوز عضو جدول یاب نشده اید ثبت نام کنید.
اشتراک گذاری
تصاویر