جدول شرح در متن تصویری مرحوم محمدعلی اسلامی ندوشن
جدول شرح در متن تصویری همانند سایر جداول شرح در متن معمول طراحان جدول می باشد که بایستی پاسخ شرح هر جدول را باتوجه به فلش ها وارد کنید.
استاد مرحوم محمدعلی اسلامی ندوشن ، استاد زبان و ادبیات فارسی، (دوشنبه ۵ اردیبهشت)، در سن ۹۷ سالگی در کانادا درگذشت.
محمدعلی اسلامیندوشن، در سال ۱۳۰۳ در ندوشنِ یزد، چشم به جهان گشود. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در ندوشن، یزد و تهران گذراند و سپس وارد دانشکده حقوق دانشگاه تهران شد. او دکتری حقوق خود را از دانشگاه سوربن فرانسه دریافت کرد.
ندوشن در سال ۱۳۳۴ به ایران بازگشت و چند سالی در سمت قاضی دادگستری مشغول به کار شد، ولی سرانجام، عشق به ادبیات فارسی بود که او را به تدریس در این رشته رهنمون کرد. این ادیب و پژوهشگر که از ۱۲ سالگی شعر میگفت و آثارش از همان نوجوانی در مطبوعات منتشر میشد، با این که در رشته حقوق دکتری گرفته بود، به تدریس ادبیات در دانشکدهها و مدرسههای عالی گوناگون پرداخت تا اینکه در سال ۱۳۴۸، عضو هیات علمی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران شد.
این شاعر و پژوهشگر ادبیات، به مدت دو دهه، درسهایی چون ادبیات تطبیقی، شاهنامه، شاهکارهای ادبیات جهان، تاریخ تمدن و فرهنگ ایران و … را در دانشکده ادبیات و حقوق دانشگاه تهران تدریس و شاگردان بسیاری را تربیت کرد.
اسلامی ندوشن در مدت ۷۰ سال، بیش از ۷۰ کتاب و صدها مقاله در باره فرهنگ و تاریخ ایران و ادبیات فارسی، منتشر کرد.
مجموعه شعرهای «گناه» و «چشمه» و مجموعه مقالههای «به دنبال سایه همای»، «ایران را از یاد نبریم»، «جام جهانبین»، «آواها و ایماها»، «گفتیم و نگفتیم»، «سخنها را بشنویم»، «مرزهای ناپیدا» و «برگریزان»، بخشی از کتابهای منتشر شده از دکتر ندوشن است.
از آثار پژوهشی او در پهنه ادبیات، حقوق، جامعهشناسی، تاریخ و ایرانشناسی هم میتوان از کتابهای «زندگی و مرگ پهلوانان در شاهنامه»، «داستان داستانها: رستم و اسفندیار در شاهنامه»، «درباره رستم و سهراب بنیاد شاهنامه»، «فرهنگ و شبهفرهنگ»، «روزهای سرگذشت»، «نوشتههای بیسرنوشت»، «ماجرای پایانناپذیر حافظ»، «نامه نامور: گزیده شاهنامه فردوسی»، «چهار سخنگوی وجدان ایران (فردوسی، مولوی، سعدی، حافظ)»، «ذکر مناقب حقوق بشر در جهان سوم»، «سرو سایهفکن: درباره فردوسی و شاهنامه»، «شهرزاد قصهگو»، «بهار در پاییز: سفینه هفتادوهفت رباعی»، «تأمل در حافظ: بررسی هفتادوهفت غزل در ارتباط با تاریخ و فرهنگ ایران»، «ایران چه حرفی برای گفتن دارد؟»، «ایران، لوکِ پیر»، «ایران و یونان در بستر باستان»، «از رودکی تا بهار: درباره بیستودو شاعر بزرگ ایران» و «سرو سخنگو: تکبیتهایی از چهار شاعر بزرگ ایران»، نام برد.
از اسلامی نُدوشن، دو کتاب داستان «افسانه و افسون» و «پنجرههای بسته» هم به یادگار مانده است.
دیدگاه ها
به کیفیت جدول چه نمره ای می دهید؟
انتقادات و دیدگاه ها
-
مرتضی سلمانی مرادی در 9 اردیبهشت 1401از طرّاحان سپاسگزارم
-
مریم میرشجاعی در 8 اردیبهشت 1401درود وسپاس .
-
سکینه قبادپور در 8 اردیبهشت 1401سلام عالی بودمتشکرم
-
علیرضاکاظمی در 7 اردیبهشت 1401سلام خسته نباشید خیلی خوب بود
-
مهدی حیدرنژاد در 7 اردیبهشت 1401با سلام به تیم طراحان جدول من روی خانه ها لمس میکنم ولی خونه ها کار نمیکنه ولی جدول های دیگه کار میکنه تشکر
-
آناهیتا حاجی ابوتراب در 7 اردیبهشت 1401خوب بود
-
میترا آذین از تهران در 7 اردیبهشت 1401با سلام و تشکر. عالی