درمان های موثر برای درمان پروستات

درمان های موثر برای درمان پروستات
  • سرطان پروستات رایج ترین سرطان در میان مردان است. از هر 6 مرد یک مرد در طول عمر خود به آن مبتلا می شود. خوشبختانه درمان های موثر فراوانی برای درمان پروستات وجود دارد. تعداد مرگ و میر در این بیماری یک نفر در 36 نفر است. این بیماری یک بیماری مزمن است و شامل علت ها و علائم نهفته بسیاری است. درمان این بیماری به عوامل زیر بستگی دارد.
    1- سن و سبک زندگی
    2- وضعیت سلامت
    3- اندازه تومور یا مرحله سرطان
    4- سابقه خانوادگی
    5- میزان موفقیت در درمان
    6- عوامل ژنتیک
    سن بالا و سابقه ارثی و خانوادگی پروستات در خانواده و مصرف رژیم غذایی پرچرب و پر پروتئین از عوامل زمینه ساز سرطان پروستات است.
    درمان سرطان پروستات:
    رایج ترین درمان ها در سرطان پروستات شامل پرتو درمانی، جراحی، هورمون درمانی، شیمی درمانی، واکسن درمانی و منجمد کردن بافت پروستات است.
    1- روش مراقبت فعال: در این روش تست های خونی منظم و معاینه پروستات از راه مقعد (نمونه برداری) انجام می شود تا بر پیشرفت سرطان نظارت کنند. اگر سرطان رو به پیشرفت باشد یکی از روش های درمانی را انتخاب می کنند. برای سرطانی که به کندی پیش می رود و در یک نقطه کوچک در پروستات ایجاد شده باشد مراقبت فعال بهترین روش است. این نوع درمان معمولا در کسانی استفاده می شود که از نظر سلامت جسمانی در وضعیت مناسبی نیستند یا سن آن ها بالاست و استفاده از روش های دیگر مشکل ساز می شود.
    2- جراحی: جراحی سرطان پروستات شامل برداشتن غده پروستات است که به آن رادیکال پروستاتکتومی نیز می گویند در این جراحی قسمتی از بافت اطراف و تعدادی غدد لنفاوی برداشته می شود.
    3- رادیوتراپی: یکی از محبوب ترین روش ها در درمان سرطان پروستات است که می تواند سلول های سرطانی را از بین ببرد. در پرتودرمانی از انرژی بالایی برای کشتن سلول های سرطانی استفاده می شود. اثرات جانبی پرتو درمانی شامل ادرار دردناک و تکرر ادرار می باشد.
    4- منجمد کردن: منجمد کردن یا سرما جراحی که یک روش مهاجم و پیش رونده جهت کشتن سلول های سرطانی است که باعث آزاد شدن گاز سرد در غده پروستات و بافت سرطانی می شود که باعث ایجاد یخ زدگی در اطراف بافت می شود. این روش درمانی به عنوان دومین مرحله درمان در بیمارانی که روش های رادیوتراپی موفقیت آمیز نبوده استفاده می شود.
    5- هورمون درمانی: در این روش درمانی سرطان پروستات از تولید هورمون مردانه آندروژن توسط بدن جلوگیری می شود زیرا این هورمون باعث رشد سلول های سرطانی پروستات در بدن می شود. قطع تولید این هورمون باعث مرگ سلول های سرطانی یا کاهش سرعت رشد آن می شود. اساس این درمان جلوگیری از تولید هورمون مردانه تستوسترون توسط بدن است که باعث رشد سلول های سرطانی پروستات در بدن می شود.
    6- شیمی درمانی: روشی است که با استفاده از داروها سلول هایی را که به سرعت در حال رشد هستند را می کشد. این دارو را از طریقه سیاهرگ روی بازو و هم به صورت قرص و یا هر دو روش انجام می دهند. این روش درمانی برای افرادی که سرطان به نواحی مختلف بدن پخش شده است. استفاده می شود. این روش می تواند جایگزینی برای هورمون درمانی باشد که نتیجه ای از آن حاصل نشده است.
    7- واکسن درمانی: در این روش درمانی هدف تحریک سیستم ایمنی بدن برای واکنش در برابر سلول های سرطانی و نابود کردن آن ها است. این واکسن به طور منحصربه فرد بر روی سلول های سرطانی تمرکز دارد و آن ها را هدف قرار می دهد و سیستم ایمنی از رشد بیشتر تومور جلوگیری می کند و به طور موثری جلوی سرطان گرفته می شود.
    8- درمان استخوان: سلول های سرطانی می توانند به قسمت های دیگر بدن گسترش یابند اگر این اتفاق رخ دهد سرطان متاستاز داده است. زمانی که سرطان پروستات به استخوان می رسد سلول های استخوانی می توانند دلیل اصلی رشد بیماری باشند و این متاستاز باعث تهاجمی شدن و سرعت رشد سلول های سرطانی می شود.
    9- مسکن درمانی: در این مرحله معین از سرطان زمانی که درمان های دیگر موثر نشدند مسکن درمانی بهترین انتخاب برای بیمار است. تمرکز این روش، کاهش علائم و نشانه های سرطان است و تلاش می شود که با دارو درد را کاهش دهد.
    پزشکانی که می توانند در درمان سرطان پروستات کمک کنند اورولوژیست ها، پزشکان پرتو درمانی و پزشکان غده شناسی هستند. اورولوژیست ها پزشکانی هستند که به درمان اختلالات مجاری ادراری در دستگاه تناسلی مردان کمک می کنند که شامل درمان پروستات هم می شود. همچنین کارشناس پرتو درمانی نیز در این زمینه می تواند به بیمار کمک کند و متخصص غده شناسی، شیمی درمانی و هورمون درمانی را انجام می دهند.
    منبع: organicfacts

پیشنهاد شما
جهت ثبت نظر و معنی پیشنهادی لطفا وارد حساب کاربری خود شوید. در صورتی که هنوز عضو جدول یاب نشده اید ثبت نام کنید.
اشتراک گذاری