خواص درمانی گیاه اسفناج
-
گیاه بومی ایران است و از اوائل قرن اول میلادی کم کم به نقاط دیگر دنیا راه یافت. اسفناج گیاهی است یکساله درای ساقه ای راست به ارتفاع نیم متر که برگهای آن پخن و نرم مثلثی شکل برنگ سبز می باشد. اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم است. اسفناج از نظر داشتن ویتامین B3 بسیار غنی است و بنابراین داروی مهمی برای برطرف کردن بیماری پلاگر است. (پلاگر یک نوع بیماری است که بعلت کمبود ویتامین B3 در بدن تولید می شود و نشانه های ضعف بدن، تشنج، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن است.) برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A، B3، C و آهن و پتاسیم می باشد خنک کننده است و برای پائین آوردن تب مفید است. برای لاغر شدن و وزن کم کردن مفید است.برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است. آش اسفناج با گشنیز برای سردردهایی که ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است مفید می باشد. خوردن اسفناج از سرطان جلوگیری می کند مخصوصا در افرادی که به مصرف الکل و سیگار دست دارند. اسفناج کلسترول خون را پائین می آورد.) اسفناج مانند جارو روده بزرگ را تمیز می کند.