آشنایی با گیاه جینسینگ | خواص جینسینگ

 جدول یاب ، ترجمه: زهره زرگر‌جینسینگ گیاهی است که قرن ها درطب سنتی چین قابل توجه طبیبان سنتی بوده و در درمان بسیاری از امراض کمک حال مردم آن زمان بوده است که امروزه همچنان این گیاه در چین و دیگر کشورها، به عنوان محبوب ترین و مفیدترین داروی گیاهی، مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفته است. جینسینگ مدل های مختلف دارد و در کل رشد بسیار کندی دارد و تا زمانی که قابل مصرف شود نیاز به چند سال زمان دارد.

جینسینگ سبز در مدت کمتر از۴ سال قابل برداشت می باشد اما برداشت جینسینگ سفید بین ۴ تا ۶ سال و برداشت جینسینگ قرمز بالای ۶ سال زمان می برد. گیاه جینسینگ جزء گیاهان کوتاه قد است که دارای ریشه ای گوشتی و برگ های سبز بیضی شکل می باشد. اصلی ترین بخش گیاه جینسینگ ریشه ی آن می باشد و برگ این گیاه نسبت به ریشه اش مصرف کمتری دارد. جینسینگ مدل های مختلف در بسیاری از نقاط دارد که البته جینسینگ آمریکایی و آسیایی بهترین نوع شناخته شده است.

خواص مهم و اصلی جینسینگ:

– آنتی اکسیدان قوی که در کاستن التهابات نقش بسزایی دارد

در بسیاری از موارد از گیاه جینسینگ به منظور کاهش التهاب استفاده می شود. به اعتقاد محققان، جینسینگ در کمک به کاهش التهابات و سیستم ایمنی بدن، مسیر خود را در بدن بیمار یافته و در بهبود مشکل، تاثیر فراوان دارد.

– تاثیر بسیار مفید در عملکرد مغز

مصرف جینسینگ از جمع شدن رادیکال های آزاد در مغز جلوگیری کرده و باعث تقویت مغز و همچنین جلگیری از آلزایمر می شود.

– درمان اختلالات جنسی در آقایان

گیاه جینسینگ به انقباض عروق خونی در بافت های تناسلی کمک می کند و موجب بهبود یافتن این گونه اختلالات در آقایان می شود. لازم به ذکر است که ریشه جینسینگ می تواند به ترشح هورمون تستوسترون، به آقایان کمک کند و تاثیر زیادی در درمان این مشکل داشته باشد.

– درمان ناباروری

ریشه جینسینگ در درمان ناباروری یکی از گیاهان دارویی مهم محسوب می شود و بسیاری از پزشکان سنتی، مخصوصا در چین از این گیاه، در زمینه درمان ناباروری کمک های فراوانی می گیرند.

– درمان درد قاعدگی خانم ها

به علت خواص آرام بخش در ریشه ی جینسینگ، در کاهش تغییرات خلقی (اظطراب، بی خوابی، بی حوصلگی، افسردگی و …)، در دوران قاعدگی کمک بسیاری می کند.

– تقویت سیستم ایمنی بدن

خواص آنتی اکسیدان و ضدآلرژیکِ جینسینگ در برابر بسیاری از بیماری ها و عفونتها به اندازه چشمگیری حالت دفاعی دارد.

 

– کمک فراوان در درمان سرطان

ریشه جینسینگ در جلوگیری از انواع سرطان از جمله ریه، پوست، سینه، پروستات، کبد و مخصوصا روده، کمک بسیاری می کند. به گفته محققان، از رشد بیماری در مبتلایان نیز جلوگیری می کند.

– رفع خستگی و افزایش سطح انرژی

جینسینگ خواص انرژی زا و ضد خستگی دارد و در رفع خستگی کمک فراوانی می کند.

– کاهش قند خون

جینسینگ به دلیل تولید انسولین، در درمان کاهش قند خون موثر است.(این امر برای افراد مبتلا  به دیابت نوع ۲ به اثبات رسیده است)

– کاهش وزن

جینسینگ در کاهش اشتها تاثیر داشته و در چربی سوزی نقش مهمی دارد. برای درمان اشتهای بالا در خوردن،  ریشه ی جینسینگ  را مصرف می کنند.

– جلوگیری از آنفولانزا و سرما خوردگی

ریشه جینسینگ از به وجود آمدن ویروس آنفولانزا در بدن جلوگیری  کرده و مانع این بیماری در بدن می شود.

– جوان سازی سلول ها و بدن و چهره

یکی از دلایل اصلی محبوبیت جینسینگ، شناخته شدن این گیاه به عنوان اکسیر جوانی می باشد. خواص آنتی اکسیدانی جینسینگ، باعث جلوگیری از آسیب های سلولی می شود.

 

طریقه مصرف جنسینگ:

اصولا بهتر است جینسینگ به صورت جوشانده و دم نوش یا به اصطلاح چای جینسینگ مصرف شود. اما خیلی از مصرف کنندگان، پودر ریشه ی جینسینگ را همانند ادویه های دیگر در سوپ ریخته و مصرف می کنند. در ضمن به یاد داشته باشید که در دنیای امروزی از آنجایی که تمام نیازهای بدن در قالب قرص های تقویتی به مصرف کنندگان ارائه می شود، قرص جینسینگ هم جایگاه خود را در میان این گونه قرص های تقویتی به دست آورده است. اما باید دقت داشته باشید تا از داروخانه و یا فروشگاه های معتبر تهیه نمایید.

طرز تهیه چای یا دم نوش جینسینگ :

برای تهیه چای یا دم نوش جینسینگ، بعد از آماده شدن آب جوش، به اندازه ی کمتر از ۳ گرم پودر ریشه ی خشک گیاه جینسینگ را در آب جوش ریخته و حدود نیم ساعت با شعله کم جوشانده شود. (برای کیفیت بیشتر، بهتر است در ظرف غیر فلزی جوشانده شود.)

منبع:healthline

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا