اسامی غذاهای سنتی استان خراسان شمالی در حل جدول
استان خراسان شمالی چند سالی است که مستقل شده است و از خراسان رضوی جدا می باشد ، این استان غذاهای معروف و مهمان پسندی نیز دارد که در این مطلب از بلاگ جدول یاب اسامی غذاهای سنتی استان خراسان شمالی در حل جدول را آورده ایم ! با ما همراه باشید.
استان خراسان شمالی مردمانی از نژادهای مختلف و گوناگون از فارس و ترک و ترکمن و تات دارد و به همین دلیل غذاهای محلی این استان از تنوع بالایی برخوردار است. غذاهای محلی در استان خراسان شمالی با آداب و رسوم و فرهنگ مخصوص خود تهیه میشوند و خوش عطری و خوش طعمی این غذاها عمدتا به دلیل سبزیهای محلی است که در هر فصل از سال در این استان میرویند.
اقوام ساکن در استان خراسان شمالی شامل فارسیزبانان، تاتزبانان، رازی زبانان، کردهای کرمانج، ترکمنها و ترکها میباشند. زبانهای رایج نیز فارسی، کردی، تاتی، رازی، ترکمنی و ترکی خراسانی میباشد.
به گونه ای می شود که بوی غذاهای مردمان این دیار تا چند خانه آن طرف تر نیز می پیچید. انواع آش یکی از اصلیترین غذاهای محلی استان خراسان شمالی محسوب می شود که مخصوصا در فصل زمستان خواهان بسیار زیادی دارد. مواد اولیه تشکیل دهنده غذاهای محلی بجنوردی از مواد طبیعی است و به همین دلیل غذاهایشان سرشار از انرژی و ویتامین است.
آش یارمه
آش یارمه یکی از آش های محلی بجنورد در استان خراسان شمالی است که عمدتا با نوعی سبزی کوهی به نام چریش که در فصل بهار در دل کوههای این استان میروید، طبخ میشود. البته این آش را میتوان با اسفناج هم تهیه کرد و مواد اولیه تشکیلدهنده آن بلغور گندم، دوغ، نخود، پیاز و نعناع خشک هستند.
نان محلی قطاب بجنورد
گفتیم که چریش یکی از سبزیهای کوهی بجنورد در فصل بهار می باشد که در اکثر غذاهای محلی استان خراسان شمالی وجود دارد. اصلیترین ماده داخلی نان محلی قطاب نیز این سبزی می باشد که همراه با سیبزمینی، عدس و برنج و مقدار کمی ادویه یکی از غذاهای معروف و بسیار لذیذ این استان را تشکیل می دهند. در مرحله نهایی آنها را همچون قطاب در خمیری که حاضر شده است پر کرده و میپزند.
آش شله ماش بجنوردی
شله ماش یک غذای محلی بجنوردی است که غذایی ساده، اما بسیار مقوی می باشد و روش تهیه آن نیز بسیار آسان است. مواد تشکیل دهنده ی این آش عبارتند از: پیاز داغ، ماش، برنج، گوشت قورمه شده به همراه اندکی زیره و ادویه جات. دقت داشته باشید که این آش را معمولا اندکی تند درست میکنند.
قروتو یا آب کشک
قروتو یا آب کشک یکی دیگر از غذاهای محلی استان خراسان شمالی است که مواد اولیه لازم برای تهیه ی آن عبارتند از: کشک، گردوی خرد شده، ماست، سبزی های جعفری، تره و ترخون، ادویه، نمک، زردچوبه و شیرین بیان. قروتو را میتوان همچون آبگوشت با تکههای نان خرد شده و یا به شکل سوپ میل کرد. مردم بجنورد علاقه و تمایل شدیدی به این غذا دارند و بر سر سفره هایشان به وفور دیده می شود.
کاچی مخصوص استان خراسان شمالی
این میانوعده در بجنورد استان خراسان شمالی با عطر و طعمی خاص و متفاوت نسبت به کاچی معمولی پخته میشود و دلیل این عطر و طعم خاص استفاده از ادویه «زیره تو» می باشد که مخصوص این نوع کاچی است. برای تهیه این میان وعده آرد برنج و روغن حیوانی به کار برده میشود. برای شیرین شدن آن هم به صورت سلیقه ای از شکر یا نبات استفاده می کنند. برخی نیز به جای شکر و نبات از عسل یا شیره انگور استفاده میکنند که لذیذتر و مقویتر هستند.
دنی و نیمه دَنی
دنی و دیمه دنی دو غذای محلی و سنتی شهر بجنورد هستند که عموما در دو مراسم متفاوت آماده میشوند. دنی در واقع همان آش دندونی است که موقع دندان در آوردن بچه تهیه می کنند. نیمه دنی هم که در میان مردم استان خراسان شمالی به آش امام مشهور است، در روز عاشورا طبخ میشود. فرق این دو غذا در نوعی گندمی است که در هر یک به کار برده می شود، در دنی از گندم کامل و در نیمه دنی از گندم پوست کنده ی نیمکوب شده استفاده می کنند.
قابلی استان خراسان شمالی
قابلی، نوعی پلو است که اکثرا در فصول سرد سال تهیه میشود. مواد اولیه تشکیل دهنده آن عبارتند از گوشت چرخ کرده به شکل کوفته ریزه، برنج، رشته پلویی، خرما، لوبیا چیتی، رب، پیاز داغ و ادویه جات. قابلی یکی از لذیذترین غذاهای استان خراسان شمالی است.
آش جوشواره غذای بومی بجنورد
جالب است بدانید که آش جوشواره ی محلی در شکل و ظاهر شبیه آش نیست و بیشتر مشابه یک غذای ایتالیایی به نام راویولی (Ravioli) می باشد. جهت طبخ این غذا گوشت چرخ کرده، اسفناج، عدس، نمک و زردچوبه را تفت می دهند و سپس در خمیری که به روش محلی تهیه میشود، همچون پیراشکی قرار میدهند و در اخر داخل آب جوش به طور کامل میپزند و با سسی متشکل از پیاز داغ و اسفناج سرو می نمایند.
بیشتر بخوانید :
معرفی غذاهای سنتی استان خراسان رضوی در حل جدول