مضرات میوه ازگیل و موارد احتیاط مصرف آن
ازگیل میوه ای پرطرفدار در قسمت شمالی کشور می باشد که به نام های مختلفی نیز گفته می شود ، این میوه علاوه بر خواص مفید ، ضررهایی نیز دارد که در این مطلب از بلاگ جدول یاب درباره مضرات میوه ازگیل و موارد احتیاط مصرف آن خواهیم پرداخت! با ما همراه باشید.
اَزگیل (نام علمی: Mespilus germanica) که در زبان گیلکی به آن کونوس, کُنوس میگویند، و در زبان مازندرانی به آن کِنِس و کندس میگویند، نام درخت و میوهای است از خانواده گلسرخیان از سرده ازگیل (سرده)، هم خانواده با سیب، گلابی، به، زالزالک و گلابی وحشی.
میوه ازگیل بسیار سخت و اسیدی است و تا زمانی که خوب رسیده نشود قابل خوردن نیست. گوشت ازگیل پس از رسیدن از رنگ سفید به قهوهای تغییر مییابد و کاملاً نرم و شیرین میشود و مردم به آن خرمای گیلان نیز میگویند. ازگیل را به صورت خام به عنوان میوهای لذیذ، مطبوع و تقویت کننده مصرف میکنند. از ازگیل جهت تهیه شربت و کنسرو ازگیل نیز استفاده میشود. ازگیل در مکانی سایه روشن در جنگلهای آفتابگیر رشد میکند و خاک مرطوب، سبک و شنی با خاک برگ یا خاک سنگین رسی و به خوبی زه کشی شده برای کشت آن مناسب است.
طبع ازگیل
از نظر طب سنتی ازگیل دارای طبع سرد و خشک می باشد.
خواص ازگیل
۱ـ ازگیل سرشار از ویتامین های «ب» و «ث»، قند، تانن، سلولز و اسید سیتریک می باشد.
۲ـ ازگیل دارای مقدار زیادی «هیدرات کربن» است که مولد انرژی است.
۳ـ ازگیل از ماده ای به نام «تانن» برخوردار است که بهترین دارو برای درمان عفونت های روده بزرگ شمرده می شود.
۴ـ ازگیل در تقویت خون بدن مؤثر است.
۵ـ ویتامین «ب» ازگیل، اعصاب را تقویت می کند و از نظر تغذیه اهمیت دارد.
۶ـ ازگیل را به صورت خام به عنوان میوه ای لذیذ، مطبوع و تقویت کننده مصرف می کنند و از آن شربت و کنسرو ازگیل تهیه می نمایند.
۷ـ مصرف ازگیل خام یا کنسرو ازگیل در معالجه اسهال ساده اثر قطعی دارد.
۸ـ خوردن ازگیل خام و (خصوصا نارس که تانن بیشتری دارد) در معالجه خونریزی های داخلی مانند بواسیر و غیره تأثیر شفابخش دارد.
۹ـ ازگیل در معالجه ورم روده به کار می رود؛ بدین منظور باید ۲۳۰ گرم ازگیل را پس از جدا کردن پوست و دانه، در کمی شیر حل نموده و مصرف کرد.
۱۰ـ در معالجه زخم دهان و تورم مخاط گلو مؤثر است؛ بدین منظور باید ۵۰ گرم از برگ درخت ازگیل را در یک لیتر آب بجوشانند و با کمی از آن در شبانه روز چند مرتبه دهان را بشویند و مضمضه کنند.
۱۱ـ ازگیل، قبض کننده روده هاست.
۱۲ـ ازگیل ادرارآور است.
۱۳ـ ازگیل کار روده ها را تنظیم می کند.
۱۴ـ ازگیل دارای اسید مالیک، تانن، اسید سیتریک و اسید تارتاریک بوده و از نظر غذایی شبیه بِه است.
۱۵ـ ازگیل میوه ای بسیار مقوی است زیرا قدرت اسمزی خون را می افزاید.
۱۶ـ ازگیل به سبب داشتن املاح سیتریک، رمالیک و تارتاریک، ترشی خون را می زداید.
۱۷ـ ازگیل عوامل معدی را مرتب می کند و برای اسهال بسیار مفید است.
۱۸ـ غرغره کردن با جوشانده برگ ازگیل، آبسه های دهان و گلو را درمان می کند.
۱۹ـ جوشانده نیم گرم برگ ازگیل، سالک را درمان می کند.
۲۰ـ جوشانده برگ ازگیل به صورت بالا، پوست های ظریف را تقویت می کند و معالج برفک است.
موارد احتیاط
در زمان مصرف مواظب دانههای ازگیل باشید، زیرا این دانهها سرشار از اسید هیدرو سیانید هستند که سمی میباشند.
مضرات میوه ازگیل
از مصرف ازگیل در زمان یبوست خودداری کنید.
بیشتر بخوانید :
مضرات میوه کیوی چیست و چه کسانی نباید کیوی مصرف کنند؟