مضرات میوه کاکتوس چیست و چه کسانی نباید کاکتوس بخورند؟

شاید تعجب کنید که گیاهی که پر از تیغ است و حتی در صحراهای بی آب و علف نیز تحمل دارد ، دارای میوه باشد این میوه خوشرنگ و لعاب سرشار از فایده است اما بدون ضرر نیز نمی باشد ، در این مطلب از بلاگ جدول یاب به مضرات میوه کاکتوس چیست و چه کسانی نباید کاکتوس بخورند؟ خواهیم پرداخت! با ما همراه باشید.
مضرات میوه کاکتوس چیست و چه کسانی نباید کاکتوس بخورند؟
چند سالی است میوه‌های عجیب و غریبی به کشورمان راه یافته است. میوه‌هایی با اشکال و طعم‌های متفاوت که هر ذائقه‌ای را با طعم منحصر به فردش مجذوب می‌کند. یکی از این عجایب دنیای زمینی میوه کاکتوس است. در ایران به آن گلابی خاردار یا انجیر کاکتوس گفته می‌شود.
این میوه، بیضی شکل بوده و به رنگ قرمز ـ بنفش است. سطح آن از خارهای ریزی پوشیده شده که اگر پوست زبر و ضخیم آن در زمان مصرف جدا نشود، می تواند ناراحتی هایی را در گلو، مری و معده ایجاد کند.
گوشت این میوه، شیرین مزه و آبدار و دانه های ترد سیاه رنگی در بافت آن پراکنده است.
سوریه و لبنان از جمله کشورهایی است که این میوه را پرورش داده و مراکش بزرگ ترین کشور صادرکننده آن است.
این میوه یکی از غنی ترین غذاهای پستانداران نواحی کویری و بیابانی محسوب می شود و امروزه گیاه زینتی آن در خانه ها پرورش می یابد، اما این سوال مطرح است مگر میوه کاکتوس چه فوایدی دارد که در کشورهای آمریکای مرکزی، هند، آفریقا و استرالیا طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است؟

کاکتوس زبان مادر شوهر این گیاه بیابانی که همانند سایر گیاهان از بخشهای متفاوتی تشکیل شده است دارای بخش های مختلف خوراکی است. این بخش ها شامل میوه کاکتوس و شیره و برگ آن است. کاکتوس از آنجایی که در بیابان رشد میکند مشخص است که گیاهی است که در شرایط سخت میتواند رشد کند و همین امر سبب خواص بالای این گیاه شده است. شرایط مورد نیاز جهت رشد گیاه کاکتوس عبارت است از:

  • نور بالا
  • دمای زیاد
  • آب کم

به دلیل همین شرایط مناسب با اقلیم ایران است که اگر توسط واحدهای تولیدی کشت شود میتواند به راحتی به ثمر برسد. کاشت گیاه کاکتوس توسط کاشت بذر کاکتوس و کاشت برگ آن صورت میگیرد.

اما گونه های خوراکی میوه کاکتوس عبارتند از:

  • هیلوسرئوس
  • نوپال
  • اپونتیا
  • مامیلاریا

میوه دراگون یا میوه اژدها میوه کاکتوس هیلوسرئوس میباشد که از همه انواع میوه کاکتوس گرانتر است و میوه کاکتوس اپونتیا بیشترین سهم بازار خرید را دارد و میوه کاکتوس نوپال در رتبه دوم قرار دارد.

مضرات میوه کاکتوس چیست و چه کسانی نباید کاکتوس بخورند؟

خواص میوه کاکتوس چیست؟

میوه کاکتوس زبان مادر شوهر که در اصطلاح عموم به

  • گلابی خاردار
  • انجیر هندی

معروف است دارای خواص بسیار زیادی است که سعی داریم مهمترین آنها را در این مقاله بیان کنیم.

در ابتدا نکته مهمی که باید اشاره داشت این است که میوه کاکتوس قبل از مصرف حتما باید پوست تیغدار آن جدا شود وگرنه باعث آسیب به مری و معده خواهد بود.

جهت اطلاع از نحوه خوردن میوه کاکتوس میتوانید به بخش مربوطه مراجعه فرمایید.

کاهش چین و چروک پوست و بازسازی پوست

میوه کاکتوس به سبب دارا بودن آنتی اکسیدان های بسیار از سلول های پوستی در برابر

محافظت میکند.

همچنین به دلیل دارا بودن مواد مغذی همچون

  • انواع ویتامینها
  • بتاکاروتن

سبب حفظ رطوبت پوست و پیشگیری از چین و چروک پوست میگردد.

شایان ذکر است که آنتی اکسیدان ها مواد مبارز با سلول های سرطانی نیز هستند به همین دلیل استفاده از میوه کاکتوس سبب کاهش ابتلا به انواع سرطان و همچنین تسهیل روند درمان آن در مبتلایان به این بیماری میگردد.مضرات میوه کاکتوس چیست و چه کسانی نباید کاکتوس بخورند؟

پیشگیری و درمان کبد چرب و کمک به کاهش وزن

از آنجایی که مصرف میوه کاکتوس به دلیل دارا بودن فیبر بالا سبب از بین بردن اشتهای کاذب و در نتیجه کاهش وزن میشود همین امر بطور غیرمستقیم از ابتلا به کبد چرب که مهمترین عامل آن اضافه وزن است میشود. و همچنین به دلیل وجود آنتی اکسیدان فراوان در این میوه بدن با مصرف آن سم زدایی شده و این مسئله بطور مستقیم بر روی پیشگیری و درمان کبد چرب تاثیر میگذارد.

پیشگیری و درمان سنگ کلیه

همانطور که در بالا اشاره شد میوه کاکتوس سبب سم زدایی از بدن میشود و از آنجایی که سموم بدن توسط ادرار از بدن خارج میگردد, مصرف میوه کاکتوس سبب دفع سنگ کلیه و حتی پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه نیز میگردد. میوه کاکتوس به دلیل اینکه در شرایط سخت بیابان رشد می کند می توان به این نتیجه رسید که مصرف آن از بدن در مقابل شرایط سخت محافظت میکند.

پیشگیری و درمان دیابت 

امروزه به دلیل تغذیه نامناسب بسیاری از افراد ابتلا به دیابت در بین مردم بسیار شایع شده است به همین دلیل دانشمندان گروه پزشکی بر روی درمان این بیماری تحقیقات زیادی انجام داده اند. یکی از این تحقیقات در جهت مصرف میوه کاکتوس بوده است که با انجام آزمایش بر روی گروهی از موش ها که به دیابت مبتلا شده بودند مشاهده کردند که بعد از مدت ۲ ماه موش هایی که از میوه کاکتوس بعد از ابتلا به دیابت استفاده کردند به نسبت موش هایی که از این میوه استفاده نکردند علائم دیابت آنها به شدت کاهش پیدا کرد. و همین مسئله اثباتی بر تاثیر میوه کاکتوس در کم کردن خطر ابتلا به دیابت و حتی درمان این بیماری است.

در پایان باید اشاره داشت تنها منع مصرف میوه کاکتوس برای:

  1. افراد با حساسیت به این میوه که با یک بار مصرف مشخص میشود.
  2. کودکان به دلیل حساسیت زا بودن میوه کاکتوس در مصرف آن احتیاط نمایند.

به جز این دو مورد میوه کاکتوس هیچگونه خطری نداشته و مصرف آن سراسر فایده است.

 

 

 

 

بیشتر بخوانید :

مضرات میوه به چیست و چه کسانی نباید میوه به مصرف کنند؟

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا