داروی TPA که درمان بیماری کرونا موثر است، چیست؟

جدول یاب ، محمد سیمری: در این مطلب، توضیحاتی درباره داروی TPA که درمان بیماری کرونا موثر است، خواهیم داشت! با ما همراه باشید. دانشمندان دانشگاه آبردین دریافتند که دارویی به نام فعال کننده پلاسمینوژن بافت یا داروی TPA که برای درمان افراد دچار سکته مغزی استفاده می‌ شود، می ‌تواند در درمان بیماران مبتلا به بیماری کرونا یا کووید ۱۹ نیز موثر باشد!

داروی TPA با نام کامل Tissue plasminogen activator یا فعال کننده بافتی پلاسمینوژن ، به عنوان یک داروی نوترکیب موجب تولید پلاسمین و حل شدن لخته خون می شود. پروتئین پلاسمینوژن به عنوان پیش آنزیم (زیموژن) توسط کبد ساخته می شود و در خون آزاد می ‌شود. این پروتئین توسط مولکول هایی مانند فعال ‌کننده بافتی پلاسمینوژن (tPA) و استرپتوکیناز به آنزیمی پروتئولیتیک به نام پلاسمین تبدیل می ‌شود.

داروی TPA برای درمان سکته ‌های مغزی و قلبی مورد استفاده قرار می‌ گیرد. چنانچه این دارو بلافاصله پس از ایجاد سکته به انسان تزریق شود، موجب از بین رفتن سریع لخته ‌ها می شود و بافت ‌های اطراف آن بر اثر نارسایی تغذیه از بین نخواهد رفت و جریان خون به حالت عادی باز خواهد گشت!

دقت داشته باشید بیماری کووید ۱۹ اندام‌ ها به ویژه ریه را دچار التهاب می کند و منجر به رسوب پروتئینی به نام فیبرین که از اجزای اصلی لخته های خون در بدن است، می شود! در نتیجه رسوب فیبرین ، اکسیژن موجود در ریه نیز کاهش می‌ یابد. ایجاد لخته های خونی در ریه بر اثر رسوب فیبرین ، خطر مرگ را در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ افزایش می دهد؛ بنابراین بیماران مبتلا به ویروس کرونا باید دارو‌هایی را برای پیشگیری از لخته شدن خون در بدن خود مصرف کنند.

داروی TPA  فعال کننده پلاسمینوژن بافت ، یکی از مهم ترین دارو‌ها برای پیشگیری از ایجاد لخته های خون در بدن است و افراد مبتلا به بیماری کرونا با مصرف این دارو‌ها می ‌توانند از خطر مرگ در اثر لخته شدن خون، نجات پیدا کنند. اما بایستی به این نکته توجه داشت که این دارو قابلیت بازسازی خون هایی که از قبل لخته شده اند را ندارد و تنها می تواند از لخته شدن مجدد خون جلوگیری کند!

در انتها لازم به بیان است استفاده از داروی TPA یا همان داروی سکته مغزی برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا می ‌تواند راهی برای کاهش میزان مرگ و میر توسط این بیماری باشد. نتایج این تحقیق در مجله Thrombosis and Haemostasis منتشر شده است.

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا