طرز تهیه لونگی مرغ با گردو و رب انار در قابلمه (بدون فر)
دستور پخت لونگی مرغ
مرغ لونگی یکی از روش های بسیار خوشمزه برای تهیه یک غذای شیک و مجلسی است که برای شمال کشور می باشد و می توانید بدون فر در قابلمه تهیه کنید. در تهیه این این مرغ می توانید از سبزی های معطر شمالی استفاده کنید. حتما باید مرغ ریز و زیر ۱.۵ نیم استفاده کنید تا بهتر پخته شود. امروز در جدول یاب طرز تهیه مرغ لونگی را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم
مرغ | ۱ عدد وزن زیر یک و نیم کیلو |
گردوی آسیاب شده | ۱ پیمانه سرخالی |
پیاز | ۳ عدد درشت |
آلو | به دلخواه |
قیسی | به دلخواه |
رب ازگیل یا رب آلوچه | ۱ ق غذا خوری |
رب انار | ۱ ق غذا خوری |
آبغوره | ۱ ق غ در صورت تمایل |
زعفران غلیظ دمکرده | ۱ ق غذا خوری |
روغن | کمی |
نمک و فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه مرغ لونگی
مرحله اول: آماده سازی مرغ
مرغ را که بهتره با پوست باشد،تمیز شسته و ۸ ساعت در آب و نمک قرار داده و در ظرف را بسته و در یخچال استراحت دهید و سپس از آب نمک خارج کرده و خشک کرده و با فلفل پاپریکا یا زردچوبه و تخم گشنیز مزهدار کرده و داخل روغن داغ قرار داده و هر دو طرف مرغ را سرخ کنید.
مرحله دوم: تهیه مواد میانی
پیازها را چرخ یا رنده کنید و تفت دهید تا آب پیاز کشیده شود و کمی روغن ریخته و تفت داده تا پیاز سبک شود و گردوی خرد شده را افزوده و تفت داده و رب ازگیل یا آلوچه و رب انار را افزوده و آلوی خیس خورده و قیسی خرد شده را افزوده و اگر طعم غذا را ترش دوست دارید،یک ق غ آبغوره افزوده و همزده و نیمی از این مواد را داخل شکم مرغ پر کرده و شکم مرغ را دوخته و یا با قرار دادن یک عدد سیب زمینی کوچک در انتهای شکم مرغ،آن را ببنیدید.
مرحله سوم: پخت مرغ
مرغ را داخل قابلمه قرار داده و ۲ لیوان آب به باقیماندهی مواد افزوده و روی مرغ ریخته و کمی زعفران روی مرغ ریخته و در قابلمه را بسته و به مدت یکساعت با حرارت ملایم غذا را میپزیم ،تا زمانیکه سس جا بیفتد.
مرحله چهارم: تهیه مرغ لونگی
برنج را که آبکشی کرده و یا به روش کته به مرحلهی دم رسانده ،کف قابلمه را چرب کرده و کنجد پاشیده و یک عدد سیب زمینی حلقه شده کف قابلمه چیده و من یک لا هم تهچین از ترکیب یکعدد تخم مرغ کوچک و ۲ ق غ ماست و یک ق زعفران دمکرده و یک قاشق روغن مایع و نصف ق چ گلاب را با هم ترکیب کردم و دو کفگیر برنج افزودم و روی سیبزمینیها ریخته و فشرده کنید و مابقی برنج سفید را روی لایهی زعفرانی ریخته و کمی زعفران روی برنج و سپس دم بگذارید. نوش حان
فوت و فن های دستور پخت مرغ لونگی
- مرغ لونگی با سیب زمینی سرخ شده و گوجه سرو میشود.
- در بعضی شهرهای شمالی از ۲ ق چوچاق و خالواش در ترکیب مواد استفاده میکنند.
- می توانید مرغ را با کمک خلال دندان فیکس کنید.