سالروز انتشار اولین جدول کلمات متقاطع گرامی باد

امروز ۲۱ دسامبر سالروز انتشار اولین جدول کلمات متقاطع است. اولین جدول کلمات متقاطع منتشر شده بوسیله یک روزنامه‌ نگار به نام “آرتور‌واین” اهل لیورپول طراحی و ساخته شد که به‌عنوان مبتکر بازی‌ های مشهور جهان شناخته شده است. ۲۱ دسامبر ۱۹۱۳ تاریخ چاپ این جدول در روزنامه‌ای به نام دنیای نیویورک است.

جدول کلمات متقاطع جدولی است که کلمات را به شکل حرف به حرف در آن قرار دارد و به عمد بعضی از خانه‌های آن خالی هستند که توسط کسی که حل می‌کند باید پر شود و این کلمات به وسیله خانه‌های سیاه از هم جدا می‌شوند و نوعی سرگرمی است. خانه‌های جداول غالباً شماره گذاری شده‌اند و به دو دسته عمودی و افقی تقسیم می‌شود مانند «۲۰ افقی» یا «۵ عمودی». قانون کلی در طراحی جدول، تعداد خانه‌های یکسان و مساوی در دو ردیف افقی و عمودی می‌باشد. به عنوان مثال اگر در خانه «۵ عمودی» شش خانه خالی که معرف کلمه‌ای شش حرفی است داشته باشیم، به همان نسبت بایستی در خانه <<۵ افقی>> هم شش خانه داشته باشیم.

نمونه جدولی قدیمی در مجله توحید - سالهای دهه 40 و 50 خورشیدی
نمونه جدولی قدیمی در مجله توحید – سالهای دهه ۴۰ و ۵۰ خورشیدی

در ایران برای اولین بار جدول حروف متقاطع به عنوان یک سرگرمی در روزنامه «ایران» مورخ ۲۲ خرداد ۱۳۰۴ به چاپ رسید. این جدول، پنج ردیف عمودی و پنج ردیف افقی داشت.

جدول نوع سوئدی(شرح در متن)
جدول نوع سوئدی(شرح در متن)

 

جدول نوع ژاپنی
جدول نوع بریتانیایی

 

جدول نوع آمریکایی

سودوکو، مخفف یک عبارت ژاپنی 数字は独身に限る که خوانده می‌شود سوجی وا دوکوشین نی کاگیرو به معنی «ارقام باید تنها باشند» است.

هر چند این بازی برای اولین بار در یک مجله پازل آمریکایی در سال ۱۹۷۹ انتشار یافت، ولی انتشار آن به طور مستمر و پی‌گیر برای نخستین مرتبه بر می‌گردد به ژاپن در ۱۹۸۶ و از سال ۲۰۰۵ این سرگرمی به محبوبیت جهانی دست یافت و نخستین مسابقه ملی آن در سال ۲۰۰۸ در فیلادلفیا، آمریکا برگزار شد.

در ایران برای اولین بار روزنامه همشهری در سال ۱۳۸۵ اقدام به چاپ سودوکو به صورت روزانه کرد.

نوع متداول سودوکو یک جدول ۹x۹ است که کل جدول هم به ۹ جدول کوچک‌تر ۳x۳ تقسیم شده‌است. در این جدول چند عدد به طور پیش فرض قرار داه شده که باید باقی اعداد را با رعایت سه قانون زیر یافت:

  • قانون اول: در هر سطر جدول اعداد ۱ الی ۹ بدون تکرار قرار گیرد.
  • قانون دوم: در هر ستون جدول اعداد ۱ الی ۹ بدون تکرار قرار گیرد.
  • قانون سوم: در هر ناحیه ۳x۳ جدول اعداد ۱ الی ۹ بدون تکرار قرار گیرد.
۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا