کدام حاکم ایرانی ابداع کننده میرزا قاسمی بود؟
فرزانه سمندر، اختصاصی جدول یاب : میرزا قاسمی یک غذای سنتی ، محلی و پرطرفدار گیلانی است که در کل کشور طرفدار زیادی دارد. این غذا از بادمجان کبابی ، گوجه فرنگی ، تخم مرغ، سیر ، روغن و نمک و ادویه تشکیل شده است. یک غذای راحت و خوشمزه اما پر قلق که اگر طرفندهای پخت آن را ندانید باب میلتان نخواهد بود.
حال اصلا چرا میرزا قاسمی؟ نام این غذا از کجا آمده؟
قاسم خان با نام کامل “ میرزا قاسم خان قاجار” در دهه ۱۲۳۰ به صدارت گیلان درآمد.
او که پسر دوستعلی خان معیرالممالک بود ، پدر بزرگش حسینعلی بیگ بسطامی می باشد. قاسم خان از طریق برادر خود حسینعلی خان شغل دولتی نصیبش شد .
قاسم بخاطر علاقه و ذوق فراوانی که به پخت غذاها از خود نشان می داد هر از چند گاهی مواد مختلف را ترکیب می کرده و یک غذای جدیدی ابداع می کرده که یکی از غذاهای ابداع شده اش ترکیبی از بادمجان و گوجه و سیر است که به مرور زمان تخم مرغ نیز به آن اضافه گردیده.
این غذا که در حال حاضر در میان مردم رواج دارد با نام ” میرزا قاسمی” شناخته شده برگرفته از نام این حاکم می باشد.
او که پس از حکومت در گیلان به فارس عزیمت کرد ، حکمران فارس شد و در نهایت همان جا نیز در شیراز از دنیا رفت.
آرامگاه وی در جوار مقبره حضرت حافظ در حافظیه شیراز می باشد.
او به پاس خدماتش در زمان صدارتش نشان اقدس که مهم ترین مدال و امتیاز در آن زمان بود را دریافت کرد.
این غذای گیلانی که امروزه به عنوان پیش غذا و با نان سرو می شود سابقاً یک غذای اصلی بود که همراه با برنج طبخ می شد.