عوارض مصرف نخود فرنگی و مضرات آن بر بدن انسان
نخودفرنگی از آن دسته سبزیجات پرخاصیت است اما علاوه بر خاصیت های بی نظیرش مصرف آن عوارضی نیز همراه دارد ، در این مطلب ضمن خواص آن به عوارض مصرف نخود فرنگی نیز اشاره خواهیم کرد.
خواص دارویی متعدد و بی نظیر نخود فرنگی
نخود فرنگی یا نخود سبز، یک منبع تغذیه ای در نظر گرفته می شوند. آن ها حاوی آمینو اسیدهای ضروری، سیستئین و لیسین هستند.نخود سبز یا نخود فرنگی شامل بسیاری از مواد مغذی ضروری مثل ویتامین B، ویتامین E، نشاسته، چربی ها، و پروتئین ها است.
آن ها همچنین به درمان بسیاری از بیماری ها کمک می کنند. این نخودها کم چرب، شیرین مزه و بسیار مهم برای متابولیسم پروتئین ها، چربی ها، و کربوهیدرات ها هستند.
مواد مغذی نخود فرنگی:
نخود سبز منبع بسیار خوبی از ویتامینها، مانند ویتامین K، منگنز، فیبر رژیمی، ویتامین B، مس، فسفر و اسید فولیک است و چنانچه می خوانید آن ها همچنین منبع عالی ویتامین B6، نیاسین، ویتامین B21، مولیبدن، روی، پروتئین، منیزیم، آهن، پتاسیم و کلوئین هستند.
نخود فرنگی و پروتئین:
مشخصات غذایی پروتیینی نخود به تولید کننده آن بستگی دارد.
۳۳ گرم از نخود فرنگی خالص که حدود ۴ و نیم قاشق غذا خوری است، شامل ۱۲۰ کالری، ۲ گرم چربی، ۱ گرم کربوهیدرات و ۲۴ گرم پروتئین است. پروتئین آن هم چنین منبع ویتامین ها و مواد معدنی از جمله آهن و کلسیم است.
با این حال در برخی برندها، سدیم نیز وجود دارد.
پروتئین نخود فرنگی
خواص نخود فرنگی:
۱. مدیریت و کنترل وزن:
نخود فرنگی چربی بسیار کمی دارد و کم کالری است. از این رو، اغلب در رژیم های گیاهخواری و نیز رژیم های غذایی غیر گیاهخواری وجود دارند. این سبزی سبز به عنوان یک منبع سلامتی خوبی در نظر گرفته می شوند. در مقایسه با لوبیا، نخود فرنگی دارای کالری بسیار پایینی است. نخود فرنگی حاوی مقدار بسیار عالی فیبر و ویتامین است.
۲. نخود فرنگی برای استخوان و پوکی استخوانخوب است:
نخودفرنگی برای استخوان ها مفید هستند. نخود غنی از ویتامین K و D است که به جذب کلسیم و به جلوگیری از پوکی استخوان کمک می کند و استخوان ها را تقویت می کند. ویتامین K موجود در نخودفرنگی از بیماری هایی مثل ورم مفاصل و آلزایمر جلوگیری می کند.
۳. نخود فرنگی برای پیش گیری از سرطان معده:
نخودفرنگی، حاوی مقادیر بالایی از پلی فنول محافظ سلامت به نام کومسترول است. مطالعه ای که در مکزیکوسیتی انجام شد، مشخص شد که شما تنها به ۲ میلی گرم در روز از این فیتوناتریشن نیاز دارید، تا از سرطان معده جلوگیری کنید.
یک فنجان نخود حداقل ۱۰ عدد است.
همانطور که همه می دانیم نخود غنی از ویتامین ها، فیبرها و آنتی اکسیدان ها هستند که بدن ما را سالم نگه می دارد و خطر سرطان را کاهش می دهد.
نخودفرنگی شامل یک کومسترول پلی فنول محافظ سلامت است که خطر سرطان معده را کاهش می دهد. ویتامین A و ویتامین C حاضر موجود در نخود، از گسترش انواع سرطان های پروستات، سینه تخمدان و پانکراس جلوگیری می کنند.
پیشگیری از سرطان معده با نخود فرنگی
۴. نخود فرنگی برای سیستم ایمنی:
میزان آنتی اکسیدان بالای موجود در نخودفرنگی، از واکنش های مختلفی در بدن جلوگیری می کند که ممکن است باعث بیماری های جدی شوند. آن ها منابع غنی از بسیاری از مواد معدنی مانند آهن، کلسیم، روی، مس، منگنز و غیره هستند که سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می کنند. نخود فرنگی برای سیستم ایمنی ما مفید است.
نخود حاوی مقدار بالای آهن و ویتامین C و بسیاری از مواد مغذی دیگر است که ایمنی بدن ما را بهبود می بخشد و قادر می سازد تا بر علیه بیماری ها مبارزه کند.
نخود نیز به بهبود سیستم گوارشی ما کمک می کند که منجر به کاهش اختلالات معده و گوارشی می شود.
۵. نخود فرنگی برای پیش گیری از بیماری های قلبی:
بسیاری از ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی نخودفرنگی از رگ های خونی سالم پشتیبانی می کنند. تشکیل پلاک دار در امتداد دیواره های رگ خونی ما با استرس مزمن، استرساکسیداتیو و التهاب آغاز می شود.
مقادیر زیاد ویتامین B1 و فولات، B2، B3 و B6، سطوح هموسیستئین را کاهش می دهند که عامل خطر بیماری های قلبی هستند.
پیشگیری از بیماری های قلبی با نخود فرنگی
۶. نخود فرنگی برای مقابله با پیری:
نخود فرنگی نیز در مقابله با پیری پوست مفید خواهد بود. آنتی اکسیدان هایی که در آن وجود دارند مثل فلانوئیدها، کاتچین، اپیکاتچین، کاروتنوئید، آلفا کاروتن و غیره برای جلوگیری از فرآیند سالخوردگی پوست مفید هستند.
۷. نخود فرنگی برای تنظیم قند خون:
فیبر بالا و پروتیینش قند سریع ناشی از هضم را کاهش می دهند.مواد ضد التهاب و آنتی اکسیدانی مقاومت نسبت به انسولین را کاهش می دهد (دیابت نوع ۲). تمام کربو هیدرات ها عبارتند از:قند طبیعی و نشاسته که هیچ قند یا مواد شیمیایی سفیدی برای نگرانی در مورد آن وجود ندارد.
فیبر بالا و محتوای پروتئین موجود در نخودفرنگی، هضم شکر را آهسته می کند. نخود هیچ گونه قند اضافی مانند شکر سفید یا مواد شیمیایی ندارد و در نتیجه به تنظیم قند خون در بدن کمک می کند.
۸. نخود فرنگی مناسب برای سیستم قلبی – عروقی:
نخود فرنگی برای داشتن سلامتی مفید است و بسیاری از مزایای تغذیه ای مناسب را برای افرادی که می خواهند با خستگی مبارزه کنند و همچنین برای عملکرد مناسب سیستم قلبی و عروقی حائز اهمیت است.
خواص و فواید نخود فرنگی
۹. نخود فرنگی برای بهبود هضم:
فیبر رژیمی موجود در نخود فرنگی، آن ها را به یک کمک خوب برای هضم تبدیل کرده است. فیبر هم چنین متابولیسم بدن را به طور کلی با بهبود هضم بهبود می بخشد.
۱۰. نخود فرنگی مفید برای بینایی:
استفاده از نخود فرنگی نیز برای افرادی مفید است که با دیدشان مشکل دارند، به دلیلی وجود فللنوییدهایی مانند لوتئین. نخود فرنگی مقدار مناسبی از آنتی اکسیدان های فلانوئیدی دارد، مثل لوتئین، کاروتن، زیکسانتین و نیز ویتامین A.
ویتامین A یکی از مواد مغذی ضروری است که برای حفظ سلامت غشا مخاطی، پوست و دید چشم ضروری است.
۱۱. نخود فرنگی مناسب برای پوست صورت:
نخود برای پوست نیز خوب است. شامل مقدار زیادی آنتی اکسیدان است (کاتچین، فللنوئید) و در نتیجه به جلوگیری از پیری کمک می کند. نخودفرنگی نیز برای بهبود رنگ پوست مورد استفاده قرار می گیرد. آنتی اکسیدان ها به جلوگیری از چین و چروک کمک می کنند.
فواید نخود فرنگی برای پوست صورت
۱۲. نخود فرنگی مفید برای سلامت روان:
این فواید شامل یک جز مهم به نام فولات است که تاثیر مثبتی بر سلامت روانی ما دارد. پزشکان معمولاً به افراد افسرده توصیه می کنند غذاهایی را مصرف کنند که آنتی اکسیدان های زیادی دارند.
۱۳. فواید نخود فرنگی در بارداری:
نخودفرنگی بسیار غنی از آهن است و برای زنان باردار یا شیرده مفید است، که اغلب با مشکلکمبود آهن مواجه هستند.
عوارض مصرف نخود فرنگی و مضرات آن:
هر چیزی در این دنیا مزایایی و معایبی را دارد و همانطور که در ادامه این بخش از سلامت نمناک خواهیم گفت نخودفرنگی هم همینگونه است.
همانطور که می دانیم نخودفرنگی حاوی مقدار زیادی ویتامین و فیبر است. هم چنین شاملویتامین D است که به حفظ جرم استخوان کمک می کند، اما جذب اضافی نخود نیز می تواند منجر به از دست دادن کلسیم در بدن شما شود. مصرف زیادی نخود فرنگی می تواند اسید اوره را در بدن ایجاد کند که ممکن است باعث ایجاد نقرس شود. شما باید با پزشکان و کارشناسان بهداشتی مشورت کنید.
یک عوارض جانبی که ممکن است تجربه کنید، کاهش وزن در زمانی است که شما می خواهیدافزایش وزن داشته باشید. اما اگر نخود را در مقدار زیادی مصرف کنید، به جای کاهش وزنمنجر به افزایش وزن خواهد شد.
برای پودر پروتیین نخود فرنگی (خواص پروتیین نخود فرنگی و خطرات) ممکن است موجب سندرم تحریک پذیری یا یبوست یا اسهال شود. از طرف دیگر، پودر پروتئین نخودفرنگی، با استخراج پروتئین از نخود فرآوری می شود.
پودر پروتئین نخود بسیار کم است.
بیشتر بخوانید :
مضرات مصرف انجیر و عوارض ناشی از استفاده آن