کپسول استنشاقی کی پی تیوا چیست؟ + نحوه و مقدار مصرف کپسول کی پی تیوا
در این مطلب از جدولیاب، توضیحاتی درباره کپسول استنشاقی کی پی تیوا خواهیم داشت! با ما همراه باشید. کپسول استنشاقی کی پی تیوا (KP-TIOVA) باعث گشاد کردن مجاری تنفسی و آسان شدن تنفس و بهبود تنفس می شود! توجه داشته باشید وقتی مجاری هوا تنگ می شود، تنفس سخت می شود و فرد مدام سرفه می کند.
بعضی از عوامل مانند عوامل ژنتیکی، گرد و غبار در هوا، دود سیگار، استرس شدید، عفونت های تنفسی، مصرف بعضی از داروها خاص مانند آسپرین، ناپروکسن، اسبوپروفن، فعالیت شدید فیزیکی و ورزش و یا بعضی از مشکلات گوارش مانند رفلاکس معده همگی می توانند باعث ایجاد اختلال شوند. برای کنترل کردن این حملات و مشکلات می توان متناسب با ضعف و شدت بیماری از داروهای مرتبط در این زمینه استفاده کرد. با استفاده از بعضی از داروها می توان میزان التهاب و سرفه ناشی از بیماری های تنفسی را کمتر کرد. این داروها به صورت خوراکی و به صورت استنشاقی می باشند.
کپسول استنشاقی کی پی تیوا (KP-TIOVA) جزو داروهای استشاقی ضد آسم است و برای جلوگیری از برونش اسپاسم در بزرگسالان مبتلا به بیماری مزمن انسداد ریوی، از جمله امفیزم و برونشیت مزمن استفاده می شود. کپسول های استنشاقی، به منظور گشاد نمون مجاری تنفسی و آسان شدن تنفس به کار می رود و تنفس برای این دسته از بیماران را آسان می کند.
نحوه و مقدار مصرف کپسول کی پی تیوا
مقدار مصرف این دارو با نام تجاری Spiriva باید توسط پزشک مشخص شود. دوز مصرفی این دارو ۲ بار در روز و از طریق استنشاق مصرف می شود. طریقه مصرف کپسول های استنشاقی این دارو به این صورت است که کپسل را از سر رنگی آن در وسیله استنشاقی قرار می دهید، دستگاه را به حالت افقی نگه دارید و با حرکت دادن قسمت وسط دستگاه کپسول را درون دستگاه ثابت می کند. پس از آن با حرکت دادن قسمت متحرک دستگاه به جلو و عقب کپسول را سوراخ کنید، هوای ریه را تا جایی که ممکن است خارج کنید، دستگاه را به حالت افقی نگه دارید و آن را بین لب هایتان قرار دهید و دهان را کاملا ببندید، سر را مقداری به عقب متمایل کنید، نفسی عمیق از طریق استنشاق بکشید و به مدت ۱۰ ثانیه نفستان را نگه دارید سپس به آهستگی نفس بکشید.
کپسول دارو فقط برای استنشاق با دستگاه مخصوص است، از بلعیدن آن خودداری شود!
از عوارض این دارو می توان به سینوزیت، درد قفسه سینه، یبوست، خشکی دهان، استفراغ و تاری دید اشاره کرد. توجه داشته باشید در سالمندان و بیماران با نارسایی کلیه، بیماران مبتلا به گلوکوم با زاویه بسته، هیپرپلازی پروستات و احتباس یا انسداد ادراری بایستی این دارو با احتیاط فراوان مصرف شود.