خواص و برکات ذکر انا لله و انا الیه راجعون در زندگی
ذکر انا لله و انا الیه راجعون مثل اسم عبور است. همه غمها را باطل میکند و هم راه بندانهای به سوی خدا را باز میکند. با ما همراه باشید.
پاداش گفتن «انا لله و انا الیه راجعون» هنگام مصیبت
ذکر انا لله و انا الیه راجعون برای گشایش مشکل و از بین رفتن گره های زندگی و دور شدن بلا و عذاب و جذب رحمت الهی بسیار مفید است. برای اطلاعات بیشتر با دلگرم همراه شوید.
تفسیر آیه انا لله و انا الیه راجعون
إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَیْهِ رَاجِعونَ یعنی ما خدای راییم و بازگشت ما سوی اوست. در هنگام مصیبت و دیدن جنازه ای گویند. قسمتی از آیه ٔ قرآن است که بر زبان آوردن آنرا «استرجاع » گویند، تمام آیه چنین است :
الذین اذا اصابتهم مصیبه
قالوا انا ﷲ و انا الیه راجعون
منظور از آیه « انّا لله و انّا الیه راجعون » چیست ؟
سلامً علیکم : خواهر محترم ، در پاسخ و ادامه بحث در خصوص آیه ۱۵۶سوره مبارکه بقره توجه شما را به مطالب زیر جلب می نمایم :
- مقصود نهائی و ما ارادِ (آنچه اراده شده) قطعی خداوند را از آیات قرآن کریم فقط پیامبر خدا می توانند بیان فرمایند زیرا خداوند در آیات کریمه قرآن این ابلاغ را بنام ایشان صادر کرده و فرموده :
بِالْبَیِّناتِ وَ الزُّبُرِ وَ أَنْزَلْنا إِلَیْکَ الذِّکْرَ
لِتُبَیِّنَ لِلنَّاسِ ما نُزِّلَ إِلَیْهِمْ وَ لَعَلَّهُمْ یَتَفَکَّرُونَ
- (و ما این رجال مرسلین را نفرستادیم مگر) با براهین و معجزات و کتب و براى تو هم (یا محمّد صلّى اللّه علیه و آله) قرآن را نازل کردیم تا اینکه براى مردم آنچه را از احکام و شرایع و دلایل توحید و غیره که بر تو نازل شده است روشن و بیان نمائى و باشد که آنان در آن تفکّر کنند و بدانند که حق است. (ترجمه از خسروی)
وَ ماأَنْزَلْنا عَلَیْکَ الْکِتابَ إِلاَّ لِتُبَیِّنَ لَهُمُ الَّذِی
اخْتَلَفُوافیهِ وَهُدىً وَرَحْمَهً لِقَوْمٍ یُؤْمِنُونَ
- و ما بر تو (یا محمّد صلّى اللّه علیه و آله) کتاب (یعنى قرآن) را نازل نکردیم مگر براى اینکه آنچه را (از دلائل توحید و عدل و حلال و حرام) مردم در آن اختلاف دارند
- براى آنان روشن و واضح سازى (و رفع اختلاف فرمائى) و آنرا فرستادیم تا رهنما (و دلیل بر حق) و رحمت (رافع عذاب) براى مؤمنان باشد (زیرا آنها منتفع از قرآن میشوند و سود لازم را آنها میبرند).(ترجمه از خسروی)
- بعد از رسول خدا علم قرآن مانند دیگر ودیعه های الهی دراختیار امیرالمومنین علی علیه السّلام (مَنْ عِنْدَهُ عِلْمُ الْکِتابِ ) (کسى است که علم کتاب درنزد اوست) و امامان بعد از ایشان قرار دارد وباید در تمام اختلافات آرا به ایشان مراجعه کنیم زیرا ائمه هر چه می گویند فقط از رسول خداست و آنان امانتدار علم نبوی هستند و فرموده اند که ما هر چه می گوئیم از رسول خداست .
- پس باید برای فهم منظور خداوند از آیات قرآن به در خانه اهل بیت پیامبرمراجعه کنیم .
امام امیر المومنین هم همچنانکه در ادامه آمده فرموده اند : مراد از « انا الیه راجعون » اقرار منا بالهلاک (اقرار ما به هلاکت است)
- برای روشنتر شدن موضوع از پاره ای از کتابهای تفسیر معروف قسمت مربوط به تفسیر آیه را کپی کرده ام و امیدوارم توانسته باشم نظر ائمه هدی را منعکس و پاسخ سئوال ارزشمندتان را داده باشم .
اِنّا لِلّهِ وَاِنّا اِلَیْهِ راجِعُونَ وَعَلَى الاِْسْلامِ
الْسَّلامُ اِذ قَدْ بُلِیَتِ الاُْمَّهُ بِراعٍ مِثْلَ یَزیدَ،
وَلَقَدْ سَمِعْتُ رَسُولَ اللّه ِ صلى الله علیه و
آله یَقُولُ: اَلْخِلافَهُ مُحَرَّمَهٌ عَلى آلِ اَبى سُفیانَ
امام حسین علیه السّلام در پاسخ به پیشنهاد مروان بن حکم که با یزید بیعت کن، فرمودند:
در این صورت باید گفت: انا للّه و انا الیه راجعون و فاتحه اسلام را خواند زیرا امّت اسلام گرفتار چوپانى همانند یزید شده است و من خودم از رسول خدا صلى الله علیه و آله شنیدم که مىفرمودند: خلافت بر آل ابوسفیان حرام است.
ذکر إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ راجِعُونَ جهت از بین رفتن غم
« إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ راجِعُونَ »مثل اسم عبور است، همهِغم ها را باطل میکند و همهی راه بندانهای به سوی خدا را باز میکند.
ذکر إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ راجِعُونَ برای غلبه بر نفس
مداومت بر ذکر:
- « لا حَولَ وَ لا قُوَّهِ الا باللهِ العَلیِّ العَظِیم »
- «یا دائمُ یا قائمُ»
- برای سر کوبی نفسهای سرکش، صبحو شب۱۳ بار یا یکصد بار«اللّهمَّ لَکَ الحمدُ اِلَیکَ المُشْتَکَی وَ اَنْتَ المُسْتَعان»
- هر شب یکصد بار«یا زکّیُ الطّاهِرَ مِنْ کُلِّ آفَهٍ بقُدْسِهِ»
- جناب شیخ رجبعلی خیاط، این اذکار را به کار گرفته و بر نفس خود غلبه کرده است.
- هر شب ۱۰۰ مرتبه خواندن ذکر إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ راجِعُونَ
از علامه طباطبائی نقل شده است که جهت آرامش قلب، دست روی سینه بگذارید و سه چهار مرتبه ایستاده و نشسته، این آیهی شریفه را بخوانید.« الَّذینَ آمَنُوا وَ تَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِکْرِ اللَّه…ِ أَلا بِذِکْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ »
چندین سوال و جواب درباره ذکر انا لله و انا الیه راجعون
سؤال: بسم الله الرحمن الرحیم سلام علیکم با توجه به آیه “انا لله و انا الیه راجعون” که بازگشت همه به سوی خداست، پس یعنی آنهایی که در جهنم مخلد هستند هم به خدا برمیگردند؟ یعنی به لقاء الله میرسند؟ چطور هم در جهنم مخلدند و هم به خدا برمیگردند؟ لطفا برایم توضیح دهید.
پاسخ: بازگشت به پروردگار به معنای رفع حجاب از چشمان باطن و مشاهدۀ ظهور صفات جمال و جلال خداوند است. انسان تا وقتی در این دنیا گرفتار نفس و تعلّقات و پرداختن به امور دنیوی است چشمش جز ظاهر و مظاهر چیزی نمی بیند.
- وجود خود را مستقل می پندارد و تأثیر و تأثر را از سلسه موجودات دنیا می پندارد.و علل و اسباب را در همین موجودات می جوید و از علت اصلی غفلت می ورزد، و او را بحساب نمی آورد و به هر کار خلافی دست می زند
- غافل از اینکه در همین دنیا و در همین حالی که مشغول عمل خلاف رضای حق است در تحت سیطره و هیمنۀ صفات جمال و جلال او است.
- ولی او بی هوش است و احساس نمی کند. پس از اینکه از این دنیا رفت چشمان برزخی او باز می شود و می فهمد که تمام تفکرات او در دنیا تخیّل و توهمّی بیش نبوده است و قدرت حقیقی و علم حقیقی و حیات حقیقی منحصرا در تحت اراده ذات واحد حق بوده است.
- هر کجا که می خواسته اعمال می کرده و هر کجا نمی خواسته اعمال نمی کرده