اعمال ماه ربیع الاول ، اعمال شب اول ماه ربیع الاول

جدول یاب  : شاید جالب باشد که در ابتدا بدانید ماه “ربیع الاول” همان طور که از اسم آن نیز پیدا است، بهار ماه ها مى باشد! ماه ربیع الاول ، سومین ماه سال هجری قمری در گذر از تاریخ اسلام با رویدادهایی، چون آغاز امامت امیر المومنین (ع)، هجرت و همچنین ازدواج پیامبر اکرم (ص) مقارن شده است و مى توان ادعا کرد از اول آفرینش ‍زمین، رحمتى مانند آن به خود ندیده است. ربیع به معنای بهار است و نام گذاری این ماه به این دلیل می‌ تواند باشد، در فصل بهار رقم خورده است و روز‌های بعدی آن را ربیع الثانی نیز می‌ گویند.

ماه ربیع الاول

این ماه در بین شیعیان به ماه شادی و سرور معروف است. ماه ربیع الاول به جهت اینکه آثار رحمت خداوند در آن هویداست، بسیار نیک و پسندیده است. در این ماه ذخایر برکات خداوند و نورهاى زیبایى او بر زمین فرود آمده است! به دلیل مصیبت‌ های بسیاری که در ماه صفر بر اهل بیت (ع) وارد شده است، در بعضی از روایات آمده است که اگر کسی خارج شدن از ماه صفر را به پیامبر (ص) بشارت دهد، خداوند به او در بهشت جای می‌ دهد.

پس بر انسان مسلمان که برترى رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم) را قبول داشته است و مراقب رفتار با مولای خود مى باشد، واجب است در این ماه به شکرانه ی ارازنی شدن آن نعمت بزرگ به عبادتی از سر شور و اشتیاق بپردازد؛ گرچه عبادات شبانه روزی عالمیان هرگز در خور چنین نعمتی نخواهد بود اما “آنچه سعی است ما در طلبش بنماییم”.

ولادت پیامبر (ص)

یکی از اعمالی که در ماه ربیع الاول بسیار سفارش شده است، زیارت پیامبر اکرم (ص) و همچنین اینکه انسان بتواند در کنار مرجع شریف ایشان قرار بگیرد و یا از راه دور زیارت را به جا آورد. بد نیست بدانید روزه ی روز ۱۷ماه ربیع الاول بسیار فضیلت دارد و این روز، یکی از آن چهار روز است که در تمام سال به فضیلت روزه ممتاز است. (مفاتیح الجنان . فصل نهم . در اعمال ماه ربیع الأّوّل )

همچنین در ابتدای ماه ربیع‌ الاول، خواندن دعایی که در کتاب “المختصر من المنتخب” آمده است، عملی با فضیلت محسوب می‌ شود.

ماه شادی و سرور

مهمترین اعمال ماه ربیع الاول

شب اوّل

این شب به نام “لیله المبیت” مزیّن است، در این شب رسول خدا (ص) از مکّه به قصد هجرت به سوی مدینه، از شهر خارج و در “غار ثور” پنهان شد و امیر مومنان علی (ع) برای اغفال دشمنان، فداکارانه در بستر رسول خدا (ص) خوابید. روزه گرفتن و خواندن زیارت پیامبر (ص) و علی (ع)  از جمله اعمال مستحبی در این روز است.

روز هشتم

در روز هشتم ربیع الأوّل، سال ۲۰۶، شهادت امام حسن عسکری (ع) طبق روایتی واقع شده است و از همان روز، امامت حضرت صاحب الزّمان (عج) آغاز شد و در این روز شایسته است زیارت امام حسن عسکری (ع) خوانده شود.

روز دهم

روز ازدواج رسول خدا (ص) با حضرت خدیجه کبری (ع) است در حالی که رسول خدا (ص) ۲۵ ساله و حضرت خدیجه (ع) ۴۰ ساله بود به همین مناسبت روزه این روز به عنوان شکرگزاری مستحب شمرده شده است.

روز دوازدهم

روز ولادت با سعادت نبی مکرّم اسلام (ص) است همچنین در این روز، رسول خدا (ص) بعد از ۱۲ روز که مسیر راه میان مکّه و مدینه را پیمود وارد مدینه شد و نیز روز انقراض دولت بنی مروان در سال ۱۳۲ است.

شب هفدهم

شب ولادت حضرت خاتم الانبیا، رسول معظّم اسلام (ص) است و شب بسیار مبارکی است.

روز هفدهم:

روز ولادت با سعادت رسول خدا حضرت محمد بن عبداللّه (ص) است و معروف است که ولادت آخرین فرستاده خدا در مکه معظمه، واقع شده و زمان آن هنگام طلوع فجر، روز جمعه، سال عام الفیل بوده است. در چنین روزی در سال ۸۳ هجری قمری، ولادت امام صادق (ع) واقع و از این رو بر اهمیت این روز افزوده شده است.

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا