معرفی شاعران احساسی سرا و معاصر ایرانی

شعر برگرفته از احساس می باشد اما برخی از شاعران حماسی می سرایند ، برخی طنز و برخی احساسی ، این مطلب به معرفی شاعران احساسی سرا در عصر حاضر می پردازد .

معرفی شاعران احساسی سرا و معاصر ایرانی
معرفی شاعران احساسی سرا و معاصر ایرانی

مجموعه اشعار شاعران معاصر

هزار سال شعر زیبا و ناب فارسی، سند محکمی است بر روحیه ی عاطفی ما ایرانیان. سرتاسر ادبیات فارسی پر از صحنه های بدیع و دل انگیز راز و نیاز عاشق و معشوق و یا پند و اندرزهای حکیمانه و مفاهیم اخلاقی، ادبی و دینی است. شعر فارسی بیش از هر مضمون دیگر حدیث عاشقی است. ادبیات غنایی مملو از عاشقانه هایی است که روزی قلب شاعر را به تپش واداشته و در شکل زیباترین واژه ها جاری شده است.

شعر همانند پرنده ای است که از قلب شاعر عاشق پرواز می کند تا خود را بر فراز قلب معشوق برساند و در آنجا منزل کند. شعر عاشقانه هرچه کوتاه تر باشد، زودتر می تواند در دل جای بگیرد؛ آسان تر حفظ شود و در خاطر معشوق بماند و پس از آن تمام عاشقان جهان آن شعر عاشقانه کوتاه را برای معشوقشان زمزمه کنند. شعر عاشقانه زیبا حاصل لحظات عاشقانه زندگی شاعر است که در آن لحظات احساس عشق او را به سخن آورده است.

این مجموعه شعر زیبا یادگار احساسات درونی و لطیف عاشقانه ی نسل ها و مردمانی است که در دوران ما یا قبل از ما زیسته و تجربیات زیبای خود را در قالب یک گنج زیبا همچون شعر، برای ما به یادگار گذاشته اند. امیدواریم از خواندن تک تک ابیات هر شعر زیبا که در ادامه متن آورده ایم، لذت ببرید. همچنین می توانید از طریق خرید محبوب ترین کتاب ها با مضمون شعر عاشقانه، مجموعه ای از دلنشین ترین اشعار عاشقانه، رمانتیک و احساسی را در اختیار داشته باشید.

۱- مجموعه شعر فاضل نظری

فاضل نظری از شاعران احساسی سرا جوانی است که خوانندگان اشعار او را پسندیده و ابیات زیادی از او بر سر زبان هاست. او پیچیدگی را از شعرهایش دور نگه می دارد و شعرهای ساده و قابل فهمش نیازی به شرح و بسط اضافی ندارند. فاضل نظری مضامین و مفاهیم را به راحتی در قالبی موزون جای می دهد و خواننده را پابه پای خود تا انتهای سروده با خود می آورد. عنصر بارز شعرهای او را می توان احساس دانست. هرچند مفاهیم دیگر نیز به همان استواری در سروده هایش به چشم می آیند.

شعرهای فاضل نظری چنان ملموس اند که گویی حرفی را که می خواسته ای بزنی، از زبان او می شنوی؛ زبانی سرشار از لطافت و البته گویا. او بیشتر در قالب غزل می سراید که قالبی زنده و پویاست و البته که شعرهایش زبانی امروزی و بسیار آشنا دارند. در شعرهای او کلمات و اصطلاحاتی که درک آنها دشوار باشد دیده نمی شود و می توان گفت شعرهایش به زبان متداول و رایج بسیار نزدیک است.

اشعار فاضل نظری از جمله اشعاری محسوب می گردد که از محبوبیت خاصی در بین تمامی نسل ها اعم از نسل جوان و همچنین افراد مسن تر برخوردارند. این اشعار اغلب به صورت عاشقانه سروده شده اند و دارای معنا و مفهوم زیبایی می باشند که مطالعه آن ها بسیار لذت بخش و دلنشین است. بر این اساس قصد داریم در این مطلب به ارائه برخی از اشعار عاشقانه فاضل نظری بپردازیم که امیدواریم از مطالعه این شعر های کوتاه و زیبا لذت ببرید.

مجموعه شعر عاشقانه فاضل نظری با تصویرسازی و استفاده از تشبیه همراه است. عشق در شعر نظری از سبک هندی مایه می گیرد و فاضل در قالب شعری غزل شعر می سراید.

یا چشم بپوش
از من و از خویش برانم
یا تنگ در آغوش بگیرم که بمیرم

۲- دیوان شعر پروین اعتصامی

معرفی شاعران احساسی سرا و معاصر ایرانی

پروین اعتصامی شاعره ای توانا در دنیای ادب و شعر ایران بود. او توانست با پند و اندرز در قالب شعر به اصلاح جامعه خویش بپردازد. او تنها شاعری است که در عصر حاضر و در سطح گسترده به سبک ادبیات تعلیمی گذشتگان شعر سرود و طبع آزمایی کرد و همچون نگین درخشانی در تاریخ ادب پارسی درخشد.

کم نداریم زنانی که در تاریخ ایران، افتخارآفرین بوده اند و نام نیک از خود به جای گذاشته اند. تا چند دهه اخیر نیز، نام بانوانی در زمره شعرای نامی به چشم می خورد که نقش بسیار زیادی در شکل گیری نوع خاصی از نگارش داشته اند. بی شک پروین اعتصامی از همین افراد است. او را بانوی مناظره در شعر می نامند، چرا که اغلب اشعار او به مناظره بین اشیاء مختلف می پردازد و گفتگوی دلنشینی را به نظم می آفریند. قصاید پروین اعتصامی نیز از این قانون مستثنی نیست.

از میان شعرای معاصر کمتر کسی مانند پروین توانسته است در دلها رسوخ کند، و باز کمتر کسی به قدر او توانسته قبول عامه داشته باشد. در فاصله ی کوتاهی دیوانش چندین بار چاپ و منتشر شد و هر بار از طرف مردم مورد استقبال قرار گرفت. پروین اعتصامی با وجود عمر کوتاهش توانسته تاثیر عمیقی بر زبان و ادبیات فارسی گذارد.

به لاله نرگس مخمور گفت وقت سحر
که هر که در صف باغ است صاحب هنریست
بنفشه مژده نوروز میدهد ما را
شکوفه را ز خزانوز مهرگان خبریست
به جز رخ تو که زیب وفرش ز خون دل است
بهر رخی که درین منظر است زیب و فریست
جواب داد که من نیز صاحب هنرم
درین صحیفه ز من نیز نقشیو اثریست

۳- کتاب شعر سیمین بهبهانی

سیمین بهبهانی که شعر گفتن را از جوانی با سرودن غزل ها و چهارپاره های کلاسیک و رمانتیک آغاز کرد به خاطر سرودن غزل های فارسی در وزن های بی سابقه به نیمای غزل معروف شد. سیمین بهبهانی را غزل بانوی شعر معاصر خوانده اند. شاعری که طی چندین دهه شاعری اش با نوآوری ها و سرودن غزل در اوزان مهجور توانست جانی تازه به این قالب کلاسیک شعر فارسی بدمد.
سیمین بهبهانی بانوی عاشق و شاعر معاصر ایران از خود شعرهای بسیار زیبایی به یادگار گذاشته که ما در ادامه یک نمونه شعر از سیمین بهبهانی برای شما آورده ایم.
سیمین بهبهانی اگر چه شهرتش را مدیون فرم قدیمی غزل از نوع معترض و اجتماعی آن است، اما در سال های قبل از انقلاب در کنار غزل های رمانتیک و عاشقانه شعر نیمایی و (نو قدمایی) را نیز آزموده است (برای آشنایی بیشتر با انواع قالب های شعری به این لینک مراجعه کنید).
بر من گذشتی ، سر بر نکردی
از عشق گفتم ، باور نکردی
دل را فکندم ارزان به پایت
سودای مهرش در سر نکردی

۴- گزیده اشعار هوشنگ ابتهاج

هوشنگ ابتهاج

یکی از مشهورترین شاعران احساسی سرا معاصر هوشنگ ابتهاج (ه.ا.سایه) است. هوشنگ ابتهاج هم در زمینه شعر نو و هم در زمینه شعر سنتی فعالیت می کند. وی در هر دو زمینه اشعار خوب و گیرایی از خود به یادگار گذاشته است. در شعر معاصر فارسی، غزلیات سایه در شمار آثار خوب و خواندنی قرار می گیرند. مضامین گیرا و دلکش، تشبیهات و استعارات و صور خیال بدیع و زبان روان و موزون و هماهنگ با غزل، از بارزترین ویژگی های شعر اوست. در غزل فارسی معاصر، شعرهای سایه (هوشنگ ابتهاج) در شمار آثار خوب و خواندنی است.

ابتهاج در جوانی دلباخته دختری ارمنی به نام گالیا شد که در رشت ساکن بود و این عشق دوران جوانی دست مایه اشعار عاشقانه ای شد که در آن ایام سرود. بعدها که ایران غرق خونریزی و جنگ و بحران شد، شعری با اشاره به همان روابط عاشقانه اش با گالیا سرود.

گزیده ای از بهترین و خواندنی ترین اشعار هوشنگ ابتهاج شاعر معروف و فوق احساسی را برای شما تهیه کرده ایم که شامل دو قطعه ناب و خواندنی احساسی و عاشقانه  می باشد.

نشسته ام به در نگاه می کنم
دریچه آه می کشد
تو از کدام راه می رسی؟
خیال دیدنت چه دلپذیر بود
جوانی ام درین امید پیر شد
نیامدی و دیر شد…
شکفتی چون گل و پژمرده ای از من
خزانم دیدی و آزردی از من
به آوردی و گرنه با چنین ناز
اگر دل داشتم می بردی از من
بیشتر بخوانید :
۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا