مینی ایمپلنت: صفر تا صد مینی ایمپلنت (هزینه، عوارض و مزایا)

مینی ایمپلنت نیز مانند ایمپلنت های قدیمی است و همان کارایی رادارد، اما به دلیل کوچک بودن مزایای بیشتری دارد، از جمله این که روش مینی ایمپلنت فرآیند کوتاه تری دارد. متخصصان ایمپلنت این شیوه را برای افرادی که امکان انجام ایمپلنت سنتی را ندارند، مناسب می دانند.

 

مینی ایمپلنت دندان

ساختار مینی ایمپلنت همانند ایمپلنت معمولی است با این تفاوت که ایمپلنت در این شیوه کوچک تر است. بر خلاف ایمپلنت های معمولی در این نوع ایمپلنت یک پیچ یک تکه با قطر کمتر از سه میلی متر کارگذارده می شود که بخش انتهایی آن توپی شکل است که به استخوان فک متصل می شود.

مزایای مینی ایمپلنت

این نوع ایمپلنت زمانی استفاده می شود که به دلیل شرایط زیر امکان گذاشتن ایمپلنت های سنتی وجود ندارد.

  • توانایی انجام جراحی های وسیع برای فرد ممکن نباشد.
  • فرد وقت کافی برای انجام جلسات دنداپزشکی نداشته باشد.
  • فرد استخوان فک مناسبی برای انجام یک ایمپلنت کامل نداشته باشد.
  • این دلایل و دلایل متعدد دیگرموجب شکل گیری و استفاده از مینی ایمپلنت شد.

چه کسانی انتخاب خوبی برای مینی ایمپلنت هستند؟

این نوع ایمپلنت مناسب هر کسی نیست به ویژه کودکان یا هر فرد دیگری شکل گیری دهان او کامل نشده باشد. زیرا در چنین شرایط با رشد استخوان، دور ایمپلنت با استخوان احاطه می شود. برای روشن شدن موضوع میخی را در نظر بگیرید که در یک درخت درحال رشد زده می شود.

افرادی که به دلایل شرایط سلامتی خود معمولا نمی توانند از مینی ایمپلنت استفاده کنند عبارتند از:

  • افراد دیابتی
  • افرادی که دچار بیماری های عروقی هستند.
  • بیماران هموفیلی و افرادی که بیماری لخته شدن خون دارند.
  • افرادی که بیماری های استخوانی دارند.
  • پریودنتیت ها
  • شرایط و بیماری هایی که بر بهبود استخوان و زخم اثر گذارند.

سطح تراکم استخوانی مورد نیازبرای مینی ایمپلنت به اندازه ایمپلنت معمولی نیست ولی در هر حال به یک سطح مناسب نیاز دارد. این بدان معناست که در شرایطی که بیمار دچار پوکی استخوان حاد باشد و بیماری های شدید استخوانی داشته باشد، مینی ایمپلنت امکان پذیر نخواهد بود.

چگونگی انجام و روش مینی ایمپلنت

زمانی که تصمیم می گیرید دندان خود را ایمپلنت کنید، بهتر است در مورد این روش آگاهی داشته باشید. در هر دو روش مینی ایمپلنت وایمپلنت سنتی اولین مرحله  کار، کاشت دندان نیست. پست تیتانیومی که دندان را به فک وصل می کند زیر لثه ها و به شیوه ای مطمئن زیر استخوان فک جا گذاشته می شود و پس از آن مینی ایمپلنت از طریق یک مفصل سوکتی و توپی وصل می شود.

بر خلاف این روش، در روش ایمپلنت سنتی یک قطعه فلزثانویه که تکیه گاه نامیده می شود مورد نیاز است تا پس از آن که پست فلزی اصلی به طور ایمن جا داده شد در خط لثه جای گذاری گردد. زمانی که تراکم استخوان فک به اندازه ای نباشد که بتواند ایمپلنت سنتی را جذب کند از این مینی ایمپلنت استفاده می شود. مینی ایمپلنت به عنوان یک شیوه موقت و سریع نیز مناسب است زیرا به نسبت ایمپلنت های دندانی سنتی سریع تر و کم درد تر هستند.

پیش از انجام این نوع ایمپلنت پزشک یک رادیو گرافی دقیق انجام می دهد. زمانی که محل مناسبی برای جاگذاری ایمپلنت تشخیص داده شد با استفاده از یک مته، سوراخی کوچک در سلول های لثه ایجاد می شودو پس از آن مینی ایمپلنت دندانی در سوراخ ایجاد شده جای گذاری می شود سپس با ابزارهایی خاص ایمپلنت را در محل خود محکم می کنند.

نخست ایمپلنت دندانی حالت جلوزدگی از لثه دارد که از سوی دندانپزشک این نقیصه رفع می شود. در مرحله بعد دندان جدید با استفاده از حلقه های دایره ای شکل در پست تیتانیوم قرار می گیرد .این حلقه ها کمک می کنند تا دندان کاملا درجای خود بچسبد.

مرحله بهبودی مینی ایمپلنت دندانی

بهبودی پس از جراحی مینی ایمپلنت معمولا سریع و آسان است. «بیشتر افراد یک تا دو روز بعد از جراحی مینی ایمپلنت می توانند به فعالیت های عادی خود باز گردند.» در بعضی موارد حتی ممکن است نیاز به یک ویزیت دیگرهم نباشد.پس از این جراحی فرد ممکن است درد داشته باشد، کمپرس آب سرد و یا مسکن های معمولی موجود مانند قرص ایبوپروفن (ادویل) می تواند درد را تسکین دهد. گاهی پزشک داروی مسکنی را تجویز می کند. بعد از انجام ایمپلنت نباید غذاهای سفت خورده شود. با رعایت این نکته خطر پس زدگی یا بیرون آمدن ایمپلنت کاهش می یابد تا زمان بهبود بهتر است غذاهای نرم یا مایعات مانند سوپ، اسموتی، پوره سیب زمینی و… خورده شود.

اگر بعد از جراحی مینی ایمپلنت علائم ناشناخته ای مانند موارد زیر در بیمار ایجاد شد،حتما باید به پزشک یا یک متخصص مراجعه شود.

  • درد شدید
  • دردی که بیش از چند روز طول بکشد
  • دندان ایمپلنت شده ای که احساس شل شدگی یا بیرون زدگی داشته باشد.
  • احساس بی حسی در فک

معایب مینی ایمپلنت چیست؟

در بسیاری از موارد مینی ایمپلنت موقتی بوده و به عنوان یک جایگزین دائمی برای دندان های کشیده شده استفاده نمی شود. در واقع این ایمپلنت ها اغلب به عنوان ابزارهای موقتی آنکوریج نامیده می شوند که از سوی متخصص ایمپلنت به کار می‌روند و به عنوان جایگزین هدگیر که بسیاری افراد آن را دشوار می دانستند به کار گرفته شده اند.

مینی ایمپلنت ها، ایمپلنت های فوری نیز نامیده می شوند زیرا بلافاصله پس از کشیدن دندان در حفره ای که ایجاد شده مینی ایمپلنت جا داده می شود. «ایمپلنت فوری مناسب فردی است که لثه های سالمی دارد، سیگاری نیست و از سلامت کافی برخوردار است»

در همان جلسه ای که دندان فرد کشیده می شود مینی ایمپلنت انجام می گیرد. ولی در هر حال این بدان معناست که این ایمپلنت مدت زیادی در دهان فرد نمی ماند. یک ایمپلنت معمولی به مدت چندین ماه یا چندین سال باقی می ماند.

هزینه مینی ایمپلنت چقدر است؟

در صورت از دست دادن دندان به دلیل پوسیدگی، ضربه و یا یک حادثه، مینی ایمپلنت می تواند شیوه ای پایداری باشد. این شیوه به صرفه تر از ایمپلنت سنتی است زیرا تنها در یک جلسه پس از کشیدن دندان جا گذاری می شود و درهمان روز می توان از دندان به طور طبیعی استفاده کرد.

طول عمر مینی ایمپلنت چقدر است؟

تنها بیست سال از زمان استفاده از ایمپلنت می گذرد. هنوز زود است که بگوئیم عمر این نوع ایمپلنت چقدر است، اما همانند دیگر ایمپلنت ها سال ها طول می کشد تا نیاز به تعمیر یا جایگزین داشته باشند. در صورتی که قبلا دندان مصنوعی گذاشته اید، مینی ایمپلنت می تواند بسیار خوب بوده وموجب افزایش اعتماد به نفس شود زیرا به طور دائمی برروی فک قرار می گیرد.

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا