نظرات مراجع تقلید درباره دوچرخه سواری بانوان چیست؟

آیا دوچرخه سواری برای دختر در مکانی مانند پارک مانعی دارد ؟ در ادامه نظر مراجع و علما را درباره دوچرخه سواری بانوان خواهید دید.

 

دوچرخه سواری بانوان

دوچرخه سواری بانوان از دید مراجع

اگرچه برنامه ریزی و اجرای طرح هایی به منظور استفاده کمتر مردم از وسایل نقلیه شخصی، اقبال به پیاده روی و دوچرخه سواری، کاهش ترافیک و آلودگی هوا در شهر های بزرگ منشاء اثرات قابل توجه در بهبود وضعیت هوا و محیط زیست و مصرف بهینه منابع انرژی است، اما غافل شدن از ابعاد فرهنگی این گونه طرح ها می تواند خسارات جبران ناپذیری به فرهنگ عمومی وارد کند.

در این بین، دوچرخه سواری بانوان در خیابان ها و انظار عمومی یکی از آن مسائلی است که از طرفی رواج آن متاثر از اجرای طرح های کاهش ترافیک است و از طرفی دارای ابعاد و پیامدهای فرهنگی در اجتماع است؛ چرا که مسئله دوچرخه سواری زنان در معابر عمومی جدای از اینکه یک مسئله اجتماعی محض و یا ورزشی باشد موضوعی است که در مواردی با فرهنگ دینی پذیرفته شده توسط آحاد مردم جامعه در تقابل است.

اما لازم است برنامه ریزان و دست اندرکاران چنین طرح هایی از ابعاد فرهنگی آن نیز غافل نبوده و برای آن برنامه ریزی طبق فرهنگ اسلامی داشته باشند و اجازه ندهند به هوای مراقبت از هوای شهر اصفهان، هوای هویت و فرهنگ اسلامی شهر آسیب ببیند.

اگر چه این موضوع از ابعاد مختلف قابل بحث و بررسی است اما مسئله ای که اخیرا در شبکه های اجتماعی بدان اشاره و تاکید شده نظر اسلام و مراجع تقلید راجع به این موضوع است.

در برخی عکس نوشته و دست نوشته های منتشر شده در فضای مجازی مطالبی به چشم می خورد مبنی بر اینکه رهبر معظم انقلاب درباره دوچرخه سواری بانوان فرموده اند «دوچرخه سواری بانوان شرعی و قانونی است» و به نظر می رسد این گزاره، عبارتی تقطیع شده از فتوای ایشان درباره دوچرخه سواری بانوان در انظار عمومی است.

از این رو جهت روشن شدن موضوع از بعد نظر اسلام و مراجع تقلید، نظرات مطرح شده در این خصوص ذکر خواهد شد.

نظرات مراجع تقلید 

در ادامه به بررسی پاسخ برخی از مراجع تقلید به پرسش آیا دوچرخه سواری و موتور سواری بانوان در ملع عام جایز است، می ‌پردازیم.

آیت الله خامنه ‌ای:
«خانم‌ ها باید از هر کاری که موجب جلب توجه نا محرم مى ‌شود، اجتناب نمایند.»

آیت الله صافی گلپایگانی:

« اجرای این گونه برنامه ‌های خلاف عفّت و غیرت و سنن و تعالیم اسلامی به اسم ورزش در اماکن و معابر عمومی علاوه بر آنکه نمایش و جلوه دادن بدن بانوان به مردان اجنبی است، مستلزم ترویج فحشاء و منکرات و مفاسد عظیمه است و تماشای این برنامه ‌ها و تشویق و ترغیب به آنها حرام است خداوند متعال جامعه اسلامی ما را که در عصر حاضر پرچم اسلام و حاکمیت احکام اسلام را در دنیا به اهتزاز درآورده و مسلمانان را سربلند و عزیز قرار داده از اینگونه خطرات که موجب تشویش اذهان و خدشه ‌دار شدن شخصیت اسلامی ما است حفظ فرماید. والله العالم»

آیت الله مکارم شیرازی:
« با توجّه به پیامد هاى سوئى که این گونه امور دارد، لازم است از آن پرهیز شود و به وسوسه ‌هایی که این و آن می ‌کنند توجّه نکنند.»

نظر آیت الله سیستانی درباره دوچرخه سواری بانوان :

«اگر در معرض دید نا محرم باشد و وضع او تحریک کننده باشد جایز نیست.»

نظر آیت لله بهجت درباره دوچرخه سواری بانوان :

«هر چه زمینه ساز فساد است، حرام است.»

نظر آیت الله سبحانی تبریزی درباره دوچرخه سواری بانوان :

«باسمه تعالی، این قبیل کارها زمینه ساز گسترش گناه در جامعه است، از آن اجتناب شود. والله العالم.

سوالات متداول

آیا دوچرخه سواری بانوان غیر قانونی است؟

در قانون هیج ماده ای مانند اینکه راندن وسیله نقلیه مانند موتور برای خانم ها جرم است، وجود ندارد.

آیا دوچرخه و موتور سواری بانوان حرام است؟

نظر مراجع متفاوت است اما معتقدند هر چیزی که باعث فساد گردد حرام است.

نتیجه :

به طور کلی در ایران هیچ قانونی مبنی بر ممنوعیت دوچرخه سواری و موتور سواری زنان وجود ندارد. اکثر برخورد هایی که ایجاد می‌ شود سلیقه ‌ای و تعصبی بوده و در هر شهر دیدگاه افراد نسبت به این موضوع متفاوت است.

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا