مکعب سوما چیست؟ معرفی بازی و سرگرمی مکعب سوما + فیلم
محمدمهدی رنجبر کارشناس سرگرمی در گفتگو با برنامه صبحگاهی شبکه ۳ درباره سرگرمی مکعب سوما مطالب جالبی گفته که در ویدئو زیر از نظرتان می گذرد.
بازی فکری مکعب سوما متشکل از ۷ قطعه چند مکعبی است که می توانند در حالت های مختلف کنار یکدیگر قرار گیرند و تشکیل مکعب بزرگتری دهند؛ اثبات شده است که این قطعات در ۲۴۰ شکل مختلف می توانند کنار یکدیگر تشکیل مکعب ۳×۳×۳ دهند هر یک از این هفت قطعه نامگذاری شده اند.علاوه بر مکعب ۳×۳×۳ اشکال زیبای دیگری را می توان با این هفت قطعه ساخت که به نظر می رسد تعداد آنها بی شمار باشد. با وجود سادگی، این وسیله بازی می توانید با انعطافی که دارد ساعت های زیادی کودکان و حتی بزرگسالان را سرگرم نماید خرس، فرشته، صندلی، فلِش، شاتل فضایی، هواپیما، تونل، مار، سگ، شتر، شیر و فیل برخی از اشکالی هستند که می توان با هفت قطعه سوما ساخت.
بازی فکری مکعب سوما با تقویت خلاقیت کودک، ارتقای مهارت کار با دستان و دستیابی به تمرکز بالا، اعتماد به نفس و روحیه کودک را در رقابت ها به طرز چشمگیری بالا می برد.
ویژگی های مکعب سوما
–تقویت مهارت های ارتباط فضایی
–قابلیت ساخت طرح های متنوع
–پرورش قدرت حل مساله
این بازی از جذابترین بازیهای موجود برای کودکان است.
مکعب سوما یک بازی هیجان انگیز فکری است. ایده این بازی جذاب را پیت هین ریاضی دان دانمارکی در ۱۹۳۶ مطرح کرد.
بازیهای فکری و فلسفی برای کودکان، یک شیوه مناسب برای کندوکاو در برنامه فلسفه و کودک است. پژوهشهای تجربی نشان میدهند که انواع معینی از بازی، باعث پیشرفت رشد ذهنی کودکان میشود و شواهد متقنی در تأیید این ارتباط وجود دارد. بازی کردن، رشد، یادگیری، تخلیههای هیجانی، شادمانی، اجتماعی شدن، قانونمندی و لذت را برای کودکان به ارمغان میآورد.
فعالیتهای بدنی مختلفی که در بازیها وجود دارد، موجب تقویت حس تعادل، یکپارچگی حسی مغز، تقویت هوش و یادگیری میشود و این دستاوردها تمام زندگی فردی را تحت تأثیر قرار میدهد. به علاوه از طریق بازی، کودک خود را در مرکز توجه میبیند و ویژگیهای منحصر به فرد را در خود یافته و بازخوردهای مثبتی نیز از دیگران دریافت میکند که موجب احساس خود ارزشمندی در وی میشود. دسترسی به وسایل و اسباب بازی، باعث رشد ذهنی در دوره کودکی میباشد.
۱ـ رشد همه جانبه کودک بخصوص پرورش ارزشها مانند ارزشهای شناختی، اخلاقی، زیباییشناسی و بسیاری از ارزشهای دیگر با رویکرد حل مسئله؛
۲ـ معرفی و به کارگیری فرهنگ گفت و گو و بحث
۳ـ ایجاد احترام به عقاید یکدیگر
۴ـ کاربرد مکانیسم تصمیمگیری بدون کمک دیگران
۵ـ فلسفهورزی با کودکان
۶ـ تشکیل و تسهیل حلقه کندوکاو
۷ـ تفکر برای خود و خود تصحیحگری
۸ـ استدلال
۹ـ پیشگیری از خشونت حین بازی
۱۰ـ کندوکاو اخلاقی
۱۱ـ غنابخشیدن به تجربهها.