نحوه پرورش گیاه آبلیا | چگونه گیاه آبلیا را تکثیر کنیم؟

پرورش گیاه آبلیا کار خیلی سخت و پیچیده ای نیست و می توانید با مطالعه اصول و روش های کاشت این گیاه که در این مطلب بیان کرده ایم خیلی راحت این گیاه را نگهداری کنید و در منزل پرورش دهید. در ادامه نکاتی در مورد رشد بهتر و سالم تر این گیاه را می خوانید.

پرورش گیاه آبلیا

باید بدانید که گیاه آبلیا جزو گیاهان سریع الرشد به حساب می آید که به دلیل داشتن گل های کم رنگ و زندگی شکلی امروزه اغلب در حاشیه بوستان ها به جای گیاه پرچین کشت می شود و این گیاه زیبا می تواند به صورت غیر رسمی و خصوصی در محوطه های باغچه با دیگر درختچه های زینتی کشت گردد و نمایی زیبا به محیط اطراف خود بدهد.

بهتر است بدانید که گیاه آبلیا در واقع از دسته گیاهان سریع الرشد محسوب می شود که به دلیل داشتن گل های کم رنگ و زنگی شکل امروزه اغلب در حاشیه بوستان ها به جای گیاه پرچین مورد کشت و پرورش قرار می گیرد و همچنین این گیاه زیبا می تواند به صورت غیر رسمی و خصوصی در محوط های باغچه همراه با سایر درختچه های زینتی کشت شود و جلوه زیبایی به محیط اطراف ببخشد.

پرورش و نگهداری آبلیا

گیاه آبلیا بوته ای همیشه سبز با برگ هایی به رنگ سبز تیره است که دارای گل هایی به رنگ صورتی و سفید است و شما در اواخر تابستان و طی فصل پاییز می توانید آنها را مشاهده کنید. جالب است بدانید که گیاه آبلیا دارای گونه های مختلفی است که از جمله آنها می توان به آبلیای صورتی و آبلیای چینی اشاره کرد.

این گیاه همیشه سبز دارای شاخه های ترکه ای لاغر، بلند و قوس دار است که در طی ۲ الی ۳ سال به حداکثر ارتفاع و پهنای خود می رسد. گل های آن صورتی رنگ با کاسبرگهای قرمز و پر دوام رنگی است و اگر هر چند سال یک بار شاخه های لاغر و مسن را قطع کنید با افزایش عمر آبلیا مواجه می شوید. تا وقتی که گیاه در معرض بادهای شور قرار نگیرد نیازی به نگرانی نیست و همچنین که گیاه برای رشد نیاز به حداقل ۶ ساعت نور در طول روز دارد که اگر تامین نشود با پژمردگی برگ های آن مواجه می شوید.

دستورالعمل کاشت و تکثیر آبلیا

کاشت و تکثیر گیاه آبلیا از طریق قلمه گیری انجام می گیرد و در ادامه سعی می کنیم شما را با مراحل تکثیر این گیاه زیبا آشنا می کنیم:

برای قلمه گیری در ابتدا باید قلمه های چوبی بدون برگ را اواخر فصل زمستان تهیه کنید و برای تهیه قلمه ها می توانید از قلمه های نیمه چوبی هم از اوایل تابستان تا اواسط پاییز آن را تهیه کرده اید هم استفاده کنید.

قلمه های تهیه شده را باید در بستری که دارای خاک پیت ماس و خاک برگ است بکارید و پس از کاشت یک مرحله آبیاری را انجام دهید تا بستر با کمبود آب مواجه نشود.

بعد از گذشت یک الی دو هفته قلمه ها ریشه می دهند و سپس عمل جوانه زنی خود را شروع می کند.

شرایط مورد نیاز برای نگهداری گل آبلیا

تمام گیاهان برای اینکه بتوانند روند رشد خوبی را طی کنند نیاز به شرایطی دارند که شما باید آن را فراهم کنید و در ادامه شرایط و اصول لازم برای پرورش گل آبلیا  را توضیح می دهیم.

آبیاری

برای نگهداری این گیاه زیبا باید گل های آن را از خیس شدن محفوظ نگه دارید و به همین دلیل می توانید برای حفظ رطوبت گلدان اصلی را در گلدان بزرگ تری قرار دهید و حد فاصل بین آن دو را با خزه مرطوب پر کنید. توصیه می شود فقط زمانی اقدام به آبیاری کنید که سطح بستر خشک شده باشد زیرا گیاه نسبت به غرقابی شدن حساس است و خیلی سریع ریشه آن پوسیده می شود.

دما و نور

پرورش گیاه آبلیا  باید در شرایط افتابی و نیمه آفتابی انجام بگیرد زیرا گیاه نسبت به سرما خیلی حساس است و اگر در دمای پایین قرار بگیرد با کاهش گلدهی و از بین رفتن آن مواجه می شوید.

کوددهی

در اوایل هر سال و در فصل بهار کمی آرد استخوان یا غذای کامل گیاهی به آبلیا بدهید. گیاه سازگار شده در اوایل رشد شرایط فقر خاک را تحمل می کند ولی نسبت به کوددهی و تغذیه بعدی حساس می باشد و تاثیر دارد.

خاک

پرورش گیاه آبلیا به بیشتر خاک ها جز خاک سنگین و مرطوب سازگاری نشان می دهد. به همین دلیل می توانید در بستر کشت از ترکیب خاک پیت ماس و خاک برگ استفاده کنید و البته که باید خاک از زهکشی ایده آلی هم برخوردار باشد.

آفات و بیماری ها

اگر دیدید که برگ های گیاه بد شکل شده اند و حشرات سبز رنگ روی آن وجود دارد با استفاده از سم حشره کش نفوذی بر اساس دستور سم پاشی کنید تا حشرات نابود شوند.

اگر دیدید که برگ ها و غچه ها پیش از باز شدن قهوه ای شوند نشانه این است که هوای محیط کشت خیلی گرم و خشک شده است و به همین دلیل باید غبارپاشی را انجام دهید.

چنانچه گل های آبلیا  باز نمی شود نشانه کمبود نور است که باید گلدان را به محلی پر نور تر منتقل کنید.

چنانچه برگ های آبلیا  سیاه شدند به دلیل سردی هوا است و به همین دلیل بهتر است که گیاه را به مکانی گرم تر منتقل کنید. ممکن است این مشکل به دلیل استفاده از مواد براق کننده شیمایی نیز باشد.

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا