نکات خواندنی از سینا سرلک خواننده و آهنگساز

سینا سرلک، متولد ۶ آبان ۱۳۶۱، در الیگودرز، خواننده و آهنگساز است. او موسیقی را از دوران کودکی زیر نظر پدرش بهرام سرلک که یکی از استادان موسیقی و هنر استان لرستان است، آغاز و در چندین دوره جشنواره موسیقی فجر مقام اول آواز و تنبک را کسب کرد. در کارنامه هنری او آلبوم های ماندگاری چون «کوک کولی»، ««پری چهر»، «یکیست»، «راه و ماه»، «فردای دگر»، «بی منت می»، «زیر باران»، «دلبر طناز»، «در بند تو آزادم» و «مجنون زمانه» به چشم می خورد. به مناسبت پخش جدیدترین اثر او «بخون از بغض این مردم» گفته های خواندنی از سینا سرلک را با هم می خوانیم.

گفتنی ها از سینا سرلک
بخون از بغض این مردم
که دنیاشون چقدر سخته…

*استاد محمدرضا شجریان سال‌ها پیش در پاسخ به این پرسش که «پس از شما چه ‌کسی می‌تواند پرچمدار آواز ایرانی باشد، نام دو خواننده را مطرح می‌ کند؛ یکی همایون شجریان و دیگری سینا سرلک.

*وی فارغ التحصیل دانشکده هنرهای زیبا از دانشگاه تهران است.

*یکی از شاگردان برجسته استاد محمدرضا شجریان می باشد که موسیقی را از دوران کودکی زیر نظر پدر و با ملودی های بختیاری شروع کرده است.

*در چند قطعه از آهنگ های سریال شهرزاد به عنوان همخوان حضور داشت که توانست در شناخته شدن او بیشتر کمک کند.

*به خاطر می آورد که در ۶ سالگی با صدای تار پدرش به وجد می آمده و پیش خود زمزمه می کرده است.

*پدرش مسئول امور فرهنگی شهرستان الیگودرز بود و محقق موسیقی بختیاری. وی همیشه مشغول جمع آوری قطعاتی بود که توسط پیران دهات اطراف خوانده می شد.

*وقتی مادرش خواندن و زمزمه کردن کودک را به گوش می شنود، پدر را از آن با خبر می کند. کمی بعد پدر آموزش به پسرش را آغاز می کند.

*هدف پدر این بود که استعداد نهفته پسر را هدایت کند و از او موسیقی دانی بسازد که سنت های بختیاری را حفظ کند.

*تلاش های پدر ۶ سال بعد به ثمر نشست؛ فرزندش نوجوانی شد و در رشته آواز و تنبک مقام اول را در بخش موسیقی نواحی نهمین جشنواره فجر و در بین بزرگان این موسیقی کسب کرد.

*بعد از آن جایزه بود که برای سینا اتفاق جریان سازی افتاد؛ نوازنده مشهور دوتار، حاج قربان سلیمانی، سینا را به استاد آواز ایران محمدرضا شجریان معرفی کرد و او سینا را به شاگردی پذیرفت.

*کلاس درس با شجریان هر سه شنبه برگزار می شد و سینا هر هفته همراه با پدر یا مادرش از الیگودرز به تهران می آمد.

*کار خوانندگی را از سنین کودکی آغاز کرد و در ۷ سالگی در سریال شاخه طوبی ترانه محلی خواند.

*نواختن تنبک را زیر نظر استادانی چون حسن جزایی و جمشید محبی فراگرفت و پس از آن به مدت ۶ سال زیر نظر ناصر فرهنگ فر فعالیت خود را ادامه داد.

*مدتی هم نزد کیوان ساکت به فراگیری تار مشغول بود.

*سریال خانه ای در تاریکی و سریال مرده متحرک، دو سریالی است که سینا سرلک تا به حال خوانندگی آنها را برعهده داشته است. صدای او در سریال شهرزاد در اذهان عمومی به یادگار مانده است.

*همه نوع موسیقی گوش می کند و معتقد است که حضور همگی برای پیشبرد موسیقی لازم است، اما دلیل توجه بیش از اندازه جوان ها به موسیقی پاپ را چیزی جز آسان گوار بودن آن نمی داند.

*می گوید، خوانندگی پاپ راحت است و کسانی که در این زمینه کار می کنند، نیازی به آموزش کامل ندارند و لازم نیست که مثل او بیش از ۱۵ سال تلاش کنند.

*معتقد است جوان امروزی خواهان موسیقی آسان گوار و آهنگین است.

*یکی از خواسته های مادام العمر او، پویایی موسیقی بختیاری در دستگاه های سنتی است.

*این همان چیزی است که استادش در جلسه اول تعلیم آواز با او طی می کند: به شرطی آواز ایرانی را به تو می آموزم که موسیقی بختیاری را حفظ کنی!

*در تیتراژ سریال «منزلی در ظلمات» دو قطعه از ترانه های بختیاری را با ارکستر بازخوانی کرد که مورد توجه بسیاری قرار گرفت.

*در اسفند ماه سال ۸۲ از طرف سازمان ملی جوانان به عنوان جوان نمونه ایران در حوزه هنر انتخاب شد.

*معتقد است که باید صددرصد استاد را کپی و تقلید کرد و بعد از گذراندن یک مدت زمان، راه خود را پیدا کرد و به شخصیت واقعی رسید و صاحب سبک شد.

*از نظر او هم اکنون خیلی از خوانندگان جوان نمی توانند به درستی تحریر بزنند، اما فکر می کنند کار را درست انجام می دهند.

*به نظر وی راز ماندگاری این است که هنرجو استادش را تا رسیدن به مرحله مناسب تقلید کند و سپس خودش را پیدا نماید تا بتواند یک هنرمند خوب و حرفه ای شود.

*می گوید، این شاخه و آن شاخه رفتن کار درستی نیست. هنرجو باید از ابتدا بنا را درست بگذارد و پیش یک استاد واقعی آموزش بگیرد تا تمامی تکنیک ها و مراحل مختلف کار را یاد بگیرد.

*به خاطر عشقی که به سرزمین و زبان آبا و اجدادی اش دارد، همیشه تلاش کرده موسیقی بختیاری را ادامه دهد و به احیای آن کمک کند. همین کار را در ارکستر ملی و گروه های مختلف و اجراهای داخل و خارج نیز انجام داده است.

*از دیدگاه سینا سرلک، موسیقی بختیاری گسترده، وسیع و دارای ارزش های والایی از لحاظ هنری و روایتگری است.

*باور دارد که بخش وسیعی از موسیقی ردیف دستگاهی ما الهام گرفته از موسیقی نواحی است و خیلی از گوشه های آوازی مثل دیلمان، گیلکی، بختیاری، دشتستانی و… از موسیقی نواحی ایران گرفته شده که بسیار دلنشین هستند.راهنمای حل جداول کلبه سرگرمی شماره 405 

*از نظر این هنرمند موسیقی اصیل که از تمدن چند هزار ساله ایران برآمده، به گردن فرهنگ و هنر این سرزمین حق دارد.

*مدتی خواننده ارکستر ملی ایران به رهبری فرهاد فخرالدینی بود و همین‌طور به عنوان خواننده در ارکستر سمفونیک تهران به رهبری نادر مشایخی نیز فعالیت‌هایی داشته است.

*معتقد است خواننده ای که بر اساس تکنیک پیش می رود، ضرورت دارد هر کدام از کارهایی که ارائه می دهد، با دیگری تفاوت داشته باشد.

*می گوید بخش بزرگی از تحولی که در کار هنرمند صورت می گیرد و گاه از آن به عنوان ابداع نیز یاد می شود، به نهاد و ذات هنرمند بستگی دارد. لازم است آن روحیه و ذات هنری در فرد وجود داشته باشد که تحولی که به آن اشاره کردم، ایجاد شود.

*اعتقاد دارد از سوی پروردگار، بار سنگین و مسئولیت برانگیز عشق بر دوش انسان گذاشته شده و انسان تنها موجودی است که در برابر این امانت الهی سر تعظیم فرود آورده است.

*به اشعار عاشقانه علاقه بیشتری دارد، اگرچه در این سال ها صرف نظر از به کارگیری اشعار عاشقانه در آثارش از اشعاری که بیانگر مسائل اجتماعی باشند هم استفاده کرده است.

*دلبستگی به ادبیات همیشه در او وجود داشته است تا جایی که حتی دوره عروض را نزد دکتر محمود صادقی گذرانده است.

*همواره اشعار شاعرانی چون حافظ و دیگر شاعران کهن را مورد مطالعه قرار می داد.

*برای خواندن تیتراژ همیشه از طریق کارگردان یا تهیه کننده با درونمایه فیلمنامه آشنا می شود.

*همیشه گفته که صدای او متعلق به همه مردم سرزمینش است و با عشق به مردم این سرزمین این کار را در این سال ها ادامه داده است.

*زمانی که عصبانی می شود، سعی می ‌کند محیطی که در آن است را ترک کند و در یک خلوت خودش به آرامش برسد.

*می گوید، من از زمانی که فهمیدم در این دنیا می خواهم چه کار کنم، عاشق خدا شدم، چرا که این دنیا صاحبی دارد که بسیار بزرگ و مهربان است و بعد عاشق مادر و پدر و خانواده ام هستم و بعد هم عاشق همسر و فرزندانم.

*بزرگترین ترس زندگی او گیر کردن در آسانسور است!

*در انتخاب شعر و موسیقی خیلی سختگیری می کند و شعری را گزینش می کند که هم مفهوم و معنی درست داشته باشد و هم ترکیب خوبی با موسیقی بسازد یا به اصطلاح، روی آهنگ خوب سوار شود.

*آخرین ترانه منتشر شده اش «بخون از بغض این مردم» نام داشت که با استقبال خیلی خوب اهالی موسیقی و مخاطبان مواجه شد. ترانه این اثر را «عباسعلی اسکتی» نوشته، «آریاوش» ملودی آن را ساخته، تنظیم به عهده «محمد رضایی» و میکس و مستر آن را «شارمین حیدرخان» انجام داده است.

 

 

 

 

بیشتر بخوانید :

گفتگوی اختصاصی با امیرحسین فتحی بازیگر سریال جیران : می خواهم «ماندگار» بمانم

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا