آیا بعضی از جنیان به سنگ تبدیل شده اند ؟ آیا اجنه توانایی تغییر به جنس دیگر را دارند؟
آیا بعضی از جنیان به سنگ تبدیل شده اند ؟ آیا اجنه توانایی تغییر به جنس دیگر را دارند؟ در این مطلب از جدول یاب به بررسی این سوال خواهیم پرداخت.
جنیان
لطفاً اهمیت و قدر هر کدام از انگشتر هایی که استفاده می کنیم را بیان فرمایید. از قبیل: عقیق سرخ (جگری)، فیروزه، عقیق رنگارنگ (عقیق سلیمانی سنگ باباقوری) و دیگر سنگ های موجود با رنگ های متفاوت. و این که آنها بیانگر چه چیزی هستند؟ و چه قدرتی را با خود حمل می کنند؟ و آیا این مطلب صحیح است که تعدادی از جن ها به سنگ هایی شبیه موارد فوق تبدیل شده اند؟
پاسخ اجمالی
حقیقت جن از نظر قرآن جسمانى است و مشهور و معروف بین علماى اسلامى این است که جنّ جسم لطیف شفّاف است که عنصر غالب آن آتش و هوا است و چون آتش و هوا سریع الانتقال است، بنابراین جنیان می توانند به هر شکلى که بخواهند متشکّل گردند، گاهی به صورت آدم، گاهی موجودات کوچک، گاهی موجودات بزرگ با بدنها و چشمها و موهای عجیب نمودار می شوند، اما این که تعدادی از جنیان به شکل جمادات و سنگ تبدیل شده باشند در متون دینی ما چنین مطلبی یافت نشد.
پاسخ تفصیلی
برای شناخت مشخصات، ویژگی ها، توانایی ها و هدف از خلقت جن مطالعه پاسخ های ۱۰۰ (سایت: ۸۵۷) ، ۱۳۸ (سایت: ۸۸۳) ، ۱۲۹۶ (سایت: ۱۲۷۹) و ۱۰۹۷ (سایت: ۱۱۸۳) موجود در سایت مفید خواهد بود.
اما این که جنیان چگونه می توانند به شکلهای مختلف در آیند؟! باید گفت: جنیان دارای اجسام لطیفی هستند که قدرت دارند به شکلهای مختلف در آیند و گاهی هم خداوند به حسب مصالح آنها را به صورتهای گوناگون در می آورد.
جنیان موجودات بسیار لطیف و انعطاف پذیر هستند مانند هوا که قابل انبساط و انقباض است. گاهی به صورت آدم، گاهی موجودات کوچک، گاهی موجودات بزرگ با بدنها و چشمها و موهای عجیب نمودار می شوند؛ یعنی ظاهر شدن برای انسان به صورتی خاص، نه آن که از ماهیت حقیقی خود خارج شوند و تغییر ماهیت دهند، بلکه به این معنا است که در قوه حس و ادراک انسان به صورتهای مختلفی محسوس می شوند، بدون آن که تغییر ماهیتی صورت گیرد . [۱]
عنصر غالب جنّ آتش است و چون دارای جسم لطیف هستند قدرت دارند تا به اشکال مختلف در آیند، [۲] اما این که تعدادی از جنیان به شکل جمادات و سنگ تبدیل شده باشند، در منابع دینی و روایی مطلبی دال بر چنین اتفاقی یافت نشد.
[۱] دائره المعارف تشیع، ج ۵، ص ۴۵۲٫
[۲] امین، سیده نصرت،(بانوی اصفهانی)، مخزن العرفان فی تفسیرالقرآن، ج ۱۴، ص ۱۳۹٫
بیشتر بخوانید:
آیا اسلام به زنان اجازه رانندگی می دهد ؟ رانندگی زنان در اسلام چه حکمی دارد ؟