معنی قوام بودن مرد در قرآن چیست ؟ این کلمه از کجا گرفته شده است؟

در این مطلب از جدول یاب به این موضوع می پردازیم که معنی قوام بودن مرد در قرآن چیست ؟ این کلمه از کجا گرفته شده است؟ با هم در ادامه می خوانیم.

قوام بودن مرد

قوام بودن مرد

نخست باید دانست آنچه در اسلام توصیه شده مهربانى و لطف در میان اعضا خانواده است و در آیات و روایات درباره خوش اخلاقى و رسیدگى مردان نسبت به خانواده سفارشات بسیارى شده است.

سیره خود پیامبر (ص) و امامان (ع) و بزرگان ما همگى نیکى و محبت به همسر و فرزندان بوده است و براى مردانى که بداخلاقى دارند مجازات فشار قبر قرار داده شده است.

جهت توضیح بیشتر توجه شما را به مطالب زیر جلب مى کنیم:

درباره آیه شریفه‏ «الرجال قوامون على النساء» باید معناى آن را به درستى فهم نمود. در این رابطه باید ابتدا درک درستى از (قوام) بودن مرد و دایره شمول آن داشت، تا بتوان به دلیل و فلسفه آن راه یافت. بنابراین در اینجا سه نکته باید روشن شود: معنا، گستره و حکمت.

الف) در رابطه با معناى کلمه (قوام) آمده است: «القوام من القیام و هو اداره المعاش‏ یعنى، (قوام) مشتق شده از (قیام) و آن به معناى اداره امور زندگى است».(۱)

ب) گستره این حکم محدود به روابط خانوادگى است. به عبارت دیگر این آیه، بیانگر برترى مطلق مرد نسبت به زن نیست و تنها مسؤولیت مرد در سرپرستى کانون خانواده را بیان نموده و به دنبال آن، به برخى از توابع این مسؤولیت (مانند لزوم تأمین نیازهاى اقتصادى خانواده) اشاره مى کند.

ج) فلسفه این حکم آن است که به طور طبیعى مرد، توانایى بهترى براى اداره خانواده و تأمین نیازمندى هاى آن دارد.

از طرف دیگر زن نیازمند محیطى امن همراه با آسایش کافى است تا در پرتو آن، بتواند به انجام وظایف دیگرى که در نظام آفرینش بر عهده او قرار داده شده است (مانند حمل، رشد و تربیت فرزند و…) بپردازد.

بنابراین ریاست و مسؤولیت مرد و در راستاى آن تلاش براى اداره و تأمین نیازهاى خانواده، نه تنها امرى شرعى بلکه حقیقتى تکوینى و متناسب با نظام خلقت زن و مرد است.

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا