فتوای آیت الله وحید خراسانی درباره روزه ماه رمضان در دوره بیماری کرونا
در این مطلب از جدولیاب ، توضیحاتی درباره فتوای آیت الله وحید خراسانی درباره روزه ماه رمضان سال ۱۴۰۰ در دوره بیماری کرونا خواهیم داشت! با ما همراه باشید. دومین ماه مبارک رمضان در شرایط کرونایی از روز ۲۵ فروردین ماه سال ۱۴۰۰ شمسی آغاز خواهد شد؛ روزهایی که به هر شکل می تواند سختی دوچندانی را برای روزه داران در پی داشته باشد.
مبتنی بر این شرایط در آستانه ماه مبارک رمضان و با توجه به شیوع ویروس کرونا که موج چهارم آن را نیز در کشور سپری می کنیم، نظر آیت الله وحید خراسانی ، از مراجع تقلید شیعه در خصوص حکم روزه در ماه مبارک رمضان در ایام کرونا ذکر می شود.
جواب:
کسی که می داند روزه برای او ضرر ندارد، اگرچه پزشک بگوید ضرر دارد، باید روزه بگیرد. همچنین کسی که یقین یا گمان به ضرر مورد اعتنا یا ترس آن را که منشاء عقلایی علت بجایی داشته باشد دارد اگر چه پزشک بگوید ضرر ندارد نباید روزه بگیرد و اگر هم روزه بگیرد صحیح نیست، مگر اینکه روزه برای او ضرر نداشته و قصد قربت کرده باشد که در این صورت روزهاش صحیح است.
اگر انسان احتمال بدهد که روزه برایش ضرر قابل اعتنا دارد و از آن احتمال ترس برای او پیدا شود چنانچه احتمال او عقلایی باشد، احتمال بجا نباید روزه بگیرد و اگر روزه بگیرد باطل است، مگر در صورتی که ضرر نداشته باشد و قصد قربت کرده باشد.