اصطلاحات کاربردی عکاسی در حل جدول

اصطلاحات آمده در این مطلب مربوط به رشته عکاسی و کار با دوربین عکاسی می باشد که برخی از آنها بسیار اختصاصی می باشند و برای برخی ها بیگانه و اغلب آنهایی که با عکاسی سرو کار دارند کمتر و آنهایی که با رشته عکاسی مرتبط نیستند، در صورت برخورد با این اصطلاحات غریبه هستند. در اینجا لیست اصطلاحات عکاسی که بیشترین کاربرد را در عکاسی مقدماتی دارد را برایتان آماده کرده ایم.

اصطلاحات کاربردی عکاسی

۱- لنز 

لنزها در دوربین، مجموعه ای از عدسی های واگرا و هم گرا که تشکیل یک عدسی محدب مرکب را می دهد، هستند. لنز پرتوهای نور را که به سمت دوربین و دریچه ی ورودی می آیند، در یک نقطه متمرکز می کند

اصطلاحات کاربردی عکاسی 

۲- اتاقک تاریک 

اتاقک تاریک یا بدنه دوربین محل قرارگیری سطح حساس به نور است. در دوربین های آنالوگ سطح حساس به نور یا حسگر نوری الکترونیکی از جنس سیلیکون (sensor) فیلم است و در دوربین دیجیتال به جای فیلم از سنسور استفاده شده است.

۳- سینکرونیزه 

سرعت همزمان میان باز شدن کامل پرده شاتر و تخلیه کامل نور فلاش را سرعت سینکرونیزه میگویند.

۴- ترکیب بندی یا کمپوزیسیون 

منظور از ترکیب بندی در عکاسی چیدمان مناسب عناصر درون کادر است. به نحوی که بتواند توجه و چشم مخاطب را به سمت سوژه اصلی در عکس هدایت کند.

۵- زاویه دید

زاویه ای است که لنز میتواند فضای روبه روی خود را ببیند.

۶- پرسپکتیو 

نشان دادن تصاویر سه بعدی بر روی یک صفحه تخت و دو بعدی در حالی که اندازه و شکل و فاصله اشیا و اجسام را از یکدیگر نشان دهد.

۷- عمق میدان (depth of field) 

عمق میدان یا depth of field به محدوده هایی از عکس گفته میشود که دارای وضوح بیشتری نسبت به بقیه محدوده است و به صورت قابل توجهی فوکوس شده باشد.

۸- زاویه دماغی (look room) 

در قانون زاویه دماغی در عکاسی باید به طور استاندارد یک فضای خالی جلو صورت سوژه قرار داد. در غیر این صورت احساس خفگی، عدم رضایت و به انتها رسیدن به مخاطب القا میشود.

۹- فضای خالی بالای سر (head room) 

طبق قانون فضای خالی بالای سر در عکاسی، سوژه در کادر باید طوری قرار گیرد که فضای خالی در بالای سر او وجود داشته باشد و کادر بعد از آن بسته شود. head room در عکس باعث ایجاد حس تنفس، آرامش ذهنی و فضایی برای تنفس فکر میباشد.

۱۰- فاصله کانونی 

فاصله کانونی عبارت است از فاصله محل مرکز اپتیکال تا جایی که تصویر مجازی در دوربین تشکیل شده است.

۱۱- دیافراگم 

دیافراگم مجموعه ای از تیغه های فلزی متحدالشکل، متحدالمرکز و متحدالمحیط میباشد که از اطراف به دور بدنه لنز فیکس شده و در مرکز آزاد میباشد.

۱۲- فوکوس 

فوکوس در عکاسی یعنی رسیدن به حداکثر وضوح در عکس است. در دوربین های دیجیتال کاربر با حرکت دادن به اجزایی از لنز واضح ترین تصویر را بر روی سنسور به دست می آورد.

۱۳- حساسیت ایزو 

حساسیت ایزو که سرعت نور وارد شده به سنسور را کنترل میکند با اعداد ۱۰۰ ۲۰۰ ۴۰۰ ۸۰۰  ۱۶۰۰ ۳۲۰۰ ۶۴۰۰ در دوربین نشان داده میشود.

اصطلاحات کاربردی عکاسی 

۱۴- سرعت شاتر

سرعت شاتر، حجم نور ورودی به سنسور دوربین توسط یک پرده که از جنس پارچه یا فلز می باشد را کنترل می کند. محل قرار گیری شاتر پشت آینه در جایی به نام gate است. پرده شاتر میتواند به صورت عمودی یا افقی حرکت کند که هر کدام از این حالات تاثیرات مختلفی را بر روی عکس ایجاد کند.

۱۵- لنزهای ساده یا فیکس 

لنز ساده یا فیکس لنزی است که فقط یک زاویه دید دارد و امکان تغییر آن وجود ندارد.

۱۶- لنزهای مرکب یا زوم 

لنزی است که از راهرویی طولانی تشکیل شده که مجموعه عدسی های زیادی در آن قرار دارد. و به خاطر قرار گیری هر یک از این عدسی ها در نقطه ای مشخص امکان تغییر زاویه دید فراهم میشود.

۱۷- فیلترها 

فیلترها وسایلی هستند که بخشی از نور را جذب کرده و بخشی از آن را عبور می دهند. نورهایی را که جذب می کنند نورهای مکمل هستند و تیره تر نشانشان می دهند، نورهایی را که عبور می دهند هم خانواده هستند و روشن ترشان می کنند.

۱۸- نوردهی

نوردهی در عکاسی عبارت است از میزان نوری که در طی فرآیند عکسبرداری به دوربین وارد شده و به سطح حساس به نور (فیلم یا حسگر تصویری) برخورد می نماید. به تعبیری دیگر میزان نوردهی به فیلم برای تشکیل تصویر برسطح حساس به نور را نوردهی می نامیم.

۱۹- ضریب اف (f number)

ضریب اف عددی‌ است که برای مشخص کردن و اندازه‌ گیری بزرگی دریچه دیافراگم یک مجموعه نوری استفاده میشود.

۲۰- Light Metering Method 

حالت های مختلفی برای نورسنجی دوربین وجود دارد که به آن light metering method گفته میشود. هرکدام از حالت ها در این قسمت نشان می دهند عکاس می خواهد چگونه نوردهی اتوماتیک را تنظیم کند

۲۱- اگزیف (exif)

اطلاعاتی شامل تاریخ، مکان جغرافیایی و نیز برخی از تنظیمات دوربین از قبیل دیافراگم و سرعت شاتر را نشان میدهد.

۲۲- leg time

مدت زمانی بین فشار دادن دکمه شاتر تا لحظه ثبت تصویر را Leg Time گویند.

۲۳- لنز ماکرو

لنزی است که قابلیت عکاسی از فاصله بسیار نزدیک از سوژه را فراهم می آورد. برای عکاسی از حشرات مناسب میباشد.

۲۴- هیستوگرام (Histogram) 

هیستوگرام نموداری است که از طریق آن میتوان مناطق روشن و تاریک عکس را شناسایی کرد. در صورتی که این نمودار دچار عدم تعادل بود میتوان آن را با نرم افزارهای ویرایش عکس تصحیح کرد.

اصطلاحات کاربردی عکاسی 

۲۵- jpeg 

jpeg فرمتی برای ذخیره سازی عکس در دوربین های دیجیتال میباشد که کانال های رنگی آن ۸ بیتی است. که یعنی حداکثر ۱۶ میلیون رنگ در این تصویر ذخیره میشود. با ذخیره کردن عکس با این فرمت کیفیت آن کاهش پیدا میکند.

۲۶- raw

فرمتraw، فرمتی برای ذخیره سازی عکس در دوربین های دیجیتال میباشد که کانال های رنگی آن ۱۲ بیتی میباشد. این فرمت گرچه که فضای زیادی را اشغال میکند اما به خاطر اینکه به طور مستقیم عکس را ذخیره میکند و هیچ گونه پردازش و فشرده سازی روی آن صورت نمیگیرد کیفیت عکس بالا میباشد.

۲۷- تقدم دیافراگم(aperture priority) 

حالت تقدم دیافراگم در دوربین با A یا AV نشان داده میشود. در این حالت تنظیم دریچه دیافراگم به عهده عکاس است. سرعت شاتر را دوربین تعیین میکند.

۲۸- تقدم سرعت شاتر(Shutter Priority) 

حالت تقدم سرعت شاتر در دوربین ها با S  یا TV مشخص میشود. در این حالت شما میتوانید سرعت شاتر را تنظیم کنید. دوربین وظیفه تنظیم دریچه دیافراگم را به عهده دارد.

۲۹- auto bracketing

با قایلبت auto bracketing در دوربین میتوان از سوژه چند عکس با نوردهی متفاوت در بازه های منفی تا مثبت ثبت کرد.

۳۰- قدرت روشنایی 

قدرت روشنایی، یکی از خصوصیات لنزها میباشد که مشخص میکند عدسی های لنز چه مقدار از نور محیط را تلف نمیکنند. به بیان دیگر چه مقدار از نور را از خود عبور میدهند.

۳۱- live view 

حالتی است که در دوربین های دیجیتال ازسال ۲۰۰۵  تعبیه شده است و عکاس میتواند به صورت پیوسته و بدون فوت وقت تصویر در جریان  را در ال سی دی ببیند.

اصطلاحات کاربردی عکاسی 

۳۲- saturation

یکی از صفات رنگ است و عبارت است از میزان خلوص یک رنگ از رنگ سفید. یعنی اگر نور سفید را به یک رنگ اضافه کنیم درجه اشباع آن کم میشود و اگر نور سفید را از یک رنگ بگیریم آن رنگ اشباع شده تر و خالص تر به نظر میرسد.

۳۳- نور اصلی یا key light

اصلی ترین نور است و نورپردازی چهره با آن انجام می شود، در نتیجه باید قوی ترین و پرقدرت ترین نور باشد. این نور می تواند در پنج موقعیت رامبراند، پروانه، کلاسیک، ۳۰ درجه و نیمه قرار گیرد.

۳۴- نور فرعی یا fill light 

نور فرعی، نوری است که می تواند سایه های ایجاد شده توسط نور اصلی را کم رنگ کند. از نظر قدرت نباید با نور اصلی یکی باشد زیرا باعث ایجاد سایه های جعلی میشود.

 

 

 

بیشتر بخوانید :

فهرست زبان ها و لهجه های ایرانی در حل جدول

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا