ریشه ضرب المثل حنایش دیگر رنگی ندارد و کاربرد این مثل
از دیگر ضرب المثل عای رایج در زبان فارسی می توان به ضرب المثل حنایش دیگر رنگی ندارد اشاره کرد در این مطلب از بلاگ جدول یاب به ریشه ضرب المثل حنایش دیگر رنگی ندارد و کاربرد این مثل خواهیم پرداخت! با ما همراه باشید.
حنایش دیگر رنگی ندارد یعنی چه؟
۱- یعنی دیگر حرف های او اعتباری ندارد و نمی توان به او اعتماد کرد.
۲- وقتی بخواهند بی فایده بودن کار کسی را نشان دهند، این ضرب المثل را به کار می برند.
۳- کسی که بسیار دروغ می گوید و با وعده هایش دل مردم را خوش می کند ولی در عمل هیچ کارکرد درست و حسابی ای ندارد، می گویند حنایش برای ما رنگی ندارد و از او هیچ خیری به آدم نمی رسد!
ریشه ضرب المثل حنایش دیگر رنگی ندارد
در قدیم مردم به حمام عمومی می رفتند و برای رنگ کردن موها و حتی انگشتان دست و پایشان از حنا استفاده می کردند. حنا گذاشتن کار دلاک بود. مردم به ترتیب می ایستادند و غلظت حنا به نسبت تعداد مشتریان بستگی داشت. یعنی مشتری های ابتدای صف، حنایشان پر رنگ تر از مشتری های انتهای صف بود.
دلاک هم که از دلش نمی آمد حنا را دوباره درست کند که غلیظ تر شود و به آخری ها هم به اندازه اولی ها برسد، کلک می زد و همان حنا را تا آخر به سر همه می گذاشت. آنهایی که آخر صف بودند وقتی حنایشان گذاشته می شد می دیدند کمرنگ است و می گفتند دیگر حنایش رنگی ندارد.
ظاهرا هم همین بود چون حنا واقعی رنگی نداشت اما اصل آن به خساست و بد ذاتی دلاک بر می گشت چون پول می گرفت اما جنس با کیفیت به مشتری نمی داد.
به همین دلیل به آنکه کلک می زند و فکر می کند می تواند مردم را گول بزند، می گویند حنایش رنگی ندارد. یعنی دیگر کارها و حرف هایش را کسی باور نمی کند از بس که دیگران را فریب داده است.
بیشتر بخوانید :
ریشه ضرب المثل مرغ از قفس پرید و کاربرد آن