تکنیک های کاربردی درمان ریزش ابرو به صورت اصولی و خانگی

یکی از مشکلاتی که معمولا اغلب خانم ها با آن روبرو هستند ریزش ابروهایشان است ، که البته جای نگرانی وجود ندارد و با چند تکنیک و ترفند می توان به درمان آن پرداخت .

با گذشت زمان و افزایش سن ریزش مو ابرو گریبان گیر خانم‌ها و آقایان می‌شود. بسیاری از افراد توجه خاصی نشان نمی‌دهند و سعی می‌کنند با محصولات آرایشی کاستی‌های چهره خود را بپوشانند؛ اما همیشه کسانی هستند که به زیبایی طبیعی چهره خود اهمیت می‌دهند و به دنبال درمان مناسب می‌گردند. اولین قدم برای مقابله با ریزش موی ابروها، شناسایی علت ریزش ابرو با مشورت پزشک است. تکنیک های کاربردی درمان ریزش ابرو را در این مطلب خواهید خواند ، با ما همراه باشید.

علت ریزش ابرو چیست؟

موی ابرو درست همانند موی سر و مژه‌ها ممکن است به سبب عوامل مختلف بریزد و کم پشت شود. برخی از شایع‌ترین این عوامل عبارت‌اند از:

  • طاسی منطقه‌ای یا ریزش موی سکه‌ای
  • کمبود مواد مغذی
  • اگزما (درماتیت آتوپیک)
  • پسوریازیس
  • التهاب تماسی پوست (درماتیت تماسی)
  • درماتیت سبورئیک (اگزمای سبوره)
  • کچلی قارچی (کرم حلقوی)
  • مشکلات تیروئیدی
  • بیماری جذام
  • استرس و اضطراب
  • بارداری و زایمان
  • تلوژن افلوویوم
  • افزایش سن
  • برداشتن ابرو و مصرف محصولات آرایشی
  • مصرف دارو
  • شرایط ژنتیکی
  • و …

تکنیک های کاربردی درمان ریزش ابرو

۱. درمان ریزش ابرو با قطره موضعی بیماتوپروست

بیماتوپروست یک قطره چشمی است که با تأیید سازمان غذا و دارو برای کمک به رشد مجدد مژه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محلول نوعی درمان موضعی است که افراد مستقیماً روی بر روی مژه‌ها و ابروی خود اعمال می کنند. مطالعات متعدد نشان داده اند که استفاده از این قطره دارویی یک بار در روز می تواند نتایج بسیار امیدوارکننده ای به همراه آورد. عوارض جانبی بیاتاتوپروست ۰.۰۳٪ عبارت‌اند از:

  • درماتیت تماسی
  • تیرگی پوست (یا انواع لکه‌های پوستی)
  • خارش بدن


۲. کورتیکواستروئید، درمان ریزش ابرو در ۴ هفته

استفاده از کرم یا پمادهای استروئید سرعت ریزش ابرو را کم می‌کند. بنابر مطالعات انجام شده، این پمادهای موضعی قوی، تا ۲۵٪ رشد مجدد موها را به همراه دارند. همچنین می توان به جای داروهای موضعی، با تزریق کورتیکواستروئید رشد مو را در نواحی ریخته تحریک کرد. این روش درمان معمولاً به بیماران مبتلا به آلوپسیا آره اتا (طاسی منطقه‌ای) توصیه می‌شود که با کم کردن التهاب و پاسخ ایمنی بدن، پس از ۴ هفته نتایج آن ملموس است.


۳. قطع ریزش ابرو با ماینوکسیدیل

محلول ماینوکسیدیل یک داروی تنظیم کننده هورمون است و اغلب در کنار کورتیکواستروئیدها برای درمان ریزش موی سکه‌ای اتا مصرف می شود. اثربخشی این داروی ضد ریزش در کنار کورتیکواستروئیدها به مراتب بیشتر از زمانی است که به تنهایی مصرف شود و طی چند ماه ریزش ابرو ناشی از  برهم خوردن تعادل هورمون‌ها را احیا خواهد کرد.


۴. درمان ریزش ابرو با طب سوزنی

برخی معتقدند که طب سوزنی با کاهش حملات به فولیکول‌های مو و تحریک گردش خون، ممکن است ریزش ناشی از طاسی منطقه‌ای را درمان کند.

 

۵. آنترالین و تحریک رشد موی ابرو

در مواقعی که علت ریزش مو مشکلات پوستی مانند پسوریازیس است، مصرف داروی ضد التهابی آنترالین توصیه می‌شود. مصرف این دارو رشد خوب موها را تحریک خواهد کرد.

 

۶. هورمون درمانی و برطرف کردن ریزش ابرو

در مواردی که ریزش مو به دلیل اختلالات هورمونی اتفاق می‌افتد، پرشک متخصص غدد ممکن است هورمون‌های محرک تیروئید مانند قرص استروژن یا قرص تستوسترون را برای بیمار تجویز کند.

 

۷. رژیم غذایی سالم، نیاز اساسی ابروها

مکمل غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها، اسیدهای چرب امگا۳ و اسیدهای چرب امگا۶ با ریزش مو مبارزه می‌کند. تامین نیازهای اساسی تغذیه‌ای بدن، علاوه بر درخشندگی ساقه‌ی موها، ریشه‌ی تارهای مو را تقویت و رشد آن‌ها را چند برابر خواهد کرد. تا حد امکان مواد غذایی زیر را در رژیم خود بگنجانید:

  • غذاهای حاوی ویتامین A
  • غذاهای حاوی ویتامین C
  • غذاهای دارای ویتامین E
  • غذاهای سرشار از پروتئین
  • غذاهای سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳
  • غذاهای سرشار از آهن مانند شیر و سبزیجات سبز

    تکنیک های کاربردی درمان ریزش ابرو
    تکنیک های کاربردی درمان ریزش ابرو

۸. درمان ریزش ابرو با روغن کرچک

اگر عجله ندارید و به دنبال یک ترکیب خانگی و مطمئن هستید، روغن کرچک یک داروی خانگی کاملا طبیعی است که در دراز مدت غوغا می‌کند. هربار که این روغن را روی ابروها اعمال می‌کنید، مقداری هم روی مژه‌ها بمالید تا به مرور زمان پرپشت شدن خط مژه را به چشم ببینید. روزی یک مرتبه روی یک تکه پنبه مقداری روغن کرچک بریزید و آن را روی ابروها بمالید؛ بگذارید ۴۰ تا ۴۵ دقیقه بماند و بعد با دستمال مرطوب پاک کنید.


۹. دانه شنبلیله ساقه ابرو را ضخیم می‌کند

پروتئین، اسید نیکوتینیک و لسیتین موجود در دانه شنبلیله نه تنها به ریشه ابرو جان دوباره می‌بخشد، بلکه ساقه‌ی مو را قوی و ضخیم می‌کند. مقداری دانه شنبلیله را بخیسانید، سپس آن ها را له کنید تا خمیری حاصل شود. مقداری روغن نارگیل یا روغن بادام طبیعی به خمیر اضافه کرده و روی ابروها بمالید. برای اثربخشی بهتر بگذارید یک شب کامل روی ابرو بماند و صبح روز بعد با آب گرم بشویید.

۱۰. رشد سریع ابرو با روغن رزماری

روغن رزماری از قدیم‌الایام به عنوان یک داروی گیاهی موثر در درمان ریزش مو شناخته می‌شود. هر شب قبل از خواب ابروهای خود را با روغن رزماری ماساژ دهید و صبح روز بعد با آب ولرم بشویید. پس از یک ماه، به وضوح تاثیر شگفت انگیز آن را مشاهده خواهید کرد.


۱۱. درمان ریزش ابرو با روغن بادام

روغن بادام را که می‌شناسید؟ اصلا می‌توانید یک مشکل پوست و مو نام ببرید که با روغن بادام تلخ یا شیرین برطرف نشود؟ برای موها بهتر است از روغن بادام تلخ استفاده کنید. این روغن طبیعی سرشار از پروتیئن‌هایی است که ضمن احیای سلول‌های پوست، ساقه‌ی مو را نرم و لطیف و ریشه‌ی آن را تقویت می‌کند. به مدت یک ماه هر شب قبل از خواب مقداری روغن بادام گرم را بر روی ابروها بمالید و صبح روز بعد با آب ولرم بشویید.

 

۱۲. رشد معجزه آسای موی ابرو با سیر

سیر به شکل حیرت انگیزی رشد موها را سرعت می‌بخشد؛ اما توجه داشته باشید که این روش با مقداری سوزش همراه است و اگر بیش از حد روی پوست بماند، باعث سوختگی و التهاب پوست می‌شود. یک عدد سیر را از وسط نصف کنید و آن را روی تارهای ابرو بمالید. پس از چند ساعت با آب ولرم شستشو دهید.

۱۳. درمان ریزش ابرو با وازلین

همه ما با خواص بی شمار وازلین برای پوست آشنا هستیم؛ اما به همینجا ختم نمی‌شود! این ماده ضخامت موها را به شکل حیرت انگیزی بیشتر می‌کند. عادت کنید هر روز مقداری وازلین را روی ابروهای کم پشت خود بمالید و با یک براش خوب پخش کنید تا در مدت زمان کوتاهی تاثیر آن را به چشم ببینید.


۱۴. تقویت ریشه ابرو با سرم تقویتی

این روزها بی‌شمار سرم‌های تقویتی به بازار آمده که ادعا می‌کنند تارهای از دست رفته ابرو را بازگردانده و ریشه‌ی موها را احیا می‌کنند؛ اما آیا این ادعا واقعا صحت دارد؟ باید گفت بله! ترکیبات درون برخی از این سرم‌ها قادرند تا زمانی که فولیکول‌های مو آسیب ندیده باشند، رشد موها را تحریک و تقویت کنند. یک سرم ابروی با کیفیت انتخاب کنید و حداقل به مدت ۵ هفته از آن استفاده کنید تا تغییر را به چشم ببنید.

۱۵. کاشت مو یا میکروبلاستیک ابرو

زمانی که هیچ راهی برای درمان ریشه‌ی ضعیف و رشد مجدد موهای طبیعی وجود نداشته باشد، آخرین گزینه کاشت ابرو یا میکروبلاستیک ابرو است که رشد موی طبیعی انسان نیست؛ اما به هر شکل ظاهر ابرو را کامل می‌کند. فرایند کاشت موی ابرو درست مانند کاشت موی سر است. برخی از افراد نیز ترجیح می‌دهند کم پشتی و ریزش‌های پراکنده را با میکروبلاستیک ابرو (تتوی موقت) پنهان کنند.

۱۶. پوشاندن قسمت‌های خالی ابرو با آرایش

برای پوشاندن موقت ریزش‌های پراکنده، یک مداد آرایشی خوب را انتخاب کرده و کشیدن ابرو با مداد را امتحان کنید. هرچند استفاده مداوم از مداد ابرو در دراز مدت خود عامل سست شدن ریشه‌ها و ریزش ابروست؛ اما استفاده کوتاه مدت از یک محصول با کیفیت مانعی ندارد.

 

 

 

 

بیشتر بخوانید :

برای رنگ کردن ابرو با مواد طبیعی چه گزینه هایی را می توان امتحان کرد؟

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا