شغل مورد علاقه من چیست؟ | راهنمای پیدا کردن شغل مناسب
آیا به یاد دارید که ۱۸ ساله بودید و این اضطراب و نگرانی را در خود حس نمیکردید که وقتی مردم از شما میپرسیدند چه شغل و کارتان چیست؟، چه برسد به یک شغل ایدهآل؟ این کاملاً طبیعی است – بسیاری از ما فقط پس از پایان تحصیلات متوسطه یا دانشگاه و یا بعد از پایان خدمت سربازی تصمیم نمی گیریم یک شغل رویایی داشته باشیم یا در یک رشته در دانشگاه مستقر شویم و تا آخر عمر به آن ادامه دهیم. پس چگونه شغل مورد علاقه خود را پیدا می کنید وقتی نمی دانید چه کاری می خواهید انجام دهید؟
سازمان علمی و آموزشی «فرادرس» (Faradars) از قدیمیترین وبسایتهای یادگیری آنلاین است که توانسته طی بیش از ده سال فعالیت خود بالغ بر ۱۲۰۰۰ ساعت آموزش ویدیویی در قالب فراتر از ۲۰۰۰ عنوان علمی، مهارتی و کاربردی را منتشر کند و به بزرگترین پلتفرم آموزشی ایران مبدل شود در ادامه مقالهای از مجله فرادرس در مورد انتخاب شغل رویایی برای شما آوردهایم . لطفا روی لینک زیر کلیک کنید:
مقدمه
تا به حال به نقاط قوت خود نگاه کنید، به این فکر کنید که چه کسی هستید، با مردم صحبت کنید، خود را پرورش دهید، نیازهای خود را در نظر بگیرید، و کاری را انجام دهید که در پایان روز شما را اقناع و راضی میکند. طبق یک نظرسنجی اخیر ، ۶۰درصد از مردم به تنهایی به دنبال تغییر شغل هستند. بنابراین، اصلاً غیرعادی نیست که فکر کنید “من نمی دانم چه شغلی می خواهم” یا حتی “من به تغییر شغل نیاز دارم اما نمی دانم چه کار کنم.” و یا اینکه شغل مورد علاقه من چیست؟
دانستن اینکه تغییر شغل ممکن است (و احتمالاً حتی اجتناب ناپذیر) یک اختیار است. اما، وقتی برای تغییر آماده هستید، چگونه می دانید که چه حرفه یا مسیر شغلی برای شما مناسب است و یا مورد علاقه شماست؟ خیلی آسان است که در شغل یا شغلی که واقعاً از آن راضی نیستید، راضی شوید و حتی بدون اینکه متوجه شوید، شغلی رویایی را از دست بدهید.
در این مقاله از مطالب وبلاگ جدولیاب شش نکته را برای شما به اشتراک می گذاریم که چگونه بفهمید میخواهید چه کاری انجام دهید، شغل مورد علاقه من چیست؟ و بر موانع بلاتکلیفی و ندانستن آنچه میخواهید غلبه کنید.
پیدا کردن شغل مورد علاقه من : چگونه بفهمید که چه کاری میخواهید انجام دهید:
- با قدرت و توان خود، سرپرستی و مدیریت کنید.
- برای جلوگیری از بن بست، گذشته خود را ارزیابی کنید
- با مردم صحبت کنید تا بدانید شغل مورد علاقه شما چیست؟
- ابتدا در کلاسهای آموزشی شرکت کنید، بعداً متوجه شوید که چه شغلی می خواهید؟
- در نظر بگیرید که به چه محیط کاری نیاز دارید
- کاری را انجام دهید که شما را قانع و راضی می کند (حتی اگر هنوز ندانید که این برای یک شغل به چه معناست)
با قدرت و توان خود، سرپرستی و مدیریت کنید
فقط به این دلیل که نمی دانید چه شغلی می خواهید به این معنی نیست که نمی دانید در چه کاری خوب هستید. یک راه عالی برای تمرکز بر مهارت های خود این است که فهرستی از نقاط قوت خود تهیه کنید. اگر واقعا شما نمیدانید، از یک دوست یا همکار مورد اعتماد نظر آنها را بپرسید. یا از تجربیات کسانی که در یک شغل خاصی پیشه داشتهاند بپرسید.
نگاهی فعال به آنچه که در آن مهارت دارید و چه چیزی باعث می شود شخصیت شما را مشخص کند، روشی قدرتمند برای ارزیابی مسیر شغلی است که متناسب و تکمیل کننده آن نقاط قوت است.
البته اگر به اندازه کافی تلاش کنید یا وقت کافی بگذارید، می توانید در هر کاری خوب و مستعد باشید. اما اگر به نقاط قوت خود اجازه دهید به جای مجبور کردن خود به شغلی که واقعاً مناسب روحیات شما نیست، شما را به سمت کاری که باید انجام میدهید و مناسب طبع شما باشد. هدایت کند، میتوانید در زمان زیادی صرفهجویی کنید و از ناامیدی جلوگیری کنید.
به عنوان مثال، ممکن است خودتان را متقاعد کرده باشید (یا اجازه دهید دیگران شما را متقاعد کنند) که شغلی پیدا کنید که داخلش محاسبات باشد مثل حسابداری، فقط برای اینکه بفهمید که عاشق استفاده از منطق برای حل مسائل هستید.
در این صورت، ممکن است در واقع به چیزی مانند یک بلاگر یا یک برنامه نویس بازی یا اپلیکیشیم علاقه داشته باشید که ممکن است از قبل آن را تجربه نکرده باشید.. آسان است که اجازه دهید ایده های از پیش تعیین شده شما را از یک حرفه فناوری موفق باز دارد، اما، اگر کمی وقت بگذارید و به نقاط قوت خود نگاه کنید، احتمالاً از آنچه به شما می گویند شگفت زده خواهید شد.
برای جلوگیری از بن بست، تجربیات کاری گذشته خود را ارزیابی کنید
برای اینکه بتوانید شغل مورد علاقه خود را پیدا کنید و از تجربیات دیگران استفاده کنید کافی است به سوالات زیر در مورد هر مکانی که کار کرده اید پاسخ دهید:
- چه چیزی را در انتخاب شغل مورد علاقه بیشترین و کمترین دوست دارم؟
- چه چیزی را در فرهنگ صنعت بیشتر و کمترین دوست دارم؟
- چه چیزی را در مورد محیط کاری بیشتر و کمترین دوست دارم؟
- چه چیزی را در افرادی که با آنها کار کردم بیشتر دوست دارم و کمتر؟
- چالش برانگیزترین چیز در مورد کار و شغل چیست؟
- چه زمانی شادترین یا مغرورترین بودم؟
- بزرگترین دستاورد من چه بود؟
- چه چیزی را در مسئولیت هایم بیشتر و کمترین دوست دارم؟
ارزیابی گذشتهتان همچنین میتواند به شما کمک کند تا لحظات مهمی را که ممکن است نادیده گرفتهاید، به یاد بیاورید و مشخص کند که از کار خود راضی نیستید. اگر نگاه کردن به گذشته شروع به کشف الگوهای منفی در مورد نوع خاصی از شغل یا شغل کند، این راهی است برای تشخیص اینکه زمان ادامه کار فرا رسیده است.
مکن است فرصتهایی را در جای دیگری از دست بدهید که با نیازها و تواناییهای شما سازگاری بیشتری دارد. تجزیه و تحلیل گذشته شما یک جزء کلیدی برای کشف انواع موقعیت هایی است که بهترین کار و شادترین خود را نشان می دهد.
با مردم مشورت کنید تا بدانید شغل رویایی شما چیست
شروع کنید به مدتی در جستجوی شغل خود برای درخواست و برنامه ریزی مصاحبه های اطلاعاتی با افرادی در زمینه هایی که به آنها علاقه دارید تا در مورد مسیرهای شغلی آنها اطلاعات کسب کنید و مشاوره شغلی دریافت کنید. در مورد شغل، تمام جزئیات را از صاحبان مشاغل بپرسید.
فقط مطمئن شوید که از قبل با سؤالات آماده شده باشید تا از این جلسات یا تماس ها بیشترین بهره را ببرید.
و خود را به افرادی که می شناسید یا با آنها ارتباط دارید محدود نکنید. میتوانید از شبکههای ارتباطی مجازی هم بهره ببرید . با عضویت در کانال های شغلی در تلگرام و فالوو کردن صفحات مخصوص درباره مشاغل در اینستاگرام بتوانید به این سوال پاسخ دهید که شغل مورد علاقه من چیست؟.
به چت های توییتر، دیگر پلتفرم های رسانه های اجتماعی یا گروه های فیس بوک یا تلگرام یا اینستاگرام یا واتساپ بپیوندید. به لینکدین بروید و شرح شغل افراد را بخوانید یا مصاحبه ها و مقالاتی را در مورد افرادی که در مشاغل مورد علاقه شما هستند بخوانید. برای مثال، اگر کنجکاو هستید که یک روز از زندگی یک توسعهدهنده وردپرس چگونه است، یک جستجوی سریع در گوگل انجام دهید و احتمالاً میتوانید اطلاعات زیادی (از جمله یک یا دو پادکست) و افراد برای دسترسی پیدا کنید.
تا کنون در مجله فرادرس، مقالات و آموزشهای متنوعی را در موضوع «شغل» منتشر شده است. در ادامه برخی از این مقالات مرتبط با این موضوع لیست شده اند. برای مطالعه هر مقاله، لطفا روی عنوان آن کلیک کنید.
ابتدا در کلاس های آموزشی شرکت کنید، سپس شغل مورد علاقه خود را مشخص کنید
هر وقت فرصتی پیش آمد تجربه جدیدی را امتحان کنید. در کلاسهای آنلاین شرکت کنید، در کارگاههای آموزشی شرکت کنید، کتاب بخوانید و آموزشهای ویدئویی مشاغل جدید را از آپارات و یوتیوب و هر پلتفرم نمایش ویدئو را تماشا کنید. با استفاده از این تجربیات، ممکن است متوجه شوید که واقعاً به طراحی جدول، بازاریابی دیجیتال، برنامه نویسی پایتون – یا چیزهای دیگر علاقه دارید! خود نگارنده این متن از کودکی به طراحی جدول متقاطع علاقهمند بود و با تجربیاتی که از سن دوازده سالگی به دست آورد با حدود ۲۰ سال سابقه طراحی جدول یکی از برترین طراحان جدول و سرگرمی ایران میباشد جناب آقای حمیدرضا محمدرضایی
نکته اینجاست که امروزه گزینههای زیادی برای یادگیری مهارتهای جدید وجود دارد و با بهرهگیری از آنها، فرصتی عالی برای یافتن علاقهای دارید که به شما انعطافپذیری بیشتری در انتخاب شغل میدهد، به شما کمک میکند شغلی پیدا کنید، یا اینکه می توانید به یک حرفه جدید تبدیل شوید.
در نظر بگیرید که به چه محیط کاری نیاز دارید
آیا افرادی در محل کار شما رقابتی با یکدیگر هستند یا مشارکتی؟ آیا با آنها خارج از محیط کاری، رفیق و دوست هستید؟ آیا آنها به صورت تیمی کار می کنند یا به تنهایی؟ آیا افراد می توانند از راه دور کار کنند یا انتظار می رود که در دفتر کار حضور بیابند؟ میان شغل و کار و زندگی چه تعادلی برقرار میکنند؟ انتظارات حقوق و مزایا و پاداش چیست؟
همه اینها سؤالات مهمی برای محل های کاری و کارفرمایان بالقوه هستند، زمانی که شما به دنبال آن شغل رویایی هستید تا گزینه های شغلی مختلف را بررسی کنید یا به طور کلی شغل را تغییر دهید.
همچنین خوب (و آسان) انجام برخی تحقیقات اولیه به تنهایی – هم در مورد صنایع به طور کلی و هم در مورد کارفرمایان به طور خاص – با استفاده از برخی از جستجوهای گوگل و سایتهای کاریابی و شغلی برای مشاهده اینکه یک پیشنهاد شغلی معمولی از آگهی های شغلی در زمینه مورد نظر شما چگونه به نظر می رسد. در ضمن میتوانید برای پرس و جو درباره یک شغل خاص به محل کار یا محیط آنجا رفته و از کارکنان و شاغلین آن استعلام بگیرید.
اگر میدانید که به عنوان بخشی از یک تیم بهترین کار را انجام میدهید، مهم است که شرکتی را پیدا کنید که رویکرد مشارکتی را در اولویت قرار دهد. اگر به تنهایی کار می کنید یا کار تمام وقت را دوست ندارید، ممکن است کار آزاد یا قراردادی به شما کمک کند که به شما امکان می دهد خودتان را مدیریت کنید و شرایط خود را تعیین کنید. منظور کار پروژهای می باشد.
همین موضوع در مورد برنامه ریزی و نگرانی های انعطاف پذیری نیز صدق می کند. اگر در یک محیط ساختاریافته پیشرفت می کنید و ترجیح می دهید مستقیماً به یک مدیر برای راهنمایی گزارش دهید، ممکن است به دنبال یک شغل سنتی در یک محیط اداری باشید.
اما اگر آزادی کار در خانه یا در جاده را به عنوان یک دورکاری ترجیح می دهید و راحت تر هستید که رئیس یا سرپرست خود باشید، پس نگاه کردن به مشاغل از راه دور کلید خوشبختی شغلی شما خواهد بود.
اگر معمولاً روزهای کاری خود را به تنهایی سپری میکنید، همین اتفاق میافتد – سعی کنید به جای آن چند ارتباط با همتایان برقرار کنید یا روی یک پروژه جانبی مشترک کار کنید تا آزمایش کنید که آیا کار تیمی ممکن است کار شما بیشتر باشد.
شغل مورد علاقه من چیست؟
دو سوال حیاتی که باید در مورد شغل خود در نظر بگیرید عبارتند از:
چه کاری را آنقدر دوست دارید که بخواهید آن را با جان و دل انجام دهید؟
در مورد آن فکر کنید: اگر کاری را آنقدر دوست دارید که بدون پرداخت دستمزد انجامش می دهید، آیا دریافت دستمزد برای آن تعریف یک شغل مورد علاقه نیست؟ یعنی برای به دست آوردن یک چیز گرانبها باید اول بدون دستمزد کار کنید آیا راضی هستید؟
سعی کنید تصور کنید که «کاری که به صورت رایگان انجام می دهید» چیست و سپس شروع به پیشرفت شغلی و سپس تولید ثروت در همان زمینه کنید.
چه چیزی شما را بیشتر خوشحال می کند (یعنی نه چه چیزی بیشترین درآمد را برای شما به ارمغان می آورد)؟
در حالی که همه ما باید قبوض را بپردازیم؟ پول شارژ ساختمان بدهیم. پول رفت و آمد را بدهیم. پول پوشاک را بدهیم و امیدوار باشیم که هنوز پولی برای یک زندگی راحت باقی مانده است، شما لزوماً نباید معتبرترین شغل را انتخاب کنید تا بتوانید به مردم پز دهید که یک شبه از شغل مورد علاقه خود ثروتمند شدید.
در عوض، برای شادی طولانیمدت، شغلی را انتخاب کنید که شما را شادتر کند و به شما امکان رشد و یادگیری را بدهد.
بنابراین، به آنچه واقعاً به شما علاقه دارد فکر کنید، نه آنچه که لزوماً روی کاغذ پردرآمدترین یا پرقدرت به نظر می رسد.
سعی کنید چیزهایی را که شما را درگیر می کند به گونه ای مشخص کنید که همیشه بتوانید حداقل جرقهای از اشتیاق در مورد آنها به وجود بیاورید و از آن علایق برای هدایت شما به سمت یک مسیر شغلی قابل استفاده استفاده کنید.
یافتن یک شغل مورد علاقه و رویایی هرگز نباید به معنای به خطر انداختن چیزی باشد که برای آن ایستاده جنگیدهاید
با پیروی از نکات بالا می توانید درک روشنی از آنچه باعث می شود از نظر شغلی به شما کمک کند را ایجاد کنید تا بتوانید فرصت های شغلی و مسیر شغلی را پیدا کنید که واقعاً با خواسته ها و نیازهای شما مطابقت دارد.
ممکن است فکر کنید نمیدانید چه میخواهید، اما با کمی تأمل و اراده به زودی متوجه خواهید شد که واقعاً در دسترس است. بنابراین با خود فکر کنید شغل مورد علاقه من چیست؟
اگر کاری که انجام می دهید را به هر دلیلی دوست ندارید، مطالعه مقاله زیر از بلاگ فرادرس را به شما پیشنهاد می کنیم.