طرز پخت چلو گوشت مجلسی همراه با نکات کلیدی آن

چلو گوشت یکی از غذاهای مجلسی می باشد که اغلب در مراسم های مهم مانند عروسی و یا عزا سرو می شود ، این غذا بسته به ذائقه هر شهر متفاوت پخته می شود اما کلیت آن به یک شکل است که در این مطلب خواهیم آورد پس طرز پخت چلو گوشت مجلسی رد می توانید در اینجا آموزش ببینید .
طرز تهیه چلو گوشت مجلسی زعفرانی برای ۴ نفر را با و بدون رب که با گوشت گردن گوسفندی یا ماهیچه تهیه می‌شود به همراه نکات و فوت و فن ها بخوانید.
 چلو گوشت زعفرانی یک غذای ایرانی و بسیار پر طرفدار و البته گران قیمت است. گوشت این غذا اصولا گوشت گوسفندی (گردن یا ماهیچه) است، اما شما می‌توانید با گوشت گوساله هم آن را تهیه کنید.اگر چه برای پخت چلوگوشت در برخی مناطق، گوشت را لابلای برنج آبکش دم می‌گذارند و دو سه ساعتی صبر می‌کنند تا گوشت روی حرارت خیلی ملایم بپزد اما برای تهیه چلو گوشت مجلسی بهتر است گوشت و برنج  را جداگانه بپزیم و پس از کشیدن برنج در دیس، گوشت را در ظرفی جدا کنار آن گذاشته یا در بشقاب بکشیم.در این مطلب طرز تهیه چلو گوشت مجلسی زعفرانی را مرحله به مرحله می‌آموزید. با ما همراه باشید.

طرز پخت چلو گوشت مجلسی برای ۴ نفر

  • گوشت گردن گوسفندی یا ماهیچه: ۶۰۰ گرم (برای هر نفر ۱۰۰ الی ۱۸۰ گرم)
  • پیاز بزرگ ۲ عدد
  • سیر: ۲ حبه
  • زعفران:  ۶ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی(اختیاری) : ۲ قاشق غذاخوری
  • برگ بو: ۴ عدد
  • چوب دارچین ۱ عدد
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
  • برنج ایرانی اعلا: ۴ پیمانه

طرز تهیه چلو گوشت مجلسی با زعفران بدون رب و با رب

برای تهیه چلو گوشت مجلسی ابتدا پیازها را به صورت خلالی درشت خرد می کنیم و به همراه مقداری روغن مایع در یک قابلمه مناسب می ریزیم، در ادامه پیازها را به خوبی تفت می دهیم تا سبک و شفاف شوند.

در ادامه مقداری زردچوبه به پیازها اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا پیاز و زردچوبه یکدست شوند. حالا قابلمه را از روی حرارت بر می داریم. در ادامه گوشت گردن گوسفندی را به خوبی تمیز کرده و می شوییم.

پس از این کار گوشت را به قابلمه حاوی پیاز اضافه می کنیم. پس از اینکه قابلمه را مجددا روی حرارت ملایم قرار دادیم گوشت را با پیاز تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد و کمی سرخ شود، زیاد تفت دادن گوشت باعث سفت شدن آن می شود.

اضافه کردن رب گوجه فرنگی به چلوگوشت اختیاری است. البته در دستور اصلی چلو گوشت هم رب گوجه فرنگی وجود ندارد و معمولا فقط در دستورهای خانگی از رب گوجه فرنگی در این غذا استفاده می شود.

در صورتی که می خواهید چلو گوشت خود را با رب گوجه فرنگی درست کنید رب گوجه فرنگی را پس از تفت دادن گوشت به قابلمه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا طعم و بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود و به طور کامل سرخ شود.

پس از اینکه رب گوجه فرنگی را خوب تفت دادیم ۸ لیوان آب به قابلمه اضافه می کنیم و حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب سریعتر به جوش بیاید. پس از اینکه آب درون قابلمه جوش آمد حرارت را ملایم تر می کنیم تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.

در این مرحله سیرها را پاک می کنیم و به همراه برگ بو و دارچین به قابلمه اضافه می کنیم. در صورت تمایل می توانیم چند بوته سیر هم به قابلمه اضافه کنیم، توجه داشته باشید که به دلیل وجود زعفران و دارچین اصلا بوی سیر احساس نمی شود.

در این مرحله درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم گوشت با حرارت بسیار ملایم بپزد. توجه داشته باشید که هر چقدر گوشت با حرارت ملایمتری بپزد در پایان چلوگوشت خوشمزه تر و لذیذتری خواهیم داشت.

حدود ۳ تا ۴ ساعت زمان برای پخت گوشت با حرارت ملایم نیاز است. در ۳۰ دقیقه پایانی پخت گوشت نمک و فلفل سیاه آن را اندازه می کنیم و پس از اینکه چلو گوشت آماده شد آنرا با پیاز داغ و زرشک تزیین کرده و با برنج ساده یا باقالی پلو سرو می کنیم.

طرز پخت چلو گوشت مجلسی همراه با نکات کلیدی آن

نکاتی برای دم کردن چلو مجلسی

بهترین برنج دنیا در ایران و چند کشور دیگر که تولیدات کمی دارند کشت می‌شود؛ بنابراین برنجی در رده ممتاز قرار می‌گیرد که ایرانی باشد، بوی مطبوعی داشته باشد و طعم آن بدون خورش یا هر نوع افزودنی به جز نمک، دلپذیر باشد.

خیس کردن برنج: خیس کردن برنج، موجب می‌شود برنج در مدت زمان کمتر و با کیفیت بهتر آماده شود و به اصطلاح کاملا قد بکشد. برای این منظور ابتدا باید برنج را به خوبی شسته و حداقل ۲ تا ۳ ساعت قبل از طبخ با آب سرد بخیسانید.

آبکش کردن برنجبرای آبکش کردن برنج نباید از آب سرد استفاده شود چرا که روند پخت را متوقف کرده و برنج دچار شوک خواهد شد.

ظرف طبخ برنج باید وسیع باشد تا برنج روی هم انباشته نشود و له نگردد.

همیشه حرارت پخت برنج باید یکنواخت و ملایم باشد و کاملا زیر قابلمه یا دیگ را بگیرد و حرارت تند نباشد.

اگر می‌خواهید زعفران رنگ بهتری داشته باشد، آن را در یک استکان با آب جوش مخلوط کنید و هنگام دم کردن برنج، استکان را لای برنج‌ها قرار دهید. در این صورت زعفران بیشترین میزان رنگ خود را خواهد داشت.

 

تزیین چلو گوشت مجلسی به سلیقه خودتان بستگی دارد. می توانید تکه های گوشت را روی چلو قرار دهید یا در بشقاب برنج دورچین کنید و آب گوشت را در کاسه ای کنار ظرف برنج بگذارید. همچنین می توانید گوشت و آب گوشت را در ظرفی جداگانه بکشید و ظرف چلو را تنها با برنج زعفرانی و زرشک تزیین کنید.

 

 

بیشتر بخوانید :

طرز تهیه عدس پلو نذری یا مجلسی برای ۲۵ تا ۱۰۰ نفر

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا