حقیقت های جالب درباره فضا که شاید تاکنون نشنیده اید

یادگیری حقایق درباره فضا همیشه جالب است. همین طور که زمان می‌گذرد، پیشرفت‌های تکنولوژی باعث شده است که انسان‌ها در صده اخیر حقایق بیشتری از کل ادوار قبل از آن درباره فضا داشته باشند. در این مطلب ما به جستجوی مطالبی شگفت انگیز و جالب درباره فضا پرداخته ایم. حقایقی درباره سیاره‌ های منظومه شمسی، ماه ها، کهکشان راه شیری و…!

 

حقیقت های جالب درباره فضا (سری اول)

 

مرکز کهکشان راه شیری بویش شبیه عرق نیشکر و طعم و مزه اش شبیه تمشک است! این نقطه از کهکشان توسط تلسکوپ رادیویی IRAM کشف شد و در درون ابری گازی به نام Sagittarius B۲ در مرکز کهکشان ما وجود دارد. این تلسکوپ همچنین مواد شیمیایی به نام “اتیل فرمیت” را در آنجا کشف کرد که بوی عرق نیشکر و طعم تمشک را می‌دهد!

– هرساله ماه از سیاره زمین ۴ سانتیمتر دورتر می‌شود. دانشمندان عقیده دارند که سرانجام ماه از مدار جاذبه زمین خارج خواهد شد. با این حال نگران نباشید این موضوع میلیارد‌ها سال زمان می‌برد!

– در درون کلاه فضانوردان وسیله‌ای وجود دارد که از آن در هنگام خارش صورتشان استفاده می‌کنند.

– بیش از ۹۰ درصد جمعیت کره زمین می‌توانند ایستگاه بین المللی فضایی را از روی زمین ببینند. هنگامی که به ایستگاه بین المللی فضایی در آسمان شب نگاه می‌کنید، آن را شبیه ستاره‌ای که با سرعت زیاد در افق در حال حرکت است می‌بینید.

– زحل تنها سیاره‌ای است که می‌تواند در آب شناور بماند.  زحل علاوه بر اینکه دومین سیاره بزرگ در منظومه شمسی است، سبکترین سیاره هم هست. به خاطر اینکه بیشتر این سیاره از گاز ساخته شده است، این سیاره می‌تواند در آب شناور بماند! اگرچه در واقعیت برای انجام این کار نیاز به یک وان غول پیکر خواهید داشت!

 

حقیقت های جالب درباره فضا (سری اول)

 

– عمر سیارک‌ها بیشتر از ۴ میلیارد سال است. تولد مشتری در منظومه شمسی مانع از تشکیل هر گونه سیاره‌ای بین مریخ و مشتری شد و باعث شد که اجسام کوچکی که در آنجا قرار داشتند، با هم برخورد کرده و به سیارک‌ها تبدیل شوند.

– فضانوردان در فضا نمی‌توانند آروغ بزنند! این امر به خاطر نبود نیروی جاذبه در فضاست که باعث می‌شود تا هوای موجود در معده فضانوردان از غذای هضم شده جدا نشده و بالا نیاید.

– اورانوس در ابتدا ستاره جورج نامیده می‌شد.  این نام را کاشف این سیاره ویلیام هرشل که از حامیان پادشاه جورج سوم بود بر روی آن نهاد. این سیاره در سال ۱۷۸۱ کشف شد، اما تا سال ۱۸۵۰ از نام “اورانوس” برای نامیدنش استفاده نمی‌شد.

– غروب آفتاب در مریخ آبی است. مریخ کمتر از ۱ درصد اتمسفر زمین را دارد؛ بنابراین غروب‌ها برای روی این سیاره به خاطر اینکه نور آبی تابیده شده از خورشید در اتمسفر آن به دام می‌افتد، به رنگ آبی است.

– وزن زمین حدود ۸۱ برابر وزن ماه است. نیروی جاذبه ماه بسیار شبیه سیاره‌های دیگر است و بسته به جایی که در ان هستید متفاوت است.

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا