تاریخچه غذای کره ای کیمچی
محمد سیمری ؛ اختصاصی جدول یاب
هر کشوری در دنیا، آداب و رسوم و سنت های خاص خود را دارد. از سرزمین های دارای فرهنگ کهن، می توان کره جنوبی را نام برد. کره جنوبی، کشوری کوچک، شلوغ و پر جمعیت است! به صورتی که ۴۹۹ نفر در هر کیلومتر مربع از زمین های این سرزمین زندگی می کنند!
درباره موضوع آشپزی و غذا در کشوره کره جنوبی بد نیست بدانید در هر شهر کره جنوبی، انواع رستوران و کافه در هر یک از خیابان ها دیده می شود! این موضوع به حدی فراگیر و قابل توجه است که آن ها به احتمال بسیار زیاد به جای استفاده از عبارت ” حالتان چطور است “، جمله ی ” آیا خوب غذا خورده اید؟ ” را به کار می برند!
در سرزمین کره جنوبی از دست دادن یک وعده غذایی، گناه به حساب می آید! مردم کره جنوبی، عادت های غذایی خاص و متفاوتی دارند! تصور شما از وعده ی غذایی صبحانه به احتمال بسیار زیاد یک فنجان چای خوش رنگ و نان داغ به همراه پنیر و کره و عسل می باشد! اما در سرزمین کره جنوبی وعده ی غذایی صبحانه مانند یک وعده غذایی کامل است؛ یعنی در این وعده ی غذایی، یک کاسه برنج بخار پز، سوپ سبزیجات و گاهی حتی غذای کیمچی و ماهی یافت نیز می شود!
کره ای ها وعده غذایی خود را بر پایه ی برنج بخار پز، گوشت تازه و سبزیجات تهیه می کنند و به همین سبب آن ها از نظر جسمانی قوی و خوش اندام هستند.
از جمله مهم ترین و ارزشمندترین غذاهای سرزمین کره می توان ” کیمچی ” را نام برد. ” کیمچی ” غذای سنتی اصلی کره ای ها می باشد که از سبزیجات پر ادویه، ترشی و کلم چینی تهیه می گردد. غذای کره ای کیمچی از تخمیر کاهوی اسلایس شده همراه با سس تند تهیه می شود و مزه ی این غذا نیز کمی ترش است! کره ای ها اعتقاد دارند یک کره ای هر جا که باشد، بایستی غذای کیمچی را به همراه خود داشته باشد! توجه داشته باشید این اعتقاد به حدی راسخ است که فضانورد مشهور کره ای در سفر به فضا، با خود چند ظرف حاوی غذای کیمچی برد!
شاید بتوان گفت غذای کره ای کیمچی نقش ترشی های خودمان را دارد که در کنار غذاها خورده می شود؛ البته این موضوع تنها عقیده برخی از مردمان سرزمین کره است! کیمچی انواع مختلفی دارد و مثل ترشی خودمان با سبزیجات مختلفی نیز می توان آن را تهیه کرد.
توجه داشته باشید معروف ترین نوع غذای کیمچی از کلم چینی تهیه می شود. مردمان سرزمین کره، کیمچی را در کنار انواع غذاهای برنجی، غذاهای گوشتی و حتی در ترکیب با گوشت و مرغ و ماهی نیز می خورند و آن را ” غذای ملی ” خود می دانند.
دقت داشته باشید ممکن است غذای کره ای کیمچی برای معده ی ما چندان خوشایند نباشد!
شاید این سوال برای تان پیش آید که تاریخچه غذای کره ای کیمچی به چه دورانی باز می گردد؟ در پاسخ بایستی گفت برای اولین بار، در دوران سلطنت گوریو یعنی در بین سال های ۹۱۸ تا ۱۳۹۲ بود که به طور ویژه در رابطه با غذایی به نام کیمچی صحبت شده است.
در این دوران، تبادلات تجاری و بازرگانی زیادی بین قلمروهای پادشاهی مختلف انجام می شد که یکی از این محصولات ” کلم چینی ” بود. ورود ” کلم چینی ” به سرزمین کره باعث بروز تغییر و تحولات بسیار زیادی در طرز تهیه ی کیمچی کره ای شد. انواع مختلف سبزیجات از جمله کلم چینی به ترکیبات تشکیل دهنده ی کیمچی اضافه شد و ادویه ها و سیر هم جای خود را در دستور تهیه ی این غذای کهن باز کردند.
همچنین معرفی فلفل چیلی هم تغییر عمده ای در تهیه ی غذای کیمچی ایجاد کرد و غذای کره ای کیمچی را به شکل امروزی درآورد. در سال ۱۹۸۸ میلادی که شهر سئول در کره جنوبی میزبان بازی های المپیک بود غذای کیمچی به مردم معرفی شد و شهرتی جهانی پیدا کرد!
در حال حاضر بیش از ۲۰۰ نوع غذای کیمچی وجود دارد و تفاوت آن ها در ترکیبات و ادویه های استفاده شده در آن ها است. مواد تشکیل دهنده ی غذای کیمچی عبارتند از: تربچه متوسط ژاپنی، ریشه زنجبیل کوچک خرد شده، پیازچه متوسط، فلفل هندی ورقه ای خرد شده، سس ماهی، پودر برنج شیرین و یا آرد و همچنین مقداری نمک.
نوش جان.