طرز تهیه آش دوغ خوشمزه به سبک اردبیلی ها همراه با نکات کلیدی پخت آن

با سرد شدن هوا کنار بخاری تنها یک کاسه آش می چسبد و دیگر هیچ ، پس اگر هوس آش دوغ کرده اید بهتر است دست بکار شوید ، در این مطلب نکات خوبی را برای پخت یک آش دوغ خوشمزه خواهید دانست .
“آش دوغ” یکی از آش های خوشمزه و معروف اردبیل است که طعم و بوی فوق العاده ای دارد.
طرز تهیه آش دوغ خوشمزه به سبک اردبیلی ها همراه با نکات کلیدی پخت آن

 

مواد لازم جهت درست کردن آش دوغ

  • برنج ۱ پیمانه
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • ماست ترش ۲ کیلو
  • نخود ۱ پیمانه و نیم
  • گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
  • پیاز رنده شده ۱ عدد
  • آب ۲ الی ۲ و نیم لیتر
  • سبزی آش پاک شده  نیم کیلو
  • سیر یک بوته خرد شده
  • نمک به میزان لازم
آش دوغ

طرز تهیه کامل آش دوغ اردبیلی

طرز تهیه آش دوغ خوشمزه به سبک اردبیلی ها همراه با نکات کلیدی پخت آن

مواد لازم آش دوغ و طرز تهیه آن

ابتدا نخود را از چند ساعت قبل با آب گرم خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود و سپس بپزید.

طرز تهیه آش دوغ خوشمزه

آموزش درست کردن آش دوغی فوق العاده خوش طعم

مرحله به مرحله درست کردن آش دوغ

در داخل یک قابمله نسبتا بزرگ برنج شسته شده را به همراه یک عدد تخم مرغ و ماست میریزیم و خوب هم میزنیم تا مخلوط شوند. باید به آرامی هم بزنید تاماست نبرد و گوله گوله نشود. سپس آب را اضافه میکنیم و روی حرارت گاز قرار میدهیم و مدام هم میزنیم تا زمانی که دوغ بجوشد. و بعد از جوش آمدن به مدت ۱ الی ۲ دقیقه هم بزنید.

آش دوغ ساده

طرز تهیه آش دوغ به سبک اردبیلی ها

ولی بعد از آن نیازی نیست به هم زدن ادامه دهید.ولی قبل از آن باید حتما بدون توقف مدام هم بزنید تا دوغ بریده نشود. حرارت شعله را کم کنید تا دوغ به آرامی بجوشد. نخود پخته شده را اضافه کنید تا در کنار بقیه مواد بجوشد . احتیاجی نیست در ظرف را ببندید.

آموزش درست کردن آش دوغ

طعم بی نظیر و فوق العاده معرکه آش دوغ اردبیلی با این طرز تهیه

در این فاصله گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز رنده شده و کمی نمک به صورت توپ های قلقلی به اندازه یک فندق در میاوریم و در داخل آش میریزیم. به اندازه ۱ دقیقه بعد از اضافه کردن گوشت ها آش را هم نمیزنیم تا گوشت خودش را بگیرد و بعد به آرامی مواد آش را هم میزنیم.

مرحله به مرحله با آش دوغ

مرحله به مرحله با درست کردن آش دوغ

بعد از ۵ تا ۶ دقیقه پختن گوشت قلقلی ها ،یعنی زمانی که گوشت ها به سطح بالا ی قابلمه آمدند سیر را اضافه میکنیم . بعد از ۱ دقیقه ترکیب سیر با بقیه مواد آش سبزی آش را اضافه میکنیم .و هم میزنیم . رنگ این آش باید سفید باشد و اگر از سبزی فریزری استفاده کنید آش شما این رنگ را نخواهد داشت .در ضمن سایز سبزی ها هم نباید زیاد درشت و یا ریز باشد.

توجه :

سبزی ها باید ( گشنیز – شوید – تره – چند برگ نعناع تازه – قسمت سبز پیازچه ) باشند.

تزیین آش دوغ

آموزش غذاهای ایرانی – آش دوغ اردبیلی

حرارت زیر قابلمه را کم نگه دارید تا سبزی ها به آرامی بجوشند و بپزند .وقتی سبزی آش به جوش آمد نمک را هم اضافه میکنیم . همچنین بعد از به جوش آمدن سبزی ها آش بعد از مدت زمان ۲۰ دقیقه آماده سرو میشود و میتوانید از خوردن این آش خوش عطر و لذیذ لذت ببرید.

آش دوغ محلی

اصول درست کردن آش دوغ اردبیلی

نکاتی برای خوشمزه تر کردن آش دوغ اردبیلی

  1. اگر از بوی سیر خوشتان نمی آید میتوانید آن را از مواد آش حذف کنید.
  2. سبزی اصلی آش دوغ ،تره و گشنیز است و در صورت تمایل میتوانید برگ سیر یا اسفناج را به آن اضافه کنید.
  3. برای اینکه رنگ و شکل سنتی و اصیل آش دوغ را از دست ندهید بهتر است از زردچوبه و ادویه های رنگی در داخل آش استفاده نکنید.چون رنگ اصلی این آش سفید است.
  4. اگر بخواهید در آش از سیر خشک استفاده کنید حتما آن را با نمک بکوبید تا له شود.
  5. از دوغ محلی ترش هم میتوانید بجای ماستدر آش استفاده کنید.
  6. برنج ایرانی در پخت آش هم باعث خوش عطر شدن آن و هم زود پخته شدن آش میشود. بهتر است از خرده برنج های جدا شده در پخت آش استفاده کنید.
  7. از بلغور پخته شده هم میتوان به جای برنج استفاده کرد.
  8. بهتر است برای درست کردن آش دوغ از قابلمه های تفلون استفاده نکنید .زیرا هم زدن زیاد آش باعث خراشیدگی قابلمه میشود.
  9. بجای نخود میتوانید از یک پیمانه لپه یا لوبیای پخته استفاده کنید.
  10. برای اینکه آش نبرد باید آن را دام هم بزنید و یا از تخم مرغ استفاده کنید.
  11. یک عدد تخم مرغ برای  نبریدن آش کافیست ولی اگر اندازه آن کوچک باشد باید تعداد آن را بیشتر کرد.
  12. برای زیبا تر شدن آش بهتر است گوشت ها را ریز تر کوفته کنید. همچنین میتوانید گوشت را حذف کنید.
  13. همچنین میتوانید گوشت راشبیه به گوشتماکارونی با پیاز سرخ کنید و داخل آش بریزید.
  14. آش دوغ نسبت به بقیه آش های دیگر رقیق تر است.
  15. برای اینکه سردی آش دوغ را از بین ببرید بهتر است فلفل آش را زیادتر بریزید.
  16. آش دوغ را با  کمی روغن ، فلفل قرمز و یا سیاه تزیین کنید.
  17. آش دوغ نیز نوعی آش ماست می باشد.
  18.  بعضی استان ها اش دوغ را بدون سبزی و بانعناع داغ می پزند.
  19. اگر در تهیه آش ، از دوغ کم چرب استفاده کنید ، آش کالری کمتری خواهد داشت.
  20. اضافه کردن ۶ حبه سیر رنده شده در نصف استکان آب جوش و مخلوط کردن داخل آش در حال خوردن سبب خوشمزه تر شدن  آش می شود.
  21.  به همراه تره و گشنیز میتوان کمی شوید تازه و خرد شده هم به آش دوغ اضافه کنید.
  22. استفاده از جعفری باعث میشودطعم آش دوغ به طور کل عوض شود.
  23.  خوردن آش دوغ در کنار نان بربری فراموش شدنی نیست.
  24. بهتر است برای تهیه آش دوغ اصیل اردبیل ازدوغ محلی استفاده کنید.
  25. آش دوغی که در مازندارن طبخ میشود دارای رشته آشی ، لوبیا چیتی و عدس و و ماست است.

نکات تکمیلی در مورد آش دوغ

آش دوغ جزو غذای محلی – اردبیل میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰دقیقه 
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲ ساعتمیباشد .
آش دوغ را می توانید در وعده نهار – میان وعده – پیش غذا – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطارمیل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای۶ نفر مناسب میباشد .

 

 

 

بیشتر بخوانید :

طرز تهیه آش رشته خوشمزه مجلسی برای ۵۰ نفر یا بیشتر به همراه فوت و فن آن

۰ ۰ آرا
امتیازدهی به مقاله

ایمیل برای اطلاع رسانی
بهم خبر بده
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش تمام کامنتها
دکمه بازگشت به بالا